Foto bij VII. Falling

***


Met mijn laptop op mijn schoot zat ik in mijn windowseat. Beneden hoorde ik Jill tegen mijn ouders schreeuwen. Ze waren erachter gekomen dat ze gisteren niet met mij was thuisgekomen. Jill was nooit iemand geweest die het zomaar opgaf. Ze moest en zou overal tegenin gaan. Ik was benieuwd welke straf ze deze keer zou krijgen.
Ik richtte me weer op het paper waar ik mee bezig was, maar concentreren bleef lastig met de ruzie de beneden bezig was. Ik kreeg dan ook een glimlach op mijn gezicht toen mijn telefoon aangaf dat ik een nieuw bericht had. Nieuwsgierig pakte ik mijn telefoon op en opende het berichtje.


Onbekend: Look outside! X

Verward draaide ik me en keek door het raam dat uitzicht gaf op onze oprit en de straat. Daar, op onze oprit, stond Harry met een brede grijns op zijn gezicht. Lachend schudde ik mijn hoofd.
Ik zette mijn laptop naast me neer en stond op. Langzaam liep ik de trap af, maar mijn ouders hoorden me waarschijnlijk toch niet. Ik opende de voordeur en liet hem op een kiertje staan terwijl ik naar Harry toe liep.
‘Wat doe jij hier?’
‘Ik kon niet wachten tot maandag, dus ik dacht ik kom nu gewoon langs. Blijkt dat ik maar twee straten verderop woon,’ legde hij uit.
‘Maar hoe kom je aan mijn nummer?’
‘Via William, die heeft een keer met jou samengewerkt.’
Ik knikte, nog steeds een beetje overdondert door deze spontane actie.
‘Maar heb je zin om met mij te gaan lunchen in het centrum?’ Nou, hij maakte er wel werk van.
‘Britt!’ Ik draaide me om en zag Jill in de deuropening staan. ‘Wat doet hij hier?’ vroeg ze, terwijl ze naar ons toe liep.
‘Ik kwam vragen of Britt mee wilde gaan lunchen.’
‘Mag ik even met Britt praten.’ Jill wachtte niet eens op antwoord en trok me mee tot we buiten gehoorsafstand stonden.
‘Sinds wanneer toont Harry interesse in jou?’
‘Sinds dat feestje waar je me gisteren mee naartoe hebt gesleept,’ antwoordde ik.
‘Je kan niet met Harry uitgaan, hij gaat je hart breken.’
‘Mag ik dat alsjeblieft zelf bepalen?’
‘Ik probeer je alleen maar te beschermen. Ik heb gezien hoe hij meisjes pijn heeft gedaan.’
‘Jill, heel lief van je, maar ik ga alleen met hem lunchen, ik ga niet met hem trouwen.’
‘Oké, prima. Maar ik heb je gewaarschuwd!’ Met een dramatische draai liep ze terug het huis in. Ik keek haar na en beet op mijn lip. Waarom moest ze nu altijd zo doen?
‘Als het niet uitkomt kom ik een andere keer wel terug.’ Ik draaide me weer naar Harry en schudde mijn hoofd.
‘Nee, ik pak even mijn tas en dan kunnen we gaan!’


***


‘Dankjewel,’ glimlachte ik toen Harry als een echte heer mijn stoel aanschoof. Hij glimlachte voor hij tegenover me plaatsnam. Vrijwel meteen kwam er een serveerster aan.
‘Hallo, kan ik jullie iets te drinken aanbieden?’
‘Water alsjeblieft,’ glimlachte ik.
‘Voor mij ook. En zouden wij de kaart mogen?’
‘Natuurlijk!’ ze pakte twee kaarten en overhandigde deze. ‘Dan kom ik zo terug met jullie drankjes.’
Ik sloeg de kaart open en liet mijn ogen over de verschillende lunchgerechten dwalen.
‘Wie van jullie is eigenlijk de oudste?’ vroeg Harry me. Ik keek op en glimlachte. ‘Jill, uiteraard. Ze ziet het echt als een overwinning.’ Ik schoot in de lach.
‘Jullie zijn echt heel verschillend hè?’
‘Vroeger niet, maar sinds we zijn gaan puberen zijn we steeds meer van elkaar gaan verschillen. Eigenlijk is Jill gewoon veranderd.’
Ik richtte mijn blik weer op mijn menukaart.
‘Ik heb ook een oudere zus, maar ze studeert nu, dus ik zie haar veel minder,’ begon Harry te vertellen.
‘Kunnen jullie het goed met elkaar vinden?’ vroeg ik terwijl ik hem weer aankeek.
‘Meestal wel, maar we kunnen ook echt vechten zoals alleen broers en zussen dat kunnen,’ grinnikte hij, en ik wist meteen wat hij bedoelde.
De serveerster kwam weer aanlopen met onze drankjes en vroeg of we al wisten wat we wilden.
‘De salade met kip alsjeblieft,’ bestelde ik.
‘De hamburger,’ was Harry’s keuze, wat me deed glimlachen.
‘Komt er zo aan,’ beloofde de serveerster, voor ze met onze kaarten weer terugliep.
Ik pakte mijn glas en nam een slok water.
‘Waarom ik?’ stelde ik dan toch de vraag die al de hele middag op het puntje van mijn tong lag.
‘Wat bedoel je?’
‘Voor gisteren wist je niet eens dat ik bestond, toen heb je me op een feestje ontmoet en vijf minuten met me gepraat en vervolgens kan je niet wachten om met me op date te gaan. Ik vind het gewoon een beetje raar,’ probeerde ik uit te leggen.
‘Ik denk dat ik het zelf ook nog niet helemaal snap,’ begon Harry. ‘Er is gewoon iets aan jou en ik moet je beter leren kennen. Ik snap ook niet hoe je me nog nooit bent opgevallen. Ik…’ Hij viel stil en haalde zijn schouders op. ‘Ik vind je heel intrigerend.’
Ik bloosde bij het horen van al zijn woorden.
‘Maar je hebt niet voor niks ja gezegd op mijn aanbod, dus er moet ook een deel van jou interesse in mij hebben,’ kaatste Harry de bal terug.
‘Je bent een van de populairste jongens van de school. Geen enkel meisje zou nee zeggen tegen zo’n aanbod. Ik bedoel, kijk naar je, je bent prachtig en…’ Het was er al uit voor ik er erg in had en met een rood hoofd nam ik nog een slok van mijn water.
Harry schoot in de lach en legde zijn hand over die mijne. ‘Dankjewel voor het compliment.’
Ik keek naar onze handen en voelde een warmte door me heen trekken. Mijn blik gleed naar zijn gezicht en onze ogen vonden elkaar. Ze waren zo mooi groen.
‘De salade met kip?’ Verschrikt trok ik mijn hand weg en keek naar de serveerster, die ons moment compleet had verstoord.
‘Die was voor mij,’ glimlachte ik, nog steeds lichtelijk van mijn stuk door wat er net was gebeurd.
Toen we beide ons eten hadden verdween de serveerster weer.
‘Smakelijk,’ glimlachte ik naar Harry, voor ik een hap van mijn salade nam.
‘Heb je al ooit een vriendje gehad?’ vroeg Harry me toen.
‘Een vakantievriendje op de camping in Italië toen ik 14 was, maar dat duurde slechts twee weken.’ Ik moest glimlachen bij de herinnering aan de knappe Italiaan. ‘Verder is het vooral Jill die de jongens verslind.’
‘Waarom doe jij dat niet?’
‘Een zoen betekent iets. Ik kan niet zomaar jongens gaan zoenen voor een avond en dan doen alsof het nooit gebeurd is. Ik zoen pas iemand als ik er echt iets voor voel.’ Ik haalde mijn schouders op, niet goed wetend wat ik er nog meer over kon zeggen.
‘Ik vind het mooi. Een zoen betekent ook iets en dat je dat niet aan zomaar elke jongen geeft, het past bij je. Het maakt je wie je bent en het maakt je zowaar nog leuker.’ Ik schudde mijn hoofd.
‘Jill is de leuke zus. Ik ben de gewone zus, met de goede cijfers en het beleefde gedrag.’
‘Misschien ben ik juist op zoek naar zo’n meisje…’


***


‘Dankjewel voor de leuke middag,’ zei ik toen we weer voor mijn huis stonden.
‘Graag gedaan, ik vond het erg fijn om je beter te leren kennen.’ Hij keek me aan en glimlachte. ‘Ik hoop dat we dit nog een keer kunnen doen.’
Ik knikte en glimlachte, voor ik op mijn tenen ging staan en een kus op zijn wang drukte.
Harry glimlachte, voor hij zich omdraaide en het tuinpad afliep. Ik keek hem na en zwaaide nog een keer naar hem, voor ik naar binnen verdween.
Ik had mijn jas nog niet eens opgehangen of Jill stond al voor mijn neus. ‘Hoe was het?’
‘Erg gezellig,’ antwoordde ik.
‘Dus je gaat hem nog een keer zien?’
‘Ja, die kans is zeer groot.’ Ik liep langs haar heen richting de trap, maar ze hield me tegen.
‘Britt, doe dat nu niet! Die jongen gaat je pijn doen.’
‘Ik denk het niet, en mocht het wel zo zijn, kan jij mooi zeggen dat je me had gewaarschuwd. Vind je dat niet heerlijk?’ Ik had het even helemaal gehad met Jills gezeur. Ik dook langs haar af en liep de trap op naar mijn kamer.


***


De afgelopen weken hadden Harry en ik vaak samen afgesproken. We waren een keer samen naar de film geweest, we waren samen iets gaan drinken na school en we hadden meerdere malen samen huiswerk gemaakt bij een van ons thuis. Ik vond het heerlijk om tijd met Harry door te brengen en we begonnen elkaar echt goed te leren kennen. Het fijnste vond ik dat hij respecteerde dat een zoen voor mij iets betekende en dat ik daarom wilde wachten.
Vandaag was mijn balletvoorstelling en naast mijn ouders en Jill zou Harry vandaag ook komen kijken. De gedachte dat hij me zou zien dansen maakte me ontzettend zenuwachtig. Jill had ondertussen haar protesten bij mij gestaakt, maar ik wist dat ze ook met Harry had gepraat. Ik had geen idee waar het vandaan kwam, maar ik ging me er niks van aantrekken.
Toen ik bezig was met het aantrekken van mijn kostuum kreeg ik een berichtje binnen van Harry.


Harry: Heel veel succes dadelijk. Ik kan niet wachten om je te zien schitteren op het podium. X

Ik glimlachte bij het lezen van zijn berichtje. Vervolgens deed ik mijn telefoon terug ik mijn tas en stopte mijn spullen in mijn kluisje. Het was bijna show time en ik moest me op gaan warmen.

***


‘Wauw, je was prachtig,’ complimenteerde Harry me toen ik de kleedkamer uit kwam. Hij drukte een kus op mijn wang en overhandigde me een boeket rozen.
‘Harry, dat had echt niet gehoeven. Dankjewel,’ glimlachte ik dankbaar. Ik bracht de rozen naar mijn neus en snoof de heerlijk geur op.
‘Zijn je ouders al weg?’
‘Ja, die zijn al zo vaak naar een voorstelling geweest, die spreek ik thuis weer,’ antwoordde ik.
‘Mag ik je naar huis lopen?’
‘Graag,’ antwoordde ik. Harry pakte mijn tas van mij over en met zijn vrije hand pakte hij de mijne vast.
‘Ik had niet verwacht dat ik ballet oprecht mooi zou vinden,’ zei ik, wat me deed glimlachen. ‘Maar ik kon het verhaal echt volgen door de muziek en jullie dans en gezichtsuitdrukkingen. Het was echt zielig.’
‘Dat vind ik juist het mooie aan dans. Je kan er zoveel emotie in leggen. Ik kan hier alles in kwijt. Ik vind het zo fijn om door de zaal te zweven. Het voelt bijna alsof ik vlieg.’
‘Ik vind het zo ontzettend knap dat je op spitzen kan dansen. Ik zou echt meteen mijn enkel breken.’
‘Het heeft me ook wel veel moeite gekost om het te leren, maar het is zo’n toevoeging aan het dansen.’
‘Maar, kom je nu een keer naar een voetbalwedstrijd kijken?’ vroeg Harry me grijnzend.
‘Ja, ik denk dat ik een wedstrijd wel overleef,’ lachte ik. Het leverde me een kus op mijn haren op, want me nog meer deed glimlachen.
Veel sneller dan gehoopt kwamen we bij mijn huis aan. We stopten voor de deur en ik draaide me naar Harry toe.
‘Bedankt voor het meelopen en bedankt voor de bloemen. Ik vind ze echt prachtig.’
‘Geen probleem. Je bent het zo meer dan waard, Britt.’ Na het horen van die woorden, en de manier hoe hij mijn naam uitsprak en hoe hij naar me keek, wist ik het zeker. Ik vond deze jongen echt heel leuk.
Ik legde mijn hand op zijn wang, ging op mijn tenen staan, sloot mijn ogen en drukte mijn lippen op die van hem. Harry legde zijn hand op mijn achterhoofd en zoende me zachtjes terug. Zijn andere hand vouwde hij om mijn middel en hij trok me dichter naar hem toe. Ik voelde hoe er een bom van warmte en kriebels in mijn maag ontplofte en ik was zo blij dat ik gewacht voor deze kus.
Ik maakte mijn lippen los en vond zijn ogen. Ik ging weer op mijn voeten staan, maar hield mijn blik op hem gericht. Liefdevol veegde Harry een pluk haar achter mijn oor.
‘Ik zie je morgen weer, oké?’ Harry drukte een kus op mijn voorhoofd en liep toen het tuinpad af. Aan het einde van het pad blies hij me een kushandje toe, en hoe cliché het ook mocht zijn, ik ving hem uit de lucht en drukte hem op mijn hart.
Ik kon het niet meer ontkennen. Ik was tot over mijn oren verliefd op Harry.


Sorry dat het weer zo lang duurde! Dat komt door de uni, waar ik het heel druk mee heb, want ik ga vanaf maandag stage lopen. Daarnaast had ik de laatste tijd weinig inspiratie, waardoor deze shot ook vrij standaard is. Hopelijk vinden jullie heb toch leuk. Ik stel jullie geduld in ieder geval heel erg op prijs! X

Reacties (1)

  • Chasing1D

    Heel veel succes maandag bij je stage!
    Dat is net het fijne aan zulke shot stories toch? dat je zelf kiest wanneer je iets post, want uiteindelijk hebben de hoofdstukken toch niets met elkaar te maken (:

    4 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen