De eerste twee huizen die Naomi ons had laten zien, kwamen niet echt in de buurt van Harry's verwachtingen. Naomi liep voor ons uit, haar blonde haren omhoog geblazen door de wind en haar naaldhakken driftig over het asfalt tikkend. Harry en ik liepen er rustig hand in hand achteraan. Ik was zo ver in gedachten verzonken dat ik nog niet eens door had dat Naomi gestopt was met lopen. Ik liep dan ook bijna tegen haar aan. Harry gniffelde zacht. Naomi ging verder met haar verhaal over het huis waar we voor stonden.
Toen we eenmaal naar binnen gingen moest ik zeggen dat ik best onder de indruk was. Er was een grote woonkamer en keuken en tevens waren er twee grote slaapkamers aanwezig. Vanuit de veranda kon je zo het strand op lopen. De master bedroom bevatte mooie grote schuifdeuren en lange, zachte gordijnen. De plafonds waren redelijk hoog en voorzien van een grote lamp of een ventilator. Het hele huis was erg mooi.
"Even overleggen" zei Harry uiteindelijk tegen Naomi. Ze knikte gelijk en ging verderop staan, waarna Harry zich weer richting mij draaide en wat dichterbij kwam. Hij boog zich naar mijn oor. "hé Louis, als we in deze slaapkamer nou een mooi bed neer zetten, zou je me dan willen bevliegen op dat bed?" fluisterde hij zachtjes.
"natuurlijk Harry" fluisterde ik terug. Harry kwam abrupt overeind en draaide zich naar Naomi "we doen het". Ik begon te lachen om zijn actie en keek ongemakkelijk weg.
Naomi leek onder de indruk "dat is mooi om te horen. Zullen we morgen dan een tijd afspreken in het cafeetje van vandaag om de papieren te tekenen?"
Harry knikte gelijk "dat klinkt goed. Rond 2 uur weer goed?"
Naomi knikte ook en gaf Harry netjes een hand. We reisden allemaal weer met Naomi's auto naar het koffiecafé en namen daar afscheid. Harry belde een taxi om ons en tevens onze spullen naar het hotel te brengen. Ik glimlachte tevreden. Aan deze verblijfsplaats kon ik wel wennen.

"Hé Lou, wat heb je nog allemaal nodig?" vroeg Harry terwijl hij de badkamer uit kwam lopen. Ik dacht even na. "Nou, sowieso ondergoed en een tandenborstel. Hoewel ik niet zou klagen wanneer ik een ander t-shirt aan zou kunnen doen".
Harry knikte "dat moet allemaal wel te vinden zijn".
Ik keek hem ietwat schuldbewust aan "vind je het heel erg als ik even hier blijf? Ik ben echt doodop"
Harry schudde zijn hoofd "natuurlijk vind ik dat niet erg". Hij trok zijn jas aan en stapte toen richting de deur "dan ben ik even weg hè".
Ik knikte en keek hem vervolgens na terwijl hij de deur uit liep.
Ik liep richting het grote, zachte bed en liet me daar vervolgens op vallen. Hoewel ik nog even naar het plafond staarde, sloot ik al vrij snel mijn ogen. Tegen de tijd dat Harry terug kwam was ik vast wel weer actief.
Ik luisterde naar de geluiden in de omgeving. Tegenover het drukke verkeer in New York dat zowel overdag als 's nachts te horen was, was het hier wel stil te noemen. Ik had al lang geen vogels meer horen tsjirpen en wind door de bomen horen ruizen. Het was rustgevend. Ik had er dan ook totaal geen problemen mee dat Harry hier een huis wou kopen. Ik zag zijn punt wel in het feit dat hij New York soms wel eens wou ontglippen. Dat het 3 uur reizen was viel dan wel enigszins tegen, maar ook dat kon erger. Het was wel iets wat ik over had voor die rust die ik hier vond en die me steeds verder in gedachten mee nam.Het was dan ook vrij snel dat ik in een droom weg zakte.

Reacties (1)

  • Smexy

    Het voelt alsof ze samen gaan wonen haha, love it !!

    4 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen