We zijn terug met de meiden van de winkels. Alleen Mem ging niet mee om een jurk te krijgen, ze dacht dat ze dan geen jurk aanhoeft maar ze is kennelijk vergeten dat ik dezelfde maat als haar heb. Mijn jurk ziet er zo uit: een lange jurk, dun topje en een poef-onderkant (net zo'n Disney-jurk) en hij is rood met verschillende tinten paarden bloemetjes. Ik heb ook zwarte hakjes voor eronder die je waarschijnlijk niet gaat zien door de jurk. Ik heb geen make-up of zo meegenomen want Kyky heeft genoeg make-up en ik genoeg nagellak. Kyky heeft haar en Mems jurk gekocht, nadat ik haar de maat heb verteld, en gezegd dat ik ze niet mocht zien omdat het een verrassing was of zo.

Ik loop mijn kamer in en even later word er aangeklopt. "Arrie, ik ga mijn eigen nagels waarschijnlijk verpesten dus..." Kyky kijkt me smekend aan. "Tuurlijk, dat weet je toch, als jij ervoor zorgt dat ik mijn make-up en haren niet verpest," zeg ik. "Deal!" roept ze als ze naast me komt zitten en uit begint te leggen wat ze erop wilt.

Even later heeft Kyky dus panter print nagels. Een blauwe ondergrond, de halve rondjes paars en het puntje erin zwart. "Als jij je jurk aandoet kan ik je met je make-up en haren helpen, ben zo terug," zegt Kyky als ze wegloopt. Ik trek mijn unicorn-T-shirt en trainingsbroek uit en trek mijn jurk aan. Ik kom net bij de rits en krijg hem dicht. Ik loop naar de spiegel en pak mijn hakken die ernaast staan. Als ik helemaal recht ga staan zie je ze nog net. Ik glimlach, ik kan me de laatste keer dat we zo'n feest hadden niet meer herinneren, volgens mij is die er ook niet geweest.

Dan komt Kyky weer binnen. "Ik heb mijn spullen meegenomen!" zegt ze als ze met twee toilettasjes komt binnenlopen. "Eerst je huis even maken," zegt ze wijzend op de oneven plekjes en de paar puistjes langs mijn haargrens. Ze begint met allemaal potjes concealer, base en poedertjes open te maken en een kwartier later zie je niks meer van de oneven stukjes en zitten er op sommige delen van mijn gezicht highlight. Ik kijk in de spiegel. "Wauw!" roep ik. "Ik ben nog niet klaar!" roept Kyky als ze de tweede toilettas openmaakt.

Even later heeft ze licht-paarse oogschaduw op mijn ogen gedaan, kleine blosjes op mijn wangen gemaakt met blush, en met een wimperkruller (dat enorm eng was) mijn wimpers gekruld en ze daarna langer en zwarter gemaakt met mascara. Ze heeft ook een beetje eyeliner gebruikt. "Wow..." zeg ik zachtjes. "En nu je haren," zegt ze als ze weer begint.

Een half uur later is ze klaar. Ze heeft mijn haar lans mijn voorhoofd ingevlochten zodat er op een soort van diadeem lijkt en de rest naar echter uitgekamd en gestijld. Ze komen nu tot op mijn schouders en zitten voor de eerste keer eens echt netjes. "Sorry, meer kan ik niet echt doen met die korte haren van je," zegt Kyky. "Het is super mooi..." mompel ik. "Bedankt, dan ga ik Mem maar eens klaarmaken en daarna mezelf," zegt Kyky als ze wegloopt. Ik kijk op de klok. Dan komt Kyky binnengevallen. Ze heeft Mem vast en maakt de deur achter zich op slot. "Help effe," zegt ze als ze Mem op het bed duwt.

Even later zijn de managers ook hier en heeft Mem eindelijk haar jurk aan, het is een korte jurk, boven dun en onder word hij losser, door de gevouwen stof lijkt het meer poef, hij is helemaal mint-groen met dezelfde kleur gympjes. "Ieuww!!! Moet die make-up straks?" vraagt ze. "Nee, dat stond nergens," zegt Celia. "Oké, ik ga!" zegt ze als ze de kamer uit wilt stormen. "WACHT!!!" roept Kyky hard. Mem stopt en draait zich om. "Wat nu weer?" vraagt ze geïrriteerd. "Een; je haar, dat moet nog gedaan worden. En ten tweede; de jongens mogen je nog niet zien, dan verpest je het," zegt ze als ze Mem terugtrekt en haar haren hetzelfde doet als de mijne. "Nu kan ik mezelf eindelijk gaan doen," zegt ze als ze al haar spullen bij elkaar zoekt en vertrekt.

Een uur later horen we alle jongens verzamelen aan de onderkant van de trap. "Kunnen die meiden niet opschieten?" horen we een paar jongens vragen. Dan komen Celia, Silvia, Camillia en Kyky binnenlopen. Kyky heeft een lange, paarse jurk aan met onderaan dikke zwarte stippen die, des te meer je omhoog kijkt, dunner worden en bij het lijfje verdwijnen. Je ziet ook bij haar zwarte hakken eronderuit komen (iedereen heeft maar een dun bandje als mouwen). "We gaan," mompelt Celia. We lopen naar de trap en Celia, Silvia en Camelia lopen als prinsesjes de trap af. Zelfs Kyky vind dat kennelijk beschamend. We lopen er ongemakkelijk achteraan. "Ik wist niet dat jullie zo mooi konden zijn," roept Hurley. De andere meiden kijken hem boos aan maar we lopen door. Dan komen we onder aan de trap. Iedereen loopt meteen weg. "Waar is Mark?!?" roept Silvia dan. Kennelijk was het nog niemand opgevallen maar Mark was er niet. "Is die nou trainen?!?" roept Silvia. Iedereen wist dat het antwoord waarschijnlijk ja was dus Silvia rent weg. "We moeten gaan," zegt Celia dus lopen wij alvast naar de Engelse Buurt.

Het Engelse team staat al te wachten. "Waar is jullie aanvoerder?" vraagt een jongen, waarschijnlijk ook de aanvoerder, als we aankomen. "We vinden jullie uitnodiging heel fijn maar onze aanvoerder was niet op tijd terug, hij zal zo komen met onze derde manager," zegt ze. "Maar er zijn nu toch al vijf meisjes?" zegt hun aanvoerder. "Wij voetballen zelf!" zeggen Mem, Kyky en ik in koor. "Mem, Arrie en Kyky voetballen zelf," zegt Celia als ze ons een voor een aanwijst. "Zusjes?" vraagt hij. "Jep," zeggen we weer in koor waarna we de slappe lach krijgen. "Waarom lachen jullie?" vraagt de aanvoerder. "Omdat we opeens alles tegelijk zeggen," lacht Kyky. "Oké... Mijn naam is trouwens Edgar," zegt hij als hij ons doorlaat.

Reacties (2)

 • Samanthablaze

  Mijn jurk ziet er zo uit: een lange jurk, dun topje en een poef-onderkant (net zo'n Disney-jurk) en hij is rood met verschillende tinten paarden bloemetjes. Ik heb ook zwarte hakjes voor eronder die je waarschijnlijk niet gaat zien door de jurk. Ik heb geen make-up of zo meegenomen want Kyky heeft genoeg make-up en ik genoeg nagellak.

  Ik zou zo dus nevernooit gekleed gaan

  het is een korte jurk, boven dun en onder word hij losser, door de gevouwen stof lijkt het meer poef, hij is helemaal mint-groen met dezelfde kleur gympjes.

  Blèèh dit ook niet... en make-up enzo... haren ingevlochten... absoluut niet. Ik ging met half gekamde haren en zonder make-up naar mijn gala, en als mijn moeder me niet in hakken gedwongen had had ik mijn versleten gympen aangedaan

  3 jaar geleden
 • Amberfoster

  Haha kging stuk bij mem echt letterlijk

  3 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen