Dag 6 alweer? This girl is on fire!

13 november.[/b[

May kreeg al bijna het gevoel dat Suze niet meer zou komen, toen er aangebeld werd. Marie had inmiddels zoveel gedronken dat ze het niet eens meer merkte en May liep naar de deur. Tot haar grote verbazing was Suze niet alleen, maar had ze een jongen meegenomen.
“May, dit is Hein. We hebben elkaar afgelopen weekend ontmoet en ik dacht niet dat je hier moeite mee zou hebben!” May haalde even haar schouders op en liet hen beide binnen. Verbaasd stelde ze zich aan Hein voor en liep voor hen uit richting de kamer. May keek even snel richting Marie, maar zag dat deze in gesprek was met Gustav en geen oog had voor Suze en haar aanhang. Ze liep naar de keuken en trok haar vriendin achter zich aan.
“Suus, waarom?” vroeg ze verbaasd, terwijl ze een glas wijn inschonk en een biertje uit de koelkast pakte.
“Waar heb je het over? Mocht ik niemand meenemen?”
“Ik dacht gewoon dat jij en Marie vanavond eindelijk zouden kunnen praten?”
“Waarover in hemelsnaam? Ze negeert me al weken, ik ben wel klaar met haar.”
“Suus, doe even normaal. Jullie kennen elkaar al jaren…”
“Dat is helemaal niet waar. Ik ken jou al jaren, haar ken ik pas een jaar…” May rolde even met haar ogen, maar had al gepeild in wat voor stemming haar vriendin was en dat een discussie geen enkele zin had. Ze gaf hen beide een drankje en liep toen naar het balkon om een sigaret op te steken.
“Alles oké?” vroeg Georg, die achter haar aan kwam.
“Ja, alleen Suze en Marie hebben een dingetje en Suze gedraagt zich momenteel als een klein kind…” May nam een diepe hijs van haar sigaret en barstte in hoesten uit toen ze zag dat Suze voor Marie’s gezicht met Hein stond te zoenen. Marie kon het nu niet missen en haar mond was open gevallen. Geschrokken gooide May haar sigaret weg en liep naar binnen. “Kom Marie, je moet dit even zien!” riep ze en ze trok haar vriendin van de bank, haar slaapkamer in. Nog geen seconde later begon Marie hartverscheurend te huilen. Aarzelend liet May haar op het bed zakken en streek zachtjes met haar hand over haar rug, in een poging haar te kalmeren.

Marie had nog ruim een half uur zitten huilen en was toen naar huis vertrokken. May had verontschuldigend gezegd dat ze echt niet meekon en dat ze morgen even langs zou komen. Toen ze weer naar buiten liep voor een nieuwe sigaret, stond Georg opnieuw op het balkon.
“Jij rookt ook wat af de laatste tijd” grinnikte May, terwijl Georg haar een vuurtje aanbood.
“Wie slecht doet, slecht ontmoet?” May schoot in de lach.
“Ik weet niet of dat ook op die manier geld, ik ken alleen de goede variant.”
“Je moeder en zusje moesten weg, maar ze zagen dat je met Marie weggelopen was, dus ze besloten je niet te storen…”
“Wat bijzonder tactvol van Eef. Heeft ze Tom een beetje met rust gelaten?”
“Ik geloof het wel, nou zit Tom sowieso een beetje saai te wezen in zijn eigen wereldje”. May keek de kamer in en zag Tom inderdaad in een hoekje zitten met een biertje. Hij leek met niemand echt mee te praten, terwijl hij toch op Suze en Hein na, iedereen goed kende. Toen May en Georg weer naar binnen stapten, wilde May naar Tom toe lopen, toen ze werd onderschept door Gaby.
“Noah is net naar de auto geweest, zullen we je kleding maar even gaan redden?” Dankbaar keek ze haar vriendin aan en samen liepen ze de flat uit om haar vuilniszak met kleding te zoeken.

Reacties (1)

  • Iskuane

    ahhh... arme Tom!

    snel weer doorgaan hoor(flower)

    4 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen