A story that, different from my other stories, is about recovery.

De eerste keer wakker worden was meer dan slechts verwarrend. Het was verblindend, beangstigend, pijnlijk en stil. Ik was aan dit alles gewend, behalve het verblindende licht. Het licht had mij al een lange tijd niet gezien en insgelijks gold voor mij; het licht en ik waten vervreemd.
Ik was al een lange tijd niet meer wakker geworden. Mijn ogen zagen doorgaans geen verschil wat betreft tijd; de aanhoudende duisternis was een kameraad. Er was voor mij geen verschil meer tussen bewust- en onbewustzijn.
Er lagen lakens over mijn lichaam en een zacht kussen was onder mijn gezicht geschoven. Mijn gehavende lichaam gaf een blijk van angst en trok kort samen. Het was een overduidelijke regel geweest: 'nooit op het bed'. Mijn eerste reactie was paniek. Ik duwde mezelf zo snel als ik kon omhoog en met trillende armen probeerde ik mezelf het bed af te duwen. Mijn lichaam hevelde naar rechts waardoor er een enorme druk op mijn pijnlijke ribben kwam te staan. Kleuren schoten voor mijn ogen langs, waarna een brandende vlaag over mijn lichaam ging. Desondanks bleef ik doorduwen. Hij had me de principes zó geleerd dat ik ze nooit meer zou vergeten.
Er luidde waarschijnlijk een doffe bons toen mijn lichaam de grond raakte. Zelf hoorde ik het niet over de piepende suis in mijn oren. Ik brandde en trok samen. Mijn kiezen klemden op elkaar om de schreeuw binnen te houden. Regel twee: 'wees stil'. Het gesuis hinderde mij ook van het horen van een deur. Toen ik mijn ogen na enkele seconden opende om me te orienteren stond er een man boven me die niet verdween na een keer knipperen. Er was nog steeds licht.
"I am very sorry, master. I was bad. I am not allowed on the bed. Please, no more pain." Ik viel in mijn rol ondanks de pijn. Mijn lichaam krulde op tot een bolletje. Gehoorzamen was de sleutel tot de oneindige stilte.
"Don't be afraid, i'm just helping." Galmde de stem van de man met een onbekend accent. De stem bleef galmen en galmen. Ik zakte al snel weer weg.

Reacties (1)


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen