Foto bij Hoofdstuk 6

Hermione POV

Mijn laatste les toverdranken was gedaan en nam mijn boeken en stond op. Ik was bijna bij de deur van het lokaal toen Sneep me riep, ik draaide me om en vroeg wat er was. "Ben je je nachtelijk avontuur vergeten?" vroeg hij met zijn wenkbrauwen opgetrokken. Ik zuchten en en zei tegen Luna dat ze al mocht gaan en ging met een 'smile' op mijn gezicht zitten. "Sta maar terug recht, miss Granger. Je mag het hele lokaal opruimen. Ik kom over een uurtje terug." Zei hij tegen mij met een gemene grijns op zijn gezicht. Ik stond recht en begon met het lokaal op te ruimen en toen ik klaar was ging ik terug zitten. Ik keek op de klok en zag dat het half zes was, dat betekende dat Sneep nu bijna moest terug komen. Ik had het gevoel dat Sneep een eeuwigheid weg bleef, maar dan nu tien minuten te wachten op hem kwam hij eindelijk binnen. "Je mag gaan." zei hij onmiddellijk toen hij binnenkwam. Ik was opgelucht en liep het lokaal uit mijn tas met boeken in. Het bijna zes uur, dus ook bijna etenstijd. Ik had nu vrij veel honger omdat ik bij het ontbijt door de ruzie ben weg gegaan en de lunch heb ik overgeslagen.

Een kwartiertje later wandel ik de grote hal in en ga voor Harry en Ron zitten en probeer Ginny te vermijden. Ik zeg hoi tegen de jongens en schep mijn bord vol. Ik geniet van mijn eten en praat met de jongens. Als ik klaar ben met eten is het half acht en besluit ik al naar het meer te gaan. Ik zeg tegen Harry en Ron dat ik nog even naar buiten wil. Als ik bij de deur van de grote zaal ben staat Ginny opeens voor, ik probeer gewoon voorbij haar te lopen, maar ze houdt me tegen.
"Hermione, ga alsjeblieft niet, ik ben bang dat het een grap van hem is en je gaat pijn doen of zo." Zegt Ginny bezorgt tegen me. "En wat als het niet zo is." zeg ik. "Vertrouw me gewoon Ginny. Is dat wat je hoort te doen bij je beste beste vriendin. Ik vertrouw je toch ook en ik hou je ook tegen als jij s 'nacht weg gaat naar 'hem'." Zeg haar ook nog. Ze kijkt naar even naar de grond en dan terug naar mij, "Maar dat is anders." Schreeuwt ze terug met een blik op de Zwadderich tafel. Door haar geschreeuw kijkt nu bijna iedereen naar en ga ik de zaal uit naar het meer. Ik vermoed dat Draco daar ook al is, want ik hem niet aan zijn tafel gezien.

Draco POV

Ik ben blij dat mijn dag voorbij is en ik heb geen honger, dus ga ik al richting meer. Ik zit hier nu al een paar uur en nu is het bijna acht uur, ik hoop dat ze komt. Maar eigenlijk weet ik niet wat ik moet zeggen of doen. Ik zal wel zien als ze hier is. Denk ik toch. Ik word uit mijn gedachten terug getrokken door voetstappen die ik achter mij hoor. Ik geef er niet echt aandacht aan omdat ik denk dat het gewoon een andere leerling is, maar dan gaat diegene opeens naast mij zitten. Ik kijk naar de persoon die naast mij is komen zitten en zie dat Hermione is. "Ik heb toch niet gezegd dat je naast mij mocht komen zitten." is mijn eerste reactie." IK heb dan ook geen toestemming nodig om ergens te komen zitten." zegt ze terug. "Dus waarom moest ik naar hier komen?" vraagt ze aan me. "Ik weet het eigenlijk niet goed." Zeg ik haar terwijl ik terug naar het meer kijk. Ik weet niet goed wat ik moet doen ik kan gemeen zijn en zorgen dat ze nooit meer bij mij in de buurt komt of ik kan vriendelijk zijn en zien hoe dat gaat. Ik besluit om vriendelijk iets te vragen. "Ik denk dat ik wou vragen wat jij voelde gisteren in de kerkers." Zeg ik haar. Aan de ene kant hoop ik dat ze haat voelde en aan de andere kant hoop ik het niet. "Weet ik veel!" roept ze opeens precies in een soort paniek en springt recht en draait zich om om richtig het kasteel te gaan. Ik spring ook recht en pak haar pols, draai haar en kus haar. Dit was echt het domste dat ik ooit heb gedaan. Ze gaat me waarschijnlijk ook vermoorden hiervoor. Ik weet niet eens waarom ik het heb gedaan, maar ik had het gevoel dat ik het juiste deed.

Hermione POV

Ik was bij het meer en ging naast Draco zitten. Hij gaf een domme commentaar over dat ik naast was gaan zitten, maar dat kon me niet veel schelen. "Dus waarom moest ik naar hier komen?" vraag ik tenslotte. Ik kijk hem aan terwijl hij het vraagt, maar al hij antwoordt wend hij zijn blik af," Ik weet het eigenlijk niet goed. Ik denk dat ik wou vragen wat jij voelde gisteren in de kerkers." zegt hij. Ik geraak een beetje in paniek bij deze vraag omdat als hij het antwoord weet wil die me waarschijnlijk vermoorden. "Weet ik veel!" schreeuw ik er nogal paniekerig uit en springt recht en draai mij richting kasteel. Maar Draco pakt mijn pols en draait mij om en drukt dan zijn lippen op de mijne. Ik weet niet goed wat te en kus terug, maar al na en paar seconden verlos ik mij uit de kus en zijn greep en ren ik zo snel als ik kan terug naar het kasteel en laat hem daar staan. Ik kan hem toch niet gewoon kussen.

Ik ben terug in de leerlingenkamer en zie dat er niemand meer behalve Ginny. Als ik binnen kom springt zij direct recht en loopt naar mij. "Sorry, dat ik zo reageerde Hermione." zegt ze, "Je hebt gelijk, je flipt ook niet over mijn geheim over Blaise." Ik kijk haar verbaasd aan, maar lach dan en geef haar dan een knuffel, "Ik vergeef, Ginny. En sorry dat ik je zo bezorgd heb gemaakt." Ik laat haar dan los en ben blij dat onze ruzie is opgelost. En nu heb ik twee mensen met wie ik erover kan praten. "Kom laten we gaan zitten en vertel dan hoe het met jouw en Malfoy is gegaan." Zegt Ginny tegen me met een beetje een nieuwsgierige toon in haar stem. Ik ga samen met haar in de zetel voor het haardvuur zitten en vertel haar over wat hij vroeg en de kus en zo. Haar ogen zijn nu mega groot geworden van verbazing toen ze hoorde van de kus. "Wow Hermione, ik kon van alles verwachten, maar Malfoy die je kust niet." Zei ze super verbaasd, "Wat vond jij ervan toen hij je kusten?" vroeg ze daarachter. Ik werd helemaal rood en keek naar de grond. "Ik denk dat ik het niet goed weet, ik bedoel ik vond het eerst niet erg en toen dacht ik dat het verkeerd was." fluisterde ik en keek terug naar haar. Ze kijkt me en zegt dan, "Ik begrijp hoe je je voelt, maar wees niet verbaasd als je opeens het gevoel hebt dat verliefd bent op hem, zoals met mij en Blaise."

Dit was deel 5

Reacties (1)

  • zwadderaartje

    Super leuk hoofdstuk!!!!!
    Dus Ginny is op Blaise? Dat is de beste vriend van Draco!
    Ga snel verder!!!!!(H)

    4 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen