"I am Broken, A Fox, A Snake. I'm Joey…"

Joey pakt de hand van Maddie en rent naar boven, “Eindelijk, hier heb ik zo lang op gewacht” grijnst hij als hij bij een klein hokje aankomt met de beelden van de beveiliging camera’s en de school microfoon. Hij trekt Maddie mee naar binnen waarna hij zich naar haar toedraait. Hij strijkt een plukje haar achter haar oor en grijnst. Dan wend Joey zijn blik af, “Heb je de wapens?” vraagt hij waarna Maddie knikt, “Dan kunnen we beginnen.” Nu verschijnt er ook een grijns op Maddie’s gezicht. Joey pakt een bom en verdwijnt naar een kleine gang van de school. Daar steekt hij hem aan en flitst terug naar Maddie om hem via de bewakingscamera’s veilig te kunnen zien hoe die ontploft. Hier zouden de kinderen wel van schrikken.
“We Gonna Kill You” hoort de school door de microfoon. Maddie’s stem is duidelijk herkenbaar. Nu word ook aan de andere kant van de school een bom geplaatst die redelijk snel ontploft. Nog een paar bommen volgen waardoor Joey, met een akelige lach, begint te lachen en Maddie een groot geweer geeft, “We gaan ervoor” grijnst hij en pakt er zelf ook een. Ja hij heeft magie, maar mensen doodschieten heeft ook wel iets. Dan loopt Joey het hokje uit en schiet om zich heen. Maddie loopt een lokaal in en begint rond te schieten, ze raakt niet iedereen, maar een paar, het is ook meer om ze bang te maken. Dan draait ze zich om en loopt verder om andere mensen neer te schieten. Hiervoor deed ze het.
Ook Joey vermaakt zich. Hij loopt naar een lokaal en probeert de deur te openen. Op slot. Een grijns verschijnt op Joey's lippen, de sukkels, weten ze dan niets? Zijn ze dan zo dom? Het kan kloppen, dit was zijn eerste dag op deze school, net als een handjevol anderen van Intertown. Hij flitst naar de andere kant van de deur en ziet veel geschrokken en bange gezichten wat hem alleen maar meer doet grijnzen.
"Dachten jullie nou echt dat een gesloten deurtje mij zou tegenhouden om jullie te vermoorden?" met een snelle handeling schiet hij een paar kogels naar leerlingen. Ze zouden ongeveer zijn leeftijd zijn, 18. Ze hadden nog een mooi leven voor zich, dat had hij voor ze verpest.
“Ik zou maar vluchten Ava” sist Joey als Ava langsloopt. Hij wil haar niet schieten, daar is ze hem… te dierbaar voor. Maar dat zou hij nooit, maar ook nooit toegeven. En kom op, dat gevoel is ook zo weer over.
Joey word opgeschrokken door de stem van Maddie, die Ava klaarblijkelijk ook niet wil raken, “Ava, ga naar huis!” het meisje, dat Ava heet, kijkt de twee aan. Ze lijkt niet bang, al zie je in haar ogen iets heel anders, paniek. Wanneer de twee doorhebben dat het meisje geen stap meer gaat verzetten lopen ze zelf weg. Naar een beschut plekje op het schoolplein.
“De politie komt zo” concludeert Maddie na een tijdje. Joey knikt als hij de sirenes hoort.
“Laten we ons oppakken?” vraagt ze voorzichtig.

“Ja...”

Reacties (3)

 • HedwigDeUil

  Spannend, ik vraag me alleen af hoe Joey aan die krachten komt? Of heb ik dat gemist?

  3 jaar geleden
 • Pusheen_The_Cat

  :|:O

  heel heftig, en dan je laten oppakken ??
  wat bezielt je ineens ??

  het lijkt net of ik er zelf in zit, ik voel de paniek en angst van de mede-leerlingen(zip)

  KUDO !!!!

  4 jaar geleden
 • fin_de_vers

  Smart.

  Och och, Ava Child heeft oh zo veel waarde. Schattig.

  4 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen