Foto bij Hoofdstuk 7

Draco POV

Een paar minuten later toen Hermione niet meer te zien was, ben ik zo snel mogelijk het kasteel in gerend en direct naar de Zwadderich leerlingenkamer. Toen ik daar binnen was liet ik mezelf direct neer ploffen in een zetel. Het was al laat, maar ik had geen zin om naar bed te gaan. Ik begon na te denken over de kus aan het meer. Het leek of ze terug kusten, maar dat was vast mijn fantasie. "Ik ben echt dom." mompelde ik tegen mezelf terwijl ik me naar achter liet vallen op mijn rug. Ik maar nadenken over wat er was gebeurd tot ik in slaap viel nog altijd in de zetel. Ik was zo diep in slaap dat ik zelfs mijn beste vriend Blaise om drie uur
s 'nachts niet heb horen binnenkomen.

De volgende ochtend werd ik op een heel 'aangename manier' wakker gemaakt door Blaise. "DRACOOO!!!!! Word wakker!!" riep Blaise. Echt heel aangenaam dus om wakker te worden. Ik deed mijn ogen open en stond op het punt boos te worden op Blaise toen ik zag dat de zetel waar ik in lag helemaal omringd was door Zwadderich meisjes. Normaal vond ik dit soort aandacht niet erg, maar nu had ik er echt geen zin. Ik sprong recht en holden de leerlingenkamer uit richting de Grote Zaal. Toen ik daar aankwam bleef ik staan aan de deur starend naar de Griffoendor tafel. Ik zocht naar het gezicht van Hermione en dat vond ik ook. Ze zat tussen Harry en Ron en Ginny zat voor haar. Toen ze zag dat ik naar haar keek werd ze direct rood en wende haar blik af. Ik bleef gewoon naar haar staren tot ik zag dat Ron iets tegen haar zei. Ik snelde me naar de Zwadderich tafel en ik zag dat Blaise naar de Griffoendor tafel aan het staren was. Ik ging naast hem zitten, maar dat had hij niet door. "Waarom staar je zo naar Griffoendor?" vroeg ik hem. Aan zijn reactie te zien was hij nogal geschrokken. "euh euh, ik keek gewoon hoe een paar eerstejaars zichzelf belachelijk maakten." antwoorden hij. Ik geloofde het niet helemaal, maar ik ging er niet verder op in en begon met te eten. Ik moest genoeg eten, want ik vandaag had ik de eerste zwerkbal training voor Zwadderich en ik was nog altijd zoeker.

Hermione POV

Ik zat aan de eettafel met mijn vrienden gezellig te praten toen het gevoel had dat er iemand naar me keek. Ik draaide mijn hoofd om naar de deur van de Grote Zaal en zag dat Draco naar me staarden. Ik voelde mijn gezicht rood worden en wenden mijn gezicht direct af. "Waarom kijkt Malfoy naar je? Hermione." vroeg Ron een beetje later op een achterdochtige manier. "Hoe moet ik dat nu weten. Kan ik zijn gedachten lezen of zo." antwoorden ik brutaal en hoopten dat hij het uit zijn hoofd zou zetten. Na het eten hadden we nog twintig minuten voor de eerste les begon, dus besloot ik Luna te zoeken voor raad.

Vijf minuten later had ik haar gevonden op de binnenplaats. Ik ging naar haar toe en begroeten haar met een 'hey'. "Ik denk dat ik een beetje raad of hulp van nodig heb." begon ik terwijl ik op het bankje waar zij ook op zat ging zitten. "Waarvoor dan?" vroeg ze op haar dromerige manier. "Nou," zei ik. Ik vertelde haar alles van Draco en mij en wachten af.
"Ik zou beginnen met uit te zoeken wat je gevoelens voor hem zijn. En als je dat weet kun je pas werkelijk volgende stappen nemen denk ik." zei Luna nog altijd dromerig. Nou, ze had wel gelijk. Ik moet uitzoeken wat ik voor hem voel. "Dank je, Luna." zei ik, gaf haar en knuffel en liep naar de eerste les. Eigenlijk huppelde ik meer naar de les. Ik was van plan Draco tijdens de lunch te spreken. Ik had maar twee lessen voor de lunch vandaag, dus dat was goed. Hoe sneller dit was afgehandeld, hoe beter.

Draco POV

Mijn tweeden les van vandaag, toverdranken was begonnen. Ik had er niet veel zin in, dus stond ik op om het lokaal te verlaten. Ik kon me gewoon niet concentreren, echt het ging niet. Die stomme Granger ook. "Mister. Malfoy, waar ga jij naartoe denk je?" vroeg Sneep op zijn bekende kille manier. "Ik heb nog wat dingen te doen, meneer." zie ik op een manier of het normaal was de klas gewoon te verlaten. "Ok, dan. Kom gewoon straks bij me langs om je huiswerk op te halen." zei hij. Ik gaf een kort knikje en verliet het lokaal. Bij Sneep kan ik gewoon ongestraft zowat alles doen, dus waarom daar soms geen gebruik van maken. Ik ging naar de leerlingenkamer om daar na te kunnen denken. Ik wist echt niet wat ik moest doen. Ik weet dat het fout is, maar ik voelde iets voor Hermione. Zij waarschijnlijk niet voor mij en dat was maar goed ook. Anders zou het helemaal misgaan.

Het was lunchtijd, maar ik had geen honger dus bleef ik gewoon zitten nog altijd in de leerlingenkamer. "Meneer Malfoy, er is iemand voor u. Mag ik haar binnenlaten?" zegt het portret aan de binnenkant van de leerlingenkamer. Ik heb wel een vermoeden wie het zou kunnen zijn en als mijn vermoeden klopt kan ik haar beter niet hierbinnen spreken. "Nee, het is goed zo, ik ga wel naar buiten." antwoord ik terug en ga de kamer uit. En mijn vermoeden klopten, daar staat Hermione. "Wat wil je, Granger?" probeer ik zo bruut mogelijk te zeggen. Haar gezicht ziet er een beetje geschrokken uit, maar verandert snel terug naar normaal. "Nou," begint ze. "Ik probeer uit te zoeken wat die kus eigenlijk betekende. En ik hoopte dat jij dat misschien zou kunnen uitleggen." zegt ze met haar hoofd naar beneden gebogen. "Die kus betekende eigenlijk..." ik word onderbroken door Hermione die haar zachte lippen op die van mij drukt. Ik verstijf eerst maar kus haar dan terug. Dit is echt verkeerd, maar ja.

Hermione POV

De eerste twee lessen waren gedaan en nu was het bijna lunchtijd, dus het was nu de moment om Draco te zoeken. Ik had vernomen van een groepje Huffelpufs dat hij boos door de kerkers had gelopen richting de Zwadderich leerlingenkamer. Daar ging ik dan ook direct kijken. Ik stond daar even te wachten tot Draco buitenkwam. "Wat wil je Granger?" vroeg hij nogal bruut. Ik was er een beetje van geschrokken, maar dacht dan snel aan waarvoor ik hier was. "Nou, ik probeer uit te zoeken wat die kus eigenlijk betekende" antwoord ik op zijn vraag met mijn hoofd naar beneden gebogen zodat hij niet kan zien dat ik zenuwachtig ben voor zijn antwoord. Na een paar momenten stilten begint hij met zijn antwoord, "Die kus betekende eigenlijk..." Ik onderbreek door hem opeens te kussen. Ik weet niet wat er gebeurde, maar ik mezelf opeens niet meer inhouden om hem te kussen. Hij versteende even, maar kusten mij dan terug. Ik deed mijn armen rond zijn nek en zette zijn handen op mijn middel en trok mij dichter bij hem.

"AAAAAAAAAAAHHHHHHHHHHH" bij het horen van deze ijselijke gil lieten we elkaar los. Ik keek wie er zo had gegild en nee toch niet haar.

Reacties (1)

 • zwadderaartje

  WoW! Niet verwacht dat ze zouden kussen, en trouwens.....wedden dat het Patty is!!!
  Oh nee!!! Wat zou ze wel niet denken??????
  Ga snel verder! Ik ben nieuwsgierig, en ik vind het heel leuk!!
  (H)

  4 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen