Het is de dag van de waarheid voor Acacia. Natuurlijk, ze is zenuwachtig, maar het gesprek met haar moeder heeft haar een klein beetje geholpen.
Als ze eenmaal trillend op haar benen bij het groepje leerlingen dat gaat afstuderen staat, ziet ze dat iedereen spanning voelt. Normaal dus.
Als er trompetgeschal klinkt, weet de groep dat het moment daar is. Ze mogen nog heel even langs hun familie of vrienden, en dan moeten ze in de bootjes stappen.
Als Acacia bij haar ouders staat, zegt haar moeder: 'Acacia, we weten dat je bang bent. Misschien helpt dit je een beetje.'
Dan pakt Saturno, heel onverwacht, zijn Lotzwaard, Gif, en geeft hem aan Acacia.
'Ik weet dat we nog een paar jaar zouden wachten totdat je Gif zou overnemen, maar hiervoor maken we een uitzondering.'
Acacia pakt het zwaard aan en mompelt: 'Bedankt, na het examen krijg je hem terug.'
Spica geeft Acacia nog snel even een stevige knuffel, en dan stapt de jonge ridder het bootje in. Haar ouders blijven gespannen achter.

Acacia staart naar de zee, die onder de boot rustig kabbelt. Ze zucht even en pakt dan het zwaard, haar erfenis. Er zitten groene plekken op, die schitteren in het zonlicht. Acacia kent het verhaal van het zwaard maar al te goed: alleen een afstammeling van haar familie zou het kunnen vastpakken. Als degene die het zou vastpakken geen familie zou zijn, zou hij per direct sterven. Ze stopt het zwaard weer terug in de schede waar eigenlijk haar eigen zwaard hoort te zitten.

De tocht naar het eiland waar het examen afgelegd zou worden is lang. Het duurt een paar uur om er te komen.
Acacia denkt nog wat na over alles, en hoe dichter ze bij het eiland komen, hoe feller de ster op haar voorhoofd begint te schijnen. Het meisje heeft namelijk, net zoals de rest van haar familie in het Sterrenrijk, een ster op haar voorhoofd. Nou ja, ze is niet echt een volbloed sterrenelf, maar ook nog één derde boself en één derde zwarte elf. En nu gaat ze naar een van haar thuisplaatsen: het eiland van de wassende maan.

Reacties (2)

  • artinandwritin

    Jep, inderdaad

    4 jaar geleden
  • Allmilla

    Oh, ze gaat die ridderbekwaamheidsproef doen, niet?;)

    4 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen