Foto bij 039

De rest van de vakantie verloopt rustig. Rose heeft na mijn gesprek met tante Hermoine huisarrest gekregen de rest van de vakantie en extra opstel werk. Dat maakt dat ik twee brieven van Rose heb ontvangen waarin staat dat ik mijn belofte heb gebroken en dat ik er spijt van zou hebben. Ook heb ik van Scorpius een brief ontvangen waarin hij laat weten dat als er iets was, ik altijd op bezoek mocht komen en dat ook zijn vader daarmee eens is. Zelf heb ik een brief naar Beth gestuurd, waar ik haar kort heb uitgelegd wat er is gebeurd de afgelopen dagen. Beth's uil zit momenteel op mijn kamer, terwijl ik haar brief lees. Kort vertelt ze over hoe saai haar vakantie tot nu toe is geweest en dat ze hoopt dat school snel opnieuw begint. Ook weet ze me te vertellen dat als de school haar daarvoor er niet zou voor schorsen, dat ze sowieso Rose zou pijn doen. Ik grinnik even bij het lezen van haar woorden en neem een nieuw vel perkament om op te schrijven.
'Faith?' klink het vragend aan mijn deur, die op een kier staat. Als ik me omdraai, zie ik mijn vader er staan.
'Ja pap?' zeg ik, zijn woorden afwachtend.
'Ik weet dat mam wat streng voor je is, op het gebied van je vriendschap met Scorpius.' begint hij het gesprek, die ik wil onderbreken. Maar als ik mijn mond open, houdt hij zijn hand omhoog als teken dat ik moet wachten. 'Maar ik heb met haar gesproken en gezegd dat ze het een kans moet geven. Het is niet omdat in haar ogen zijn vader iets heeft misdaan, dat daarom Scorpius even slecht is.' vertelt hij. Ik laat mijn pen op mijn bureau vallen en loop naar mijn vader toe om hem te knuffelen.
'Dank je pap.' zeg ik tijdens het knuffelen door.
'Maar beloof me dat zodra er iets mis is of er voelt iets niet goed, dat je het ons meld en dat je de vriendschap verbreekt.' zegt hij streng, waarbij ik knik.
'Dat beloof ik pap, ik ga voorzichtig zijn.' zeg ik met een glimlach. Hij kijkt even vrolijk terug en gaat terug naar beneden, waarna ik verder ga schrijven.

Blij sta ik 's morgens op als pap me wakker maakt, kleed me snel aan en neem mijn koffer mee naar beneden. Na het ontbijt vertrekken we met zijn allen terug naar het perron 9 3/4, waar de trein naar Hogwarts al staat.
'Faith!' hoor ik Beth mijn naam roepen, terwijl ze naar me toe loopt. Ze knuffelt me zodra ze bij mij is en begroet beleefd mijn ouders. Een paar tellen later komt ook Scorpius en zijn vader het perron op.
'Dag mam, dag pap.' neem ik afscheid, terwijl ik beiden een knuffel geef en daarna stap ik samen met Beth richting Scorpius.

Reacties (1)


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen