Foto bij Hoofdstuk 4

Hier is deel 4, Ik heb niet veel te zeggen nu.
Veel plezier met het lezen van dit stuk!

(vergeet de reacties niet)

Draco POV

Ik draai me snel om en ik heb gelijk hoor, daar staat ze dan met een boos of verward gezicht. Ik kan het niet goed zien. "Pansy, wat doe jij hier?" vraag ik terwijl ik van Hermione weg stap. "Wat doe ik hier!" zegt ze boos. "De vraag is wat doet zij hier of nog beter wat doen jullie hier?" vraagt ze schreeuwend door de kerkers. "Niet zo luid, Idioot." reageer ik, "Het zijn jouw zaken niet wat ik doe trouwens!" Schreeuw ik nu ook door de kerkers en ren woedend terug de leerlingenkamer in. Ik ren direct het slaapgedeelte in en knal op mijn bed. Ik ben woedend op Pansy, maar nog meer op mezelf. Hoe kon ik me nu in zo'n moment laten trekken samen met Granger. Ik gooi mijn kussen van het bed en kijk opeens naar het gezicht van Pansy en het lijkt alsof ze bijna gaat wenen. "Wat doe je jij hier, hier mogen alleen jongens komen." zeg ik boos tegen haar. "Ik ik ik.." begint ze. "O, komaan, kun je even normaal praten!!" schreeuw ik woedend tegen haar. Ik had nu echt geen zin in een verdrietige Pansy. "Waarom schreeuw je zo tegen mij, dracie." zegt ze terwijl ze bij mij op mijn bed komt zitten. Ik heb hier geen zin, ze moet me gewoon alleen laten. Ik sta recht en trek Pansy recht en duw haar naar de deur, "Voor de zoveelste keer, Pansy, het zijn jouw zaken niet waarom ik iets doe en je hoort ook niet in deze kamer te komen!" schreeuw ik voor ik haar naar buiten duw. Eindelijk alleen, ik laat mij vallen op mijn bed denk na over Hermione en met haar in mijn hoofd val ik in slaap.

Hermione POV

Ik begrijp er niks van het ene moment zit ik in een droomwereld en het andere moment zit ik terug in de killen kerkers en rent Draco woedend weg en laat mij en Pansy achter. Ik kijk naar Pansy en zie dat ze bijna in tranen gaat uitbarsten, niet dat het me veel kan schelen natuurlijk. maar ja. Opeens is ze weg en sta ik daar alleen. Ik kijk op mijn horloge en zie dat het vijf voor tien is. Ik haal het nooit meer op tijd in mijn leerlingenkamer en besluit het er toch op te wagen en begin zo hard als ik kan te rennen.

Nu ben ik er bijna, maar dan knal ik tegen iemand aan en val op de grond. Waarom knal ik de laatste tijd tegen iedereen aan. Ik kijk op en zie dat het Professor Sneep is. "shit" fluister ik stil genoeg zodat hij het niet verstaat. Hij geeft me een boze killen blik, ik zit zo in de problemen, want het was nu vijf over tien.
"miss Granger, wat doet u in de gangen om dit uur." vraagt hij met een killen stem. "euh, ik wou nog snel boeken halen." lieg ik en hoop dat hij me geloofd. Hij kijkt me wantrouwig aan en zegt dan eindelijk iets, "Ok". Maar ik weet toch niet zeker of hij me wel geloofd. "Als straf kom je morgen na je lessen naar mijn lokaal om strafregels te schrijven." zegt hij, als het dat maar is denk ik. Ondertussen was ik ook al terug recht gestaan." En nu naar je kamer en wees morgen op tijd." zegt hij nog en loopt dan weg.
Ik loop verder en kom dan bij de leerlingenkamer van Griffoendor en ga naar binnen. Ik zie dat Harry en Ron toverschaak aan het spelen zijn, ik wil verder gaan en wordt dan tegen gehouden door Ginny, "Eindelijk je bent terug! Waar was je zo lang!" schreeuwt ze in mijn oor, ja echt werkelijk in mijn oor. Ik begin te zuchten, nu moet ik een geloofwaardig excuus bedenken, want zeggen dat ik bij Draco was en het dat even niet erg vond, nee als ik dat zeg ben ik dood. "Ik wou nog boeken gaan halen, maar ik was zo in gedachten verzonken dat ik verdwaald was gelopen en toen ik dat door had ben ik terug gekomen, maar voor ik hier naar binnen komen hield Sneep mijn tegen en heeft mij straf gegeven. Dat was het." vertelden ik tegen Ginny, het is de waarheid alleen laat ik een stukje weg. Dat kan toch geen kwaad toch. "Je hebt toch geen erge straf he?" vraagt Ginny me. Ik zucht, want ik heb eigenlijk nu geen zin om te praten met iemand. "Nee, het is niet erg. Ik ben eigenlijk vrij moe dus ik ga slapen." zei ik tegen haar en liep voordat dat ze nog iets kon zeggen naar de meisjesslaapzaal . Ik ga liggen op mijn bed en probeer aan niks te denken maar dat lukt niet zo goed, ik blijf maar denken aan dat moment in de kerkers denken. Ik moet er met iemand over praten, maar ik weet niet wie. Als ik na een tijdje bijna in slaap val hoor ik opeens iets tegen het raam van de slaapzaal tikken. Ik draai me om en zie een zwarte uil aan het raam met een brief in zijn snavel. Ik herken de uil niet, maar loop naar het raam om de brief te pakken. Ik ben nieuwsgierig wie mij een brief zou sturen.

Dit was deel 4

Om te weten van wie de brief is en wat er in de brief staat moet je wachten tot het volgende deel.
Ik hoop dat het een leuk hoofdstuk was.

Reacties (1)

  • zwadderaartje

    Wedden dat het Draco is die een brief stuurt!!!!
    Leuk, leuk, leuk!

    4 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen