Foto bij 143.

Nog eentje omdat ik had gezegd dat het volgende hoofdstuk spannender zou zijn, maar dat bleek niet zo te zijn toen ik het las. Oeps..

Britta Nina Waldner

Hoe lang was ik al wel niet in deze boeken aan het bladeren? Naar mijn gevoel al veel te lang, maar ik mocht niet opgeven nu ik weer een nieuw stukje van de puzzel had ontrafeld. Ik mocht James niet verliezen en dat was ik ook niet van plan. Dus moest ik doorgaan. Ik had al wel twintig boeken scannend gelezen opzoek naar het antwoord op mijn vraag. Eerst had ik in geschiedenisboeken over de tweede Tovenaarsoorlog gezocht, daarna enkele boeken over Dark Objects en nu was ik al in het derde boek over Dark Spells aan het bladeren. Het leek wel of de informatie die ik zocht, niet gevonden wilde worden. Natuurlijk had ik de algemene informatie wel gevonden, maar over de effecten van de aanwezigheid van het object op mensen in de directe omgeving was niets te vinden. Nu kan dat nooit positief zijn, aangezien het zo'n duister object is. Naar mijn weten is er pas een persoon geweest die de spreuk heeft gebruikt. Hoe ik het object kan vernietigen weet ik wel, dat staat uitgebreid in de geschiedenisboeken. Natuurlijk niet te uitgebreid, aangezien mensen dan nog gekke dingen zouden gaan doen. Hoe ik aan een tand van de Basiliek moest komen, was dus nog een mysterie.
Zou ik een leerkracht in moeten lichten en om hulp vragen? Ik wist zeker dat Longbottom of McGonagall alles zouden doen om me te helpen. Als ze me geloofden ten minsten. Dat was namelijk nog niet zeker en ik wilde geen risico's nemen. Als ze me voor gek verklaarden, kwam ik namelijk nooit tot de sleutel tot het antwoord. Een diepe zucht verliet mijn lippen. Ik kon dus eigenlijk niemand vertrouwen, want ze zouden me niet geloven. Fijn. Ik stond er dus helemaal alleen voor.
'Britta,' haalde een stem me uit mijn gedachten en verbaasd keek ik op. Het was Justin Bohr. Nieuwsgierig keek hij naar de boeken die verspreid om me heen lagen. 'Ik kwam je even herinneren dat we zo Quidditchtraining hebben, maar wat ben je aan het doen? Serieus, probeer je iemand te vermoorden?' vroeg hij lachend en keek nieuwsgierig naar de boeken die allemaal open lagen op duistere objecten en duistere spreuken. Iedereen die niet wist waar ik mee bezig was, zou inderdaad denken dat ik iemand probeerde te vermoorden zoals Justin dacht.
Ontkennend schudde ik met een lach op mijn gezicht mijn hoofd. 'Nee gekkie, waarom zou ik iemand willen vermoorden? Ik was gewoon wat research aan het doen,'
'Gelukkig, ik zou je erg missen als je naar Azkaban zou moeten,'
Scourgify,' zei ik en alle boeken die verspreid lagen op tafel zaten nu in mijn boekentas. 'Kom, dan gaan we naar het Quidditchfield,' zei ik en trok hem mee. Justin was echt een leuke jongen, zoals Hanna al meerdere keren had gezegd. Hij was zo vrolijk en enthousiast, absoluut niets wat je van een Slytherin verwachtte. Daarom was het een vraag waarom hij een Slytherin was, maar het maakte me ook helemaal niet uit. Ik was blij dat er ook leuke en aardige Slytherins waren en niet een heel House vol met Flora en Cece's.

Nadat we beide omgekleed waren en met onze Brooms naar het veld liepen, zagen we dat we een van de eersten waren die present waren. Natuurlijk was Scorpius er al wat geen verrassing was, aangezien hij altijd als eerste present was. Ik moest toch wel toegeven dat ik me niet op mijn gemak voelde in dit groene tenue, ik hoorde in het rood. Helaas kon ik daar niets aan veranderen en moest ik er maar mee leren leven, over enkele maanden hoopte ik toch dat ik bij de Montrose Mapies kon gaan spelen. Dat was mijn doel en daar moest ik naartoe werken.
De Beaters Micheal Tower en Walter Heart kwamen aangelopen met daarachter mijn medechasers Adrian Gamp en Flora. We waren compleet. Scorpius schraapte zijn keel en iedereen draaide zich om in zijn richting, zodat we naar onze Captain konden luisteren. 'We beginnen allemaal met een conditietraining en daarna werken we aan techniek. Qua conditie wordt het eerst enkele rondjes warm lopen, waarna we gaan sprinten en tot slot nog optrekken aan je Broom,' begon Scorpius. Het was zo anders hier, zelfs de trainingen waren een wereld van verschil met die van Gryffindor. Nu was James misschien net zo gedreven als Scorpius, was Scorpius de harde aanpak gewend en gaf dat ook over, terwijl James vanuit heel zijn opvoeding een wat zachtere aanpak gewend was. Het was ook te zien aan het team. Alle Slytherins waren zowat afgetraind en dus een voorsprong hadden op het gebied van conditie, terwijl de Gryffindors juist een betere techniek hadden en daar de rest te slim mee af was. Nu was alleen de vraag wat er zou veranderen aan het team van Slytherin, nu er iemand bij zat die een betere techniek heeft. Zou ik het overbrengen aan de rest en daardoor een onverslaanbaar team vormen? Of zou ik mijn eigen techniek verleren en over enkele maanden ook afgetraind zijn?

Reacties (2)

 • DieEneSaar

  Weer een geweldig hoofdstuk! Ik hoop dat ze een onverslaanbaar team gaat maken

  3 jaar geleden
 • HopeMikaelson

  B jij hebt de meest geweldige techniek!
  Leer het aan Scorp, Justin en de anderen dan maak je zoveel kans om bij de Montrose Mapies te spelen!
  James, ik heb mijn bijl alvast geslepen. Je hebt de keus, Hospital Wing of bij Britta zijn (:

  3 jaar geleden
  • Chantilly

   Britta: “Ah thanks! Ik hoop dat mijn techniek goed genoeg is! Maar even eerlijk, denk je dat Scorpi en Justin zouden luisteren? Die kans schat ik klein..”

   James: “Uhm.. Wat dacht je van allebei niet?”

   3 jaar geleden
  • HopeMikaelson

   Scorp en Justin zullen vast luisteren waarop Flora weer naar Scorp en Justin luistert dus dat is kettingreactie (:
   He James, wat dacht je ervan om aardig te zijn tegen Britta?

   3 jaar geleden
  • Chantilly

   James: “Waarom zou ik? Zij is echt het probleem RN”

   3 jaar geleden
  • HopeMikaelson

   Clearly doesn’t know me and what I would do with his fucking face if he doesn’t get some sense in his mind 😈

   3 jaar geleden
  • Chantilly

   James: “Britta heeft dit gezegd, hè? En jij twijfelt eraan dat ik niet logisch na kan denken? Ik zou gek zijn om haar te vergeven”

   3 jaar geleden
  • DieEneSaar

   Je bent sws al gek James!

   3 jaar geleden
  • HopeMikaelson

   James James James James toch. Ik weet het verhaal dus ik weet dat je niet logisch na kan denken. B heeft het niet eens gezegd oh en het is al gezegd: je bent sowieso al gek

   3 jaar geleden
  • Chantilly

   Awh wat een liefde voor James, dames! Ik hoop dat ik ooit jullie liefde voor James terug kan winnen?

   3 jaar geleden
  • HopeMikaelson

   Misschien als Brimes weer een happy scene krijt (:

   3 jaar geleden
  • Chantilly

   153 heeft denk ik voor het eerst een beetje Brimes 🤗

   3 jaar geleden
  • HopeMikaelson

   Pfff dat duurt nog zo langg

   3 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen