Met een rustige glimlach op mijn gezicht sta ik te wachten totdat ik het podium op mag. Op verscheidene grote schermen is te zien hoe Caesar het programma opent, en een klein introductie praatje houdt. Mijn zenuwen voor het interview, die logischerwijs nu het ergst zouden moeten zijn, zijn juist verdwenen.
      Ik strijk met mijn hand even over de glad-ruwe stof. De jurk die ik draag is gitzwart, met een paar zilveren versieringen. Het lijfje van de jurk sluit strak rond mijn lichaam en de rok valt in plooien uit. Desalniettemin lijkt het alsof de stof van het lijfje over mijn lichaam gedrapeerd is, en daarna even strakgetrokken is. De jurk is opgebouwd uit verschillende lagen dunne stof, die opzichzelf ietwat doorschijnend is. Al die laagjes zorgen ervoor dat als ik beweeg de rok bijna lijkt te leven en zelfs nog na even ruist als ik al stil sta.
      Over mijn schouders lopen twee banden van geplooide stof, maar de jurk laat mijn rug weer bloot. Hoewel het resultaat er absoluut niet dromerig of lief uitziet, voel ik me haast een prinses in dit kunstwerk. Gelukkig zorgen de kleine hakjes van mijn evenzo zwarte schoenen ervoor dat ik niet op de ietwat gekrulde zoom stap tijdens het lopen.
      ‘Uit District 1, onze eerste tribuut van vanavond, Aderyn Cealie Dúfort!’ Met een brede lach stap ik de schijnwerpers in. Zelfverzekerd schud ik Caesars hand en loop met hem mee naar de twee stoelen in het midden van het podium. Elegant neem ik plaats in de witte stoel en glimlach nog een keer naar het overenthousiaste publiek, voordat ik mijn aandacht op Caesar richt.
      ‘En, wat denk je van de andere Beroeps?’
      ‘Ze zijn wel prima. Beter dan de jaren hiervoor.’ Nu maar hopen dat ik niet te arrogant klonk, want ik heb de sukkels nog nodig in de Arena. En op Cabe na zijn ze niet zo indrukwekkend. Of, zeg eigenlijk maar, waardeloos. Caesar haakt vrolijk in op mijn woorden.
      ‘Ah, kijk eens. En schat je je kansen hoog in, bij zulke tributen?’
      ‘Ach, zoals ik net zei, het is natuurlijk beter vergeleken met de twee jaren hiervoor, maar nog steeds niet zeer bedreigend. Voor mij dan. Of ik mijn kansen hoog inschat, jazeker. Ik weet wat ik kan, en mijn cijfer bewijst dat ook alleen maar.’
      ‘Aan zelfvertrouwen ontbreekt het je niet, en je hebt er ook alle reden voor.’ Caesar lacht even naar het publiek.
      ‘Zeker.’ Een zelfingenomen lachje speelt nog steeds om mijn lippen, als Caesar van onderwerp wisselt, en me plotseling weer heel serieus aankijkt.
      ‘Maar, Aderyn. Wat heb je een prachtige score behaald! Een tien, dat is zeker niet mis. Kan je misschien een tipje van de sluier oplichten en vertellen wat er daarbinnen is gebeurd?’
      ‘Caesar!’ met een quasi vermanende blik kijk ik de man aan, voordat ik weer een glimlach op mijn gezicht zet. ‘Je weet toch dat we daar niets over mogen zeggen.’ Na mijn woorden giechel ik even. ‘Maar het is je niet kwalijk te nemen, ik denk dat iedereen wel heel benieuwd is naar wat mijn verborgen talent is.’
      ‘Alsjeblieft, houd ons niet langer in spanning.’ Bijna smekend kijkt de presentator me aan, op het moment dat de zoemer gaat, die aangeeft dat mijn tijd om is.
      ‘In de Arena zal het al heel gauw duidelijk worden.’ Met een knipoog sta ik op, en schud ik Caesars hand weer, waarna ik nog een laatste keer naar het publiek zwaai en met elegante passen afloop. Onderaan de trappen staan alle stylisten zenuwachtig naar het scherm te staren, terwijl mijn voorbereidingsteam juichend naar me toekomt.
      ‘Praichtieg, wairkelijk praichtieg,’ Igninís pakt ontroerd mijn hand. Lachend wuif ik ze weg.
      ‘Kom, dan helpen we je uit je jurk,’ Feriesh maakt al aanstalten om weg te lopen.
      ‘Oh, eigenlijk, als het jullie niet uitmaakt, wil ik graag nog even blijven. De interviews van de anderen zien.’ Ze kijken me alle drie even stomverbaasd aan. ‘Een Avox kan de jurk wel terugbrengen, toch?’ Ze knikken. ‘Nou, dan is het toch prima?’ Cabes interview is ondertussen voorbij.
Lachend komt hij de trap af. ‘Nou, dat ging toch helemaal prima?’ Grinnikend kink ik, hopend dat hij me niet zal vragen naar iets inhoudelijks, want ik heb werkelijk geen idee wat hij allemaal gezegd zou kunnen hebben. Überhaupt niet waar Caesar naar gevraagd zou kunnen hebben


Nawh, thanks guys <3
Oh lord, the worst things are yet to come....

Reacties (2)

 • Slughorn

  Hahaha:Y)
  Wacht maar Adey. Ik krijg je wel!

  4 jaar geleden
 • Samanthablaze

  Oh hemel ik weet wat er gaat komen:Y)(zip)

  4 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen