Foto bij 144.

Hanna Rosa Waldner

Het was weer donderdag wat betekende dat het bondingsavond was in de Room of Requirements. Ik kwam alleen binnenlopen en zag tot mijn verbazing dat mijn zusje niet bij onze vrienden van Gryffindor zat, maar bij de Slytherins. Met een diepe frons op mijn gezicht ging ik wel bij Gryffindor zitten. Waarom zou ze bij hen gaan zitten? Had ik iets verkeerd gedaan?
'Het ligt niet aan jou, H,' stelde Allie gerust, zonder iets gevraagd te hebben. 'Ze kwam met Justin binnenlopen en zijn daarna bij hen gaan zitten,' legde ze uit.
De frons tussen mijn wenkbrauwen werd nog wat dieper. Ze kwam samen met Justin? Sinds wanneer waren zij zo close? Zou ze James op hebben gegeven en haar zinnen nu op de aardigste Slytherin hebben gezet? Hoe kon dat? Nee, dat klopte gewoon niet.
'Wij snappen het ook niet,' zei Rose en keek naar mijn dubbelganger die in een zee van groen zat.
De planning van deze avond was weer gemaakt door de Puffs, want dat deden ze graag en hadden daar helemaal hun draai in gevonden. Ze hadden alle namen op lootjes geschreven en maakten groepjes van vijf personen. Ik kwam terecht bij Nathan Montgomery en Ashley McKibben uit Ravenclaw, Camillie Cullens uit Hufflepuff en Tirza Keen uit Slytherin. Ik zag in mijn ooghoek hoe Britta en James in hetzelfde groepje terecht kwamen met een Ravenclaw en twee Hufflepuffs. Hopelijk praatten ze eens en legde ze hun problemen bij, maar erg veel vertrouwen had ik daar niet in. Die twee waren momenteel water en vuur. We moesten een estafette afleggen die je kon winnen als je maar goed genoeg samenwerkte. Dit was helaas niet voor ons weggelegd, aangezien Camille en Tirza niet bepaald de beste vrienden waren. Maar uiteindelijk viel toch alles mee, want bij niemand ging het vlekkeloos. Iedereen had problemen om met de andere Houses samen te werken. Niemand was namelijk gewend om met iemand samen te werken die niet in hetzelfde House zat. Ieder House had zijn eigen manieren om een samenwerking vlotjes te laten verlopen en nu moest dat gecombineerd worden wat nog wel een uitdaging was. Uiteindelijk was mijn rampenteam vierde geworden. Dat hadden we nog best goed gedaan in vergelijking met B die laatste was geworden, omdat zij en James het niet eens konden worden. Daarbij waren ze allebei hartstikke eigenwijs, waardoor ze het allebei op hun eigen manier wilden doen en niet wilde toegeven aan de ander. Ik had medelijden met de rest van hun groepje.
Na de rampzalige estafette werd de zaal veranderd in een bar, waar we met z'n allen een soort laatstejaars kerstborrel hadden. Nu was morgen natuurlijk het kerstgala, maar dan waren er ook leraren en jongere leerlingen bij wat niet zo gezellig was als enkel de laatstejaars zoals nu. De Puffs hadden overal aan gedacht, er was zelfs een karaokeset en eens dansvloer.
'Haal ook wat voor mij!' zei Spencer lachend, terwijl ze helemaal los ging op de muziek. Instemmend knikte ik en liep naar de bar om wat te drinken te halen voor Spencer en mij.
Daar zag ik Scorpius ook net staan te wachten op zijn beurt. Een glimlach verscheen op mijn gezicht en ik liep naar hem toe. 'Hee Malloy,' groette ik hem zonder er over na te denken hoe ik hem begroette. Achteraf kon ik mezelf wel voor m'n kop slaan. Ik had hem alweer "Malloy" genoemd. Dat deed ik niet, nee zo noemde Liv hem.
Fronsend keek hij me aan. 'Oh hee Hanna,' groette hij me wat twijfelend. 'Hoe noemde je me net?'
'Malfoy,' verbeterde ik mezelf zonder blikken of blozen.
'Hm, ik verstond iets anders,' zei hij bedenkelijk.
Een gemaakte glimlach verscheen op mijn gezicht. 'Dat komt vast door de harde muziek,'
Instemmend knikte hij. 'Ja, dat zal het wel zijn,'

Pas na de wekelijkse bondingsavond van de Puffs had ik pas tijd om met B te praten over waarom ze weg was gegaan. 'Wat heb je ontdekt? Vertel het me,' smeekte ik haar.
Een diepe zucht gleed over haar lippen. 'Ik heb ideeën, maar ik heb nog geen concreet bewijs en geen oplossing,' vatte ze samen.
'Dit moet je nader uitleggen,' zei ik bedachtzaam. Waar doelde ze op? Wat bedoelde ze? Wat was er aan de hand?
B keek om zich heen en trok me de wc's in. Ze checkte of er iemand aanwezig was en toen dat niet het geval was, begon ze pas te vertellen. 'Ik wacht nog op een antwoord van Maddie, maar aangezien Frankrijk niet bepaald om de hoek ligt duurt dat gewoon even. Daarbij moet ze ook nog onderzoek doen, waardoor het nog langer duurt. Je kent Maddie, H. Ze gaat me pas antwoorden als ze iets heeft gevonden. Dus daarop moet ik wachten tot ik uitspraken kan en mag doen,' vertelde ze me.
'Dus we moeten hopen dat Maddie zo snel mogelijk iets vindt en het laat horen,' zei ik en zuchtte. Als Maddie eenmaal gaat graven, stopt ze pas bij de kern. Een kans dat we het voor de kerstvakantie te horen kregen, was dus onmogelijk aangezien het morgen al de laatste dag was en we zaterdagmiddag vertrokken naar Londen..

Reacties (3)

 • DieEneSaar

  MADDIE SCHIET EENS OOOOP!!! En James (ook Cece), ik heb mijn woeste draak al klaarstaan met een chagrijnige, ongewassen Snape op zijn rug... Dus ik zou normaal doen tegen B!

  3 jaar geleden
  • Chantilly

   James: “Uhm.. Rare beschuldiging is dit wel.. Maar ik zal eens kijken of ze een beetje respect verdient”

   3 jaar geleden
  • DieEneSaar

   Ik sta klaar om ook de reuzenspinnen los te laten en de draak met Snape op je af te sturen hoor!

   3 jaar geleden
  • Chantilly

   James: ...

   3 jaar geleden
  • DieEneSaar

   Ik doe het hoor!

   3 jaar geleden
 • Magicsongzz

  Hup Maddie haast je!

  3 jaar geleden
 • HopeMikaelson

  MADDIE REAGEER OP HANSJE EN BRITTJE!!!
  James en Britta zijn echt als water en vuur :’(

  3 jaar geleden
  • Chantilly

   Laat het meisje rustig onderzoeken ;-)

   3 jaar geleden
  • HopeMikaelson

   Nee. Ik wil daarvoor te snel dingen weten

   3 jaar geleden
  • Chantilly

   Helaas, Maddie gaat liever secuur te werk

   3 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen