Die avond stond er niet veel spannends op de planning. Ik had voor ons beide een glas wijn ingeschonken en Louis vervolgens meegenomen naar het balkon. Louis was aan de balustrade gaan staan en ik had vervolgens mijn armen om hem heen geslagen terwijl ik achter hem bleef staan. Samen keken we uit op de skyline van New York. Overal brandde lichtjes. De erg toeristische plaatsen waren zo te herkennen. Ik zuchtte zachtjes "het is hier altijd druk, vind je niet?"
Louis maakte een bevestigend geluid "klopt, maar dat weet je dan ook wel voordat je New York als woonplaats kiest".
"Dat klopt. Maar heb je nooit het gevoel dat je eens op een rustigere plek wil wonen?"
"Ik ben het hier wel gewend. Maar ik kan niet zeggen dat het me totaal niet aantrekt" gaf hij toe.
Ik staarde in de verte "ik zat er aan te denken om een huis aan het strand te kopen" vertelde ik zacht. Louis maakte een verbaasd geluid "is dat een serieus idee?"
"Hm-hm. Zie het als een plaats om tot rust te komen" legde ik uit.
"En hoe dacht je daar telkens heen te gaan?" vroeg Louis verder.
"Ik ken iemand die bij een kleine luchthaven werkt. Misschien kan ik iets regelen"
Louis draaide zich om in mijn armen en grinnikte "jij hebt ook echt geld te veel hè".
Ik haalde mijn schouders op "Een gedeelte heb ik eerlijk zelf verdiend. Ik kan het beter zo uitgeven dan aan van die nutteloze prulletjes, denk je niet?"
Louis knikte en nam nog een slok van zijn wijn. "gaan we zo naar bed?" vroeg hij uiteindelijk. Ik knikte "dat is goed".
We dronken beide nog het glas wijn leeg en maakte toen aanstalten om naar binnen te gaan. Ik sloot netjes de deur weer af en zette de glazen op het aanrecht. Vervolgens dirigeerde ik Louis naar de slaapkamer. Ik keek toe hoe Louis zich tot op zijn boxer uit kleedde en vervolgens in bed wou stappen. "Oh die kun je ook wel uit laten, toch?"
Louis keek ietwat verbaasd op en haalde toen zijn schouders op, om vervolgens zijn boxer ook te laten zakken. Ik glimlachte tevreden en nam er een voorbeeld aan.
"En nu geen vreemde kunstwerken van me maken in de ochtend hè" zei hij plagend.
Ik grijnsde ondeugend "nee, mijn acties moeten natuurlijk wel een verrassing blijven hè".
Louis keek me ietwat geschokt aan, waarna ik begon te lachen.
"Je maakt me niet wijs dat je het niet stiekem leuk vind" fluisterde ik zachtjes in zijn haar. Louis maakte een bevestigend geluid en nestelde zich tegen me aan. Ik ging met mijn vinger over het midden van zijn rug en glimlachte tevreden.
Louis zuchtte zachtjes "ik ben hier zo veel liever dan op het campus, weet je dat?"
Ik drukte een kusje op zijn kruin "ik denk ook niet dat Jamie je op deze manier behandelt of zo met je in bed ligt".
Louis begon te grinniken "dat zou nog eens wat zijn. Jamie is de laatste persoon waarbij ik me zoiets überhaupt voor kan stellen".
"Jamie is toch geen homofoob, mag ik hopen?" vroeg ik voorzichtig.
"Ik heb werkelijk geen idee, moet ik zeggen. Het zou denk ik een behoorlijk probleem vormen" grinnikte hij.
"Laten we maar hopen van niet dan" zei ik zachtjes. Louis maakte een bevestigend geluid en vleide zich toen beter tegen me aan. Ik ging gewoon rustig verder met over zijn rug wrijven terwijl ik naar het plafond staarde. Het idee van een huisje aan het strand was me straks een keer te binnen geschoten. Het was helemaal niet zo'n slecht idee. Het was wellicht stimulerend voor mijn kunst en ook eens heerlijk om ergens anders te zijn. Louis was natuurlijk ten alle tijden welkom. Het voelde gewoon als een weekendje of een weekje weg op zijn tijd. Daar was naar mijn mening niets mis mee. Het was dan ook lang geleden dat ik aan het strand was geweest. Ik was altijd wel in New York te vinden, tenzij er een of andere belangrijke ontmoeting ergens anders plaats vond.
Ergens was ik ook wel blij dat ik niet zo veel verplichten had als iemand die naar NYU ging. Ik keek even naar Louis, die inmiddels zijn ogen gesloten had. Het leek er op dat hij al bijna sliep. Ik zou er een voorbeeld aan kunnen nemen, maar in plaats daarvan koos ik voor naar buiten staren.

Reacties (1)

  • Paardenvriend

    "En nu geen vreemde kunstwerken van me maken in de ochtend hè" zei hij plagend.

    HahaxD

    4 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen