En weer terug naar het echte verhaal...

Door de gordijnen schijnt een klein straaltje licht, waardoor Acacia wakker wordt. Ze rekt zich uit en stapt uit bed. Het is nog vroeg in de ochtend, maar Acacia vindt het niet erg om vroeg op te staan. Ze loopt stil naar haar kledingkast en pakt daar een groen-blauwe jurk uit, die tot net boven haar enkels komt. Ook pakt ze stevige laarzen, die tot haar knieën komen. Van haar bureau pakt ze haar zwaard, die al jaren niet meer van hout is, en gespt hem aan haar riem vast, die losjes om haar middel hangt. Als laatste hangt ze een ketting met een groen kristal om haar hals en kamt ze snel haar lange haar. Achterin draait ze een klein vlechtje, die ergens die dag toch wel weer los zou gaan.
Acacia loopt dan haar kamer uit, en gaat dan snel naar de Ridderzaal. Onderweg komt ze, zoals gewoonlijk, veel bekenden tegen, die haar meestal vrolijk begroeten.
Eenmaal in de zaal, pakt ze snel een broodje, en loopt naar haar ouders en haar zusje van net een halfjaar oud.
'Goedemorgen!' zegt Acacia vrolijk terwijl ze tegenover haar ouders gaat zitten.
Ze krijgt een slaperige goedemorgen terug.
'Niet goed geslapen?' vraagt ze glimlachend. Ze weet dat haar kleine zusje Arya haar ouders meestal de halve nacht wakker houdt.
'Oké, dan ga ik maar weer!' zegt Acacia als ze geen antwoord krijgt.
Ze loopt de zaal uit, naar de stallen. Acacia heeft namelijk een eigen blauwe draak, Nidilia.
'Goedemorgen, Nidilia!' roept Acacia.
De draak gromt blij. Ze is altijd blij om haar ridder te zien. Naast de stal van Nidilia staat de stal van Halvestaart, de blauwe draak van Acacia's vader.
'Sorry, Halvestaart. Mijn vader is nog te uitgeput, zoals je weet, om te gaan vliegen,' zegt Acacia. De enorme draak gaat weer op de grond liggen.
'Hé, Acacia! Wat ben jij hier vandaag vroeg!' Er klinkt een heldere stem door de stallen.
'Goedemorgen, Karis!' roept Acacia. Karis is een ridder, en wel een van de beste. Karis heeft ook een blauwe draak, Zilvervleugel.
'Heb je soms zin in een wedstrijd?' vraagt Karis aan Acacia.
'Ja hoor, is goed. Ik heb toch niks beters te doen,' glimlacht Acacia.

Een paar minuten later vliegen ze al door de lucht.
Nidilia is een snelle draak, licht en snel.
'Kom op, Nidilia, dit kan je!' mompelt Acacia tegen haar draak. Nidilia gaat nog sneller vliegen. Onder hen komt het eiland langzaam tot leven.
'Oké, Karis! Tot het plein, niet verder! Wie er het eerste is, heeft gewonnen!' roept Acacia. Karis knikt en geeft Zilvervleugel de sporen.
Acacia doet hetzelfde. Ze scheren over de hoofden van mensen heen, totdat ze bij het plein staan. Acacia en Nidilia landen het eerste.
'Yes! Gewonnen!'
Plotseling klinkt er een hoorn. Een teken dat de lessen gaan beginnen voor leerling ridders, waar Acacia ook bij hoort.
'Sorry! Ik moet gaan!' roept ze naar Karis, die vraagt: 'Welke les?'
'Zwaardvechten voor experts!'
'Leuk! Veel plezier!'

Er zijn nog geen reacties.


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen