Rosemary Olivia Williams

Langzaam opende ik mijn ogen. Slaperig rekte ik me uit en keek naar het bolletje vacht dat naast me op het bed lag. Summer rekte zich ook uit en nestelde zich daarna nog dichter tegen me aan.
Ik stapte uit bed en wreef even in mijn ogen.
Het was schemerig in de slaapkamer. De gordijnen waren dicht, maar toch kwam er wat zonlicht doorheen.
Ik deed de gordijnen enthousiast open en meteen baadde de kamer in een zee van licht. Genietend sloot ik mijn ogen even en liet de zon mijn huid verwarmen.
Mijn telefoon begon het bekende deuntje te spelen en verstoord liep ik naar mijn nachtkastje om de telefoon op te nemen.
'Hallo?' zei ik. Mijn stem was nog schor van het slapen.
'Rose!' Fay klonk in paniek.
'Hey, rustig aan,' probeerde ik haar gerust te stellen. 'Wat is er aan de hand?'
Fay haalde aan de andere kant van de lijn een aantal keer diep adem en zei toen tegen me dat ik de tv aan moest doen. 'Zender 38.'
Ik liep naar de woonkamer en zei Fay gedag. Eerst wilde ik weten wat er aan de hand was met haar en waarom ik tv moest kijken van haar.
De tv stond aan en snel zapte ik naar de zender. Ongeduldig ging ik op de bank zitten.
Mijn mond viel open van verbazing. Wat was dit nou?
De vrouw van de nieuwszender keek serieus, maar ergens ook geamuseerd de camera in.
'Welkom terug na de reclame,' begon ze, maar ik besteedde meer aandacht aan de foto die achter haar op een groot scherm was verschenen. 'Mijn naam is Nicole Quins en dit is Breakfast & Tea, hét ochtendnieuws van de UK. Op dit moment is het half acht 's ochtends.
We komen nu bij een onderwerp dat al sinds vanochtend vroeg trending topic is op twitter. Er zijn een aantal alarmerende foto's uitgekomen voor Directioners. Het lijkt erop dat Harry Styles in een serieuze relatie is belandt met zijn co-ster, Rosemary Williams.'
Geschrokken sloeg ik een hand voor mijn mond. Er was tot nu toe één foto getoond. De foto waar ik al de hele tijd naar het staren was.
Op de foto waren Harry en ik te zien, of course. We stonden voor mijn appartementencomplex. Ik dacht toen dat er geen fotografen meer waren, maar zo te zien had ik het behoorlijk mis.
Harry droeg een groene beanie en één van zijn lange jassen. Hij had mijn hand vast. We stonden tegenover elkaar, alsof we afscheid aan het nemen waren en één van ons elk moment naar binnen zou gaan.
Ik droeg mijn haar los, een jas tot mijn middel en keek lipbijtend omhoog naar Harry.
Harry keek juist omlaag met zijn gebruikelijke glimlach om zijn lippen, de kuiltjes in zijn wangen lieten hem er schattig uitzien.
Ik kon me dat moment nog goed herinneren. Hoe Harry zachtjes met zijn duim over mijn hand streelde en ik lachend omhoog keek in zijn twinkelende ogen.
De tv liet ik opstaan en pakte mijn telefoon erbij. Meteen klikte ik op het icoontje van twitter en de app opende snel.
En inderdaad #Hasey was trending topic. Ik klikte op mijn tijdlijn en zag dat ik in tientallen, duizenden berichten getagd was.

@1DForever_: OMG! Is it true?! I hope so! @Harry_Styles @RoseMary_W #Hasey

@NYLoverxxx: YES YES YES @Harry_Styles @RoseMary_W #Hasey

Nee, nee, nee!
Het nieuws van een tijd geleden dat ik samen met Harry de hoofdrollen zou gaan spelen, was goed ontvangen. Fans hadden ons al snel gekoppeld, maar Harry had - nadat ik hem er zo ongeveer tot had gedwongen - duidelijk gemaakt dat er niets speelde.
Waarom hadden de fans het er dan weer over? Waarom was onze shipname trending topic. In de hele UK!
Ik schudde ongelovig mijn hoofd en besloot me aan te kleden om in de buitenlucht mijn hoofd weer leeg te maken.
Hopelijk zou het zo snel mogelijk overwaaien.
Ik keek nog even naar de nieuwslezeres op tv, maar zette hem daarna snel uit. Later zou ik hierover nadenken. Nu wilde ik mijn hoofd leegmaken en helemaal niets doen.

De sjaal was opgetrokken tot ongeveer mijn neus, mijn haar zat in een staart en die werd weer verborgen door de capuchon die ik had opgezet. Een van mijn favoriete zonnebrillen stond op mijn neus. Hopelijk was ik zo goed vermomd, dat niemand me zou herkennen.
Twijfelend deed ik de deur naar buiten open. Was dit wel zo'n goed idee? Ik had al gezien dat er een aantal fotografen buiten stonden en ik wilde echt niet weer dezelfde ervaring hebben als gisteren.
Uiteindelijk liep ik toch buiten en geen van de fotografen herkende me. Gelukkig maar.

Ik zat al een tijdje in een parkje. Gewoon mijn gedachten uitpluizen, ervoor zorgen dat het niet meer zo'n grote rommel was in mijn hoofd.
Het park was mooi. Overal was het groen, de eerste bloempjes kwamen op en de vogels tjirpten zorgeloos hun mooie liedjes. Het zorgde ervoor dat ik even kon ontsnappen uit de realiteit. De keiharde realiteit.
Hoe kon het dat mensen dachten dat Harry en ik samen waren? We zagen er inderdaad erg close uit op die foto, maar vroeger - toen we nog vrienden waren - waren we nog veel closer, en dat werd nog veel meer toen we een stel werden.
Iedereen zag ons altijd als het ideale koppel, zelfs al op onze leeftijd.
Mijn nicht - die vijftien jaar ouder was - vertelde me toen ooit dat ze nog nooit zoiets had gezien. Zo puur en vol liefde. Ze zei dat ze al haar hele leven op zoek was naar een relatie die zo eerlijk, oprecht en liefdevol was. Naar iemand die haar net zo zou behandelen als Harry mij behandelde.
Ze zei dat ik heel, heel erg blij mocht zijn met iemand als Harry en ik wel gek zou zijn als ik hem zou laten gaan.

Na de tijd in het park en mijn diepe gedachtes over Harry en mij, besloot ik door de straten van Londen te wandelen. Ik had geen zin om nu al terug naar huis te gaan.
Zo slenterde ik al een tijdje door Londen. Het was fijn om om me heen te kunnen kijken, naar andere mensen te kunnen kijken, zonder allemaal blikken toegeworpen te krijgen.
Ik had net koffie gehaald bij de Starbucks en in plaats van mijn eigen naam te geven, had ik mijn tweede naam gezegd toen de vrouw achter de balie m'n
naam vroeg. Dus nu stond er Olivia op de warme beker.
In de verte zag ik een krantenkioskje en besloot daar te kijken of er nog leuke tijdschriften waren.
Al snel bereikte ik het plein waar ook de kiosk was. Het was nog vroeg, maar omdat het vandaag een doordeweekse dag was, was het nog behoorlijk druk op straat. Overal liepen mensen, ik was één van de weinigen die op mijn dooie gemak door de straat slenterde.
Eenmaal bij de kiosk aangekomen viel mijn oog meteen op een aantal tijdschriften. Ongelovig pakte ik er één op en staarde naar de voorpagina. Eigenlijk had ik dit wel kunnen verwachten. Als het zelfs op tv was, was dit geen verrassing.

HARRY STYLES DATING?!

Op de voorpagina stond een grote foto van Harry en mij. Het was niet dezelfde als in het televisieprogramma. Op deze moest ik heel erg hard lachen terwijl Harry me grijnzend aankeek.
Snel bladerde ik het blad door, om te zien of er nog meer foto's waren. En die waren er.
Eén was genomen in de studio, op het moment dat ik zo geschrokken was van de fotograaf. Ik keek geschrokken de camera in en stond dicht tegen Harry aan. Ook waren onze vingers verstrengelt.
Harry keek juist naar mij, een bezorgde trek op zijn gezicht.
Weer een andere was toen Harry en ik ons door de menigte worstelden.
Zo waren er nog wel een aantal, maar van eentje keek ik het meeste op.
Die ene dag, nu iets meer dan een week geleden, dat Harry en ik in de binnentuin waren tijdens de pauze, was het blijkbaar toch een paparazzo gelukt om foto's te maken.
Op één was Harry me aan het kietelen, en op de andere zat ik op zijn schoot. Hij had een arm om me heen geslagen en mijn hoofd lag tegen zijn borst.
Er stond nog een artikel bij, die ik snel doorlas.

"Harry Styles en zijn medespeler Rosemary Williams, waarmee hij samen de hoofdrollen in de nieuwe film Sunset zal vertolken, zijn al meerdere keren samen gespot.
Een aantal van deze momenten zijn op camera vast gelegd en zijn hiernaast te zien.
Volgens een anonieme vriend van het koppel zijn de twee al op meerdere dates geweest en hebben het zelfs al over de toekomst gehad.
Zo te zien is Harry Styles na een lange tijd in een serieuze relatie belandt, nu hopen dat het verder bloeit tot iets moois."


Ik fronste. Hier klopte helemaal niets van. Wie was die anonieme vriend? En wat bedoelden ze met dat Harry na een lange tijd eindelijk een relatie heeft?
Ik wilde niet aan Harry gekoppeld worden. Absoluut niet. Maar wat kon ik ertegen doen? Behalve zeggen dat het niet waar was, dat er niks klopte van alle onzin die in dat artikel stond.
Gefrustreerd haalde ik de zonnebril van m'n neus af. Het kon me echt niets meer schelen als mensen me nu zouden herkennen.
Het elastiekje haalde ik uit mijn haar en ging er een aantal keer doorheen met mijn hand. Zo. Dit was veel beter.
Ik wilde me niet verbergen, verstoppen. En zeker niet voor schoften zoals de paparazzi.
'Hey, juffie,' Ik werd uit m'n gedachten gehaald door de eigenaar van de krantenkiosk. Al de hele tijd dat ik hier stond zat hij op een uitklapstoeltje een krant te lezen. 'Ga je die nog kopen?'
Verdwaasd keek ik op. Ik pakte nog een tijdschrift waar Harry en ik groot op de voorpagina stonden en drukte wat geld in de handen van de verkoper. 'Hier.'
'Wacht 's effe,' hield hij me tegen. 'Ben jij niet die meid op dat tijdschrift? Die ene met die ene Harry? Je staat zelfs in Amerika op van die grote schermen, wist je dat meissie? Hahaha.'
Misselijk draaide ik me om en liep weg van de man. Hoe hij praatte, ik walgde ervan.
Snel liep ik naar huis toe. Ik wilde hier niet meer over nadenken. Ook al wist ik dat dat wel zou moeten.


Tijdje geleden dat ik voor het laatst heb geactiveerd, sorry! Ik had bijna een hoofdstuk af, maar was niet blij met hoe het was, dus ging ik helemaal opnieuw beginnen!
Ik ben ook jarig geweest, dus drukdrukdruk.
Ik heb nog geen tijd gehad om het hoofdstuk door te lezen op fouten, maar dat zal ik morgen doen. Veel leesplezier en laat vooral achter wat je ervan vindt!
Xx

Reacties (3)

 • Peperoni

  wat een lul, die van de kiosk. ik kan me zijn lach al helemaal voorstellen, ew.

  sorry, trek je aub niet aan wat Renate1983 hieronder allemaal zegt. je schrijft echt erg goed en tja, schrijvers maken nu eenmaal wat foutjes maar ik stoorde me er echt niet aan. dat herstel je wel bij een tweede check-up en het is gewoon moeilijk je eigen "fouten" eruit te halen.

  het is niet evident "gewoon ontkennen" dat er niks is tussen haar en harry. het is moeilijk als opeens de boekjes en heel twitter over je spreekt, en dan nog eens op de grote schermen in amerika staat. bijna niemand zal je geloven dus het gebeurt niet "gewoon". sorry, ik erger me hier af en toe aan dat mensen zo'n opmerkingen geven.

  anyway, goed bezig, serieus. ik reageer niet heel veel maar lees het wel. dus heads up, het is geweldig.

  4 jaar geleden
 • ZaynStylesS

  Dit verhaal is zó goed.

  4 jaar geleden
 • Writex83

  Ze kan het gewoon ontkennen want er is niks tussen haar en Harry.
  Daarbij, om het echt officieel naar buiten te laten komen, doet ze het in een
  interview & via een vertegenwoordiger (of haar agent).

  Kan niemand haar op de set helpen of zo?
  Probeer gelijk uit te zoeken wie die 'anonieme vriend' is en waarom diegene liegt?
  Ze is niet op meerdere dates geweest met Harry, hij heeft haar slechts 1 keer geholpen
  met de paparazzi. Maar beter dat hij dat niet meer doet. Anders wordt het erger.

  xxx
  P.s. als er foutjes in zaten, heb ik daar overheen gelezen. ik lees dit terwijl ik naar bed moet

  4 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen