Dag 4, woopwoop. Heb geen energie meer om te schrijven (om half acht vanmorgen vertrokken naar stage en net, bijna acht uur dus, thuis...) maar dat is het voordeel aan vooruit schrijven, hihi.
x

13 november.

Marie was de eerste die aankwam die avond. Ze had al geappt dat ze vroeg zou zijn en stond rond zeven uur al voor de deur. May had die middag nog met Gaby gepraat over wat ze in hemelsnaam met de hele situatie aan moest, maar die had helaas geen antwoord kunnen geven.
“Oh mein Gott May, wat is het gaaf!” riep Marie toen ze de woonkamer binnenstapte. May glunderde van trots, ze was zo blij met hoe hun huisje geworden was. Ze schonk een wijntje voor Marie in en samen liepen ze een rondje door het huis. “Oh die kaptafel, ik had nooit gedacht dat je die echt zou vinden” grinnikte Marie. May schoot in de lach en vertelde hoe iedereen haar voor gek verklaard had toen ze hem gekocht had.
“Hoe is het ermee dan Marietje?” vroeg May, toen ze eindelijk op de bank geploft waren. Tom was naar huis om zich om te kleden en Gaby en Georg zaten in Gaby’s kamer, wat weinig goeds kon betekenen, dus had May de muziek al een uur geleden aangezet.
“Ja goed, druk met de studie, maar ik vind het zo leuk!” Marie vertelde uitgebreid over haar klas en de lessen en May was opgelucht dat haar vriendin zo blij was met haar studie, wetende dat het niet echt een droom van haar geweest was. “En met jou dan?”
“Ja goed, ik geef twee of drie keer in de week lessen bij Peter en met Tom en mij lijkt het ook eindelijk weer beter te gaan…” May realiseerde zich dat ze Marie helemaal niet meer gesproken had, sinds Tom en zij net terug waren van het touren en dus vertelde ze het hele verhaal met Sam ofwel Roy.
“Jezus, wat een zak! En nu?”
“De manager heeft zijn excuses aangeboden en de meeste journalisten ook…”
“De meesten?”
“Ja, degene die het gouden kut verhaal geschreven heeft weigert haar excuses aan te bieden. Op de een of andere manier heb ik het gevoel dat er iemand achter zit die ik ken…” mompelde May. Ze discussieerden een tijdje over wie het zou kunnen zijn, tot de deurbel ging. May zag hoe Marie haar hele lichaam verstijfde en aarzelend liep ze richting de voordeur. Ze hoopte dat Marie de kans kreeg wat meer alcohol naar binnen te werken voor Suze voor de deur zou staan. Toen ze de deur opentrok zag ze tot haar verbazing Suri en David staan.
“Suur! David! Wat doen jullie hier?”
“Je was me vergeten uit te nodigen aap, gelukkig heeft Tom wel aan me gedacht!” riep Suri verontwaardigd en ze gooide haar jas naast de kapstok neer voordat ze naar binnen liep.
“En ik kwam eigenlijk alleen de contracten doorspreken voor Lady Gaga, maar ik had me moeten realiseren dat je jarig bent…” mompelde David beschaamd, terwijl hij drie zoenen op haar wang gaf.
“Geeft niets joh, kom er gezellig bij!” Hoewel David zeker tien tot vijftien jaar ouder was dan de rest, wist ze sinds de afterparty van de tour dat je hem er prima bij kon hebben met een avondje feesten.

Reacties (1)

  • Iskuane

    zal het zusje er iets mee te maken hebben?

    snel verder gaan hoor(flower)

    4 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen