Ik sta naast Caleb langs de kant. Iedereen danst of is aan het eten om onder het dansen uit te komen. Dan komt Mem langsgelopen. "Help me!" zegt ze wanhopig. "Hoezo?" vraag ik. "Edgar!" roept ze als ze in de richting wijst waar ze vandaan komt. "Hij wil... dansen," zegt ze. "Waarom ga je niet gewoon met Claude dansen als Edgar zo erg is?" vraagt Caleb spottend. "Bryce en Claude mochten niet mee omdat ze niet officieel deel zijn van het team," legt Mem uit. "Okejjj," zeg ik als ik Caleb aankijk. "Op drie," zeg ik als ik Mems arm vastpak. "Een... Twee... Drie," tel ik. "Edgar!" roepen we dan in koor. Edgar kijkt op en komt onze kant op. "Mem zal vereerd zijn als ze met je mag dansen," begin ik. "Maar ze rende weg..." brengt Edgar ertegen in. "Ze is gewoon een beetje verlegen," voegt Caleb eraan toe. "In dat geval," zegt Edgar als hij Mem meetrekt naar de dansvloer. Ze kijkt ons aan alsof ze doodgaat. "Te makkelijk," zeg ik als ik mijn hand omhoog doe. "Inderdaad," zegt Caleb als hij me een high five geeft.

Even later komen Bryce en Claude binnen. "We verveelden ons dus kwamen we maar even kijken," zegt Bryce als ze ons vreemd zien kijken. Ze komen naast ons staan. Opeens krijg ik een geniaal idee, vooral omdat ik Mem nog steeds zie strugglen met Edgar. "Claude, jij wilt zeker met Mem dansen," begin ik als ik naar Mem en Edgar wijs. Ik zie dat zijn gezicht betrekt. "Shawn is een. Maar die Engelse kwijlebal," zegt hij als hij erop afloopt. "Let goed op want waarschijnlijk gaan we dit nooit meer zien, een jaloerse Claude," zeg ik als ik achterover leun en toe kijk hoe Claude Mem en Edgar uit elkaar trekt. "Claude!" roept Mem blij. "Waarom?" vraagt hij alleen maar. "Ik vroeg haar ten dans," antwoord Edgar. "WAT DEED JE?!?" hoor je over het hele plein. "Wat is jouw probleem?" vraagt Edgar. Ik kijk nog steeds met groot vermaak, vooral naar Mems roder wordende gezicht en naar hoe ze met haar hand langs haar nek gaat. "Ik daag je uit, voetbal. Wie het eerst scoort mag met Mem dansen," zegt Claude uitdagend. "Kom maar op," zegt Edgar. "Oeps..." mompel ik. "Nu je zin," moppert Bryce. "Als Edgar wint is Claude waarschijnlijk niet meer te houden," zegt hij als hij achter iedereen aanloopt naar het voetbalveld.

Iedereen staat om het voetbalveldje heen. "De eerste die scoort wint," zegt Edgar. "Weet ik ook wel," zegt Claude. Ze moeten aanvallen en verdedigen, een een-op-een duel, zoals Edgar het noemde. Mark legt de bal op de midden stip en Chester, waar komt hij in vredesnaam vandaan, telt af vanaf drie. Dan rennen ze beiden naar voren en Edgar is sneller hij pakt de bal en gaat blijkbaar meteen voor een supertechniek. "Excalibur!" roept hij als er opeens een mega-zwaard verschijnt die tegen de bal op knalt. Claude sprint achter de bal aan maar... Wacht, wat... Hij gaat alleen maar sneller! Nadat Chester geschreeuwd heeft dat Edgar heeft gewonnen verdwijnt hij weer zoals hij gekomen was en besteed niemand er meer moeite aan, behalve Claude.

Een tijdje later is het feest afgelopen en hebben we nog een heleboel kritiek over Edgar van Claude moeten verdragen. Ik loop terug. Ik ben wel een beetje teleurgesteld. Ik had het helemaal niet verwacht maar dan nog... Ik ben helemaal niet kunnen dansen. "Wat is er?" vraagt Caleb als we terug zijn in onze kamer. "Gewoon dat we niet gedanst hebben," geef ik eerlijk toe. "Weet je wat?" zegt hij als hij zijn telefoon pakt. Ik kijk hem nieuwsgierig aan maar krijg geen antwoord. "Sake Engelse muziek," tikt Caleb in en even later klinkt er klassieke Engelse muziek. Caleb zet de muziek zacht zodat niemand anders het hoort en draait de deur op slot. Het is ook best beschamend om in je pyjama te gaan dansen maar oké. "Wil je deze dans?" vraagt hij dan met een extra bekakt stemmetje. Ik schiet in de lach maar knik toch. En zo krijg ik toch nog mijn dans.

We dansen totdat het liedje op YouTube van tien minuutjes is afgelopen en gaan daarna beiden in ons eigen bed liggen. "Heb ik het zo weer een beetje goedgemaakt?" vraagt Caleb. "Natuurlijk, dit was een van de beste avonden van mijn leven," zeg ik als ik weer rechtop ga zitten. "Meen je dat? Maar je hebt vast toch wel lekkere avonden gehad?" Zegt hij verbaasd. "Nee, dit was de leukste avond, gewoon samen met jou zijn en daarna nog gedanst, dat had ik nog niet eens gehoopt in mijn mooiste dromen," zeg ik dromerig. "Nou, uuhm... Dan ben ik blij dat je een leuke avond hebt gehad," zegt Caleb kennelijk een beetje van zijn stuk gebracht. "Ooh, ja en ook nog een toppunt was Mems gezicht toen Edgar won," zeg ik lachend. "Ooh, ja. Dat was zeker wel een pluspunt van deze avond. Als je ergens leedvermaak uit kon halen was het dat wel," zegt Caleb lachend. Ik moet ook lachen. "En Arrie en Gazel gaan sowieso wat krijgen, ze zijn ze close, ze zijn zelfs al op date geweest," zeg ik. "Jij bent wel de matchmaker zeg," zegt Caleb. "Ik ben altijd degene van ons drieën geweest die het meeste had met jongens en relaties en blablabla," zeg ik. "Oké, maar ik denk dat we nu wel moeten gaan slapen, morgen hebben we weer een belangrijke dag," zegt Caleb. "Trusten en nogmaals bedankt voor deze topavond," zeg ik. "Geen dank, ik heb zelf ook veel plezier gehad," zegt Caleb voordat ik in slaap val...

Reacties (3)

 • Duendes

  Nu heb ik wel medelijden met Claude, Edgar is een eikel, jammer dat Claude niet gewonnen heeft

  3 jaar geleden
 • Samanthablaze

  Edgar is een vervelende achterlijke zak:X

  3 jaar geleden
 • DeNaamIsGideon

  Dat Mem niet weg sneakte tijdens het duel, dat had ik namelijk echt wel zien aankomenxD

  3 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen