Cabes interview is ondertussen voorbij.
Lachend komt hij de trap af. ‘Nou, dat ging toch helemaal prima?’ Grinnikend kink ik, hopend dat hij me niet zal vragen naar iets inhoudelijks, want ik heb werkelijk geen idee wat hij allemaal gezegd zou kunnen hebben. Überhaupt niet waar Caesar naar gevraagd zou kunnen hebben

Gelukkig lijkt hij zelf prima tevreden met zijn interview en vraagt hij me nergens naar. Zijn compliment dat ik het ook super deed, geef ik glimlachend terug. Hij grijnst even, waarna hij met zijn voorbereidingsteam terug loopt naar zijn kleedkamer. Heel veel aandacht voor zijn mede tributen heeft hij niet. Ineens valt het me op hoe arrogant en dom dat kan zijn. Hoe dom en arrogant dat ís.
      Als ik me omdraai naar het scherm is de jongen uit 3 alweer aan de beurt. Het begin van zijn interview heb ik gemist, maar ik kan mijn aandacht op tijd op hem richten om Caesar te horen refereren naar zijn val tijdens zijn Boete. Heel origineel is het nou ook weer niet. Parveen vertelt luchtig over nog een smak die hij thuis een keer gemaakt had, op die van de Boete na. Tussen neus en lippen door noemt hij ook dat hij ‘’het geschrokken gezicht van zijn broertje nooit zal vergeten’’- meneer heeft dus een broertje. Waar hij zeer waarschijnlijk naar terug wil. Zijn gezicht licht haast op als hij over thuis praat, over zijn lieve familielid. Niet dat ik verwacht het voor Parveen nodig te hebben, maar het is altijd mooi meegenomen om te weten wat je tegenstander ervan zal weerhouden om logisch na te denken.
      May is oppervlakkig en voorspelbaar. Niet heel veel bijzonders, niets waar ik iets mee kan. Hendrik is zo ontzettend saai, dat ik jaloers begin te worden op Cabe, die momenteel alles kan doen wat hij wil en dit niet aan hoeft te horen. Alex noemt zijn tweelingbroer even. Miles. Onbewust grijns ik. Een naam is altijd goed. Een naam van een zielig familielid waar je naar terug moet. Of, anders genoemd, een cruciaal en belangrijk breekpunt, het is maar hoe je het bekijkt.
      Het zijn wel een boel breekpunten.
Tot het interview van Day gebeurt er weinig bijzonders. Maar als Caesar aan de tribuut uit 7 vraagt of er thuis een meisje op hem wacht, gebeurt er iets onverwachts. Vanuit de coulissen klinkt zonder waarschuwing Christians stem –halverwege zijn zin een tikje overslaand naar een vreemde hoge, toon- die Daniel uitdaagt om Luna erbij te halen, de winnares van vorig jaar. Achter me snakken alle overgebleven stylisten verbijsterd naar adem.
      Onderzoekend kijk ik naar Daniels gezicht, dat een tikje rood is geworden. Lúna? Is zij zijn breekpunt? Ik moet wel toegeven; origineel. En Christian weet er ook van, want het was zijn stem die deze boodschap bracht. Grinnikend kijk ik naar het beeld als de zoemer gaat.
      Eigenlijk ben ik er nu wel een beetje klaar mee, al die interviews. Vooral deze lagere districten, ik kan nu wel leuk gaan luisteren naar hun saaie leventje, in de hoop iets over hen te weten te komen, maar de kans dat ze bij het bloedbad gewoon doodgaan is veel reëler. Tot Christian nog dan. Daarna ben ik er klaar mee. Of eigenlijk nu al.
      Onverschillig leun ik met mijn rug tegen de koude muur. Toen ik ertegenaan ging staan had ik de neiging om met een sprongetje van het ijskoude geval weer weg te springen, moeten onderdrukken. Ik was even vergetend dat mijn jurk een open rug had.
      De interviews van 8 gaan zonder bijzonderheden aan me voorbij. Vanuit mijn positie kan ik perfect zien hoe eerst het meisje, en daarna haar districtsgenoot juichend wordt ontvangen, alsof ze daadwerkelijk een goede indruk hebben gemaakt. De misleiding is bijna zielig, net als bij de meisjestribuut uit 9. Zelfs een dooie had meer te melden dan zij en het applaus dat ze kreeg vond ik het absoluut niet waard.
      Half en half merk ik dat Florian al lachend het podium oploopt. Met een zelfvertrouwen waar zelfs sommige Beroeps nog iets van kunnen leren zwaait hij even naar het publiek. Zijn enthousiasme lijkt het geweldig te doen bij het Capitoolpubliek, maar zelfs ik vind het overdreven veel. Het lijkt gewoon niet bij hem te passen. Het valt Caesar ook op, met een opmerking over Florians vrolijkheid begint zijn interview.
      ‘Maar nog wel het leukst van alles is de lift.’ Volgens mij zei hij hiervoor ook nog iets, maar mijn concentratie was eventjes ver te zoeken geweest. Een lichte grijns speelt om mijn lippen, hoewel het publiek maar zwakjes lacht, niet wetend wat er zich allemaal heeft afgespeeld.
      ‘Wat is er dan zo bijzonder aan de lift?’ Caesar is ook nieuwsgierig, want hij kijkt de jongen verwachtingsvol aan.
      ‘Wel, laten we zeggen dat er interessante dingen in gebeuren. Die de nodige gezelligheid met zich meebrengen.’ Florian glimlacht terwijl hij dit vertelt. Maar een paar mensen zouden snappen wat hij bedoelde, en nóg minder mensen zouden erom kunnen lachen. Ik bedoel, Alex en Parveen? Die vonden het eerder angstaanjagend. Graag gedaan.
      Ergens vraag ik me af of hij álleen de lift bedoelt. De kleedkamers, die zijn pas interessant. Helaas laat Caesar het onderwerp verder los en gaat hij verder met het –overdreven hoge- cijfer dat de jongen heeft gehaald voor zijn privésessie. Hierna verschuift het onderwerp naar de tributen van dit jaar.
      ‘Het is een gezellig stelletje, behoorlijk aan elkaar gewaagd, denk ik. Ja, ik vind het wel leuk, deze opzetting waarmee we de Arena in gaan.’ Excuseer, de Beroeps waren toch al allemaal geweest? Florian, schat, waar haal jíj dat arrogante toontje vandaan? Het klinkt bijna alsof je er zin in hebt. ‘Ja, en ik denk dat de andere tributen mij ook erg leuk vinden. Dus dat komt vast goed.’ De woorden van de jongen klinken een tikkeltje samenzweerderig, terwijl hij de presentator veelbetekenend aankijkt.

(wbw)

Reacties (4)

 • Samanthablaze

  Oh gosh dramaxD

  4 jaar geleden
 • Slughorn

  Schiet op, schiet op, schiet op!
  Nu wil ik het volgende hoofdstuk!!

  4 jaar geleden
 • Slughorn

  Excuseer?! De beroeps waren toch al geweest. Hahahaha heerlijk

  4 jaar geleden
 • Moonwaves

  Ja ja snel verder(typing)(hoera)(yeah)

  4 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen