Foto bij ~ 076

Louis Tomlinson

Eens kijken of Kian iets door heeft. Ik hoop van niet. Voor een keertje alleen een middagje voor hem en mij. Iets waar Harry voor gezorgd heeft want hij heeft Benjamin opgehaald bij mij. Samen met het nieuws dat hun wel oppassen zodat ik iets met Kian kan gaan doen. Dit soort dingen heb ik anders wel gemist. Ik kan niet wachten tot Ben oud genoeg is om mee te doen.
'Papa!' Kian komt al rennend naar me toe over het schoolplein.
'Hoi Kian.' Ik hou mijn armen open en springt hij er recht in. 'Wat denk je om naar de film te gaan. Gewoon wij tweetjes.'
Een vrolijke kreet is te horen. 'Echt waar, papa.' Een paar ogen glinsteren.
'Ja,' knik ik en ga ik, met Kian in mijn armen, naar de auto. 'En omdat Ben er niet is, mag je naast me zitten.' Wat ik bewijs door de deur open te doen voor hem.
Blij klimt hij op de bijrijdersstoel. 'Yay, is dit echt ons middagje?'
Ik loop om de auto heen en stap zelf in. 'Ja, en dit gaan we een keer in de maand doen. Een middag of dagje alleen wij en verder niemand,' stel ik voor. Tegelijk mijzelf vertellend dat ik dan geen technologie met me meeneem dan alleen mijn telefoon voor noodgevallen met Ben. Hoewel Benjamin zo makkelijk in de omgang is, dat een telefoon mogelijk niet nodig is.
Breed grijzend laat Kian het toe dat ik de gordel om doe. 'Naar welke film gaan we, papa?'
'Ik geef zo wel aan uit welke films je mag kiezen,' geef ik aan en steek ik de sleutel in het contact.
'Papa.' Hij gebaard dat ik dichterbij moet komen. Om me dan een kus te geven. 'Je bent de beste.'
Dat tovert een glimlach bij mij op mijn gezicht. 'Ik wilde eigenlijk nog zeggen dat jij de volgende keer mag zeggen wat we gaan doen. Mini golfen, zwemmen, bioscoop, paardrijden, varen,' som ik op.
Nu sprankelen zijn blauwgroene ogen helemaal. 'Je bent echt de beste papa van de wereld.'
Dan rij ik weg en gaan we naar het centrum. Waar ik mijn auto parkeer. Al hou ik het nog als een verrassing dat we ook nog bij McDonald's gaan eten. Dat maakt zijn reactie alleen maar leuker en enthousiaster. 'Kom op dan.' Ik doe de deur open en maak zijn gordel los.
Waarop hij omgedraaid eruit probeert te klimmen. Wat hem toch net niet helemaal lukt. 'Papa.'
Lachend til ik ik hem eruit. 'Het scheelde niet veel. Je was er bijna.' Ik sluit de auto af en gaan we naar de bioscoop. Waar ik hem keuze geef uit drie films. Alle drie kinderfilms. Pas als er een keuze gemaakt is, betaal ik niet alleen voor de filmkaartjes maar ook popcorn.
Kian, enthousiast als dat hij is, lijkt hij te stuiteren op zijn stoel. Wachtend dat de film begint. 'Volgende keer dan paardrijden, papa... Of nee, zwemmen.' Hij stopt wat popcorn in zijn mond, waar hij op kauwt.
'Als we volgende maand onze dag hebben, mag je dan beslissen. Dat hoeft echt niet nu gelijk,' laat ik hem weten.
'Hallo Louis, hoi Kian,' is er te horen en moeten de fans ons gehoord hebben.
'Mag ik alsjeblieft je handtekening?' vraagt iemand weer heel voorzichtig.
Ik leun wat naar Kian toe. 'Mag dat ook van jou?' fluister ik in zijn oor. 'Het is eigenlijk ons middagje.'
Kian duwt me wat. 'Dat mag best, papa,' lacht hij.
Om dan te gebaren naar het pen en papier dat de jonge vrouw vast houdt. 'Kom maar,' glimlach ik en krabbel ik snel wat neer. Ik kan zelfs met een paar op de foto. Wanneer de lichten dimmen, ga ik weer zitten en kijk ik naar Kian.
Hij zit weer aandachtig naar het grote scherm te kijken en tegelijk gaat zijn handje automatisch naar de bak met popcorn.

'Gaan we dit echt vaker doen, papa?' Kian lijkt nog meer energie te hebben dan anders. Komt vast doordat hij helemaal rustig naar de film gekeken heeft. Hij is zelfs bijna vergeten dat hij nog popcorn had.
Ik knik erom. 'Ja, Kian, dit gaan we vaker doen.'
Hij loopt wat voor me uit en rent dan terug. 'Gaan we alweer naar huis?' Hij kijkt omhoog naar me.
'Lopen we dan naar de auto,' wil ik weten en wijs ik een richting aan. 'Kian, kijk uit. We komen bij de weg.' Hier moeten we toch eerst oversteken en dan de om de hoek zit McDonald's.
Kian komt keurig terug en pakt hij mijn hand vast. 'Ik steek echt niet zomaar over,' zegt hij met een ondeugende blik in zijn ogen. 'Wanneer mag ik alleen naar school gaan?'
Die vraag overvalt me wat dat ik niet gelijk antwoord geef. Wat is een normale leeftijd dat een kind alleen naar school mag gaan? Ja, wacht even. Hij moet anders één drukke weg oversteken en het is op een kwartier rijden met de auto. Hij durft ook nog niet zonder zijwieltjes te fietsen. 'Dat zullen we nog wel zien. Je moet eerst nog leren te fietsen zonder zijwieltjes. Als je dat kan, gaan we samen fietsend naar school.'
'Wil je me helpen dan?' klinkt het gelijk.
Ik grinnik om zijn vrolijke humeur. 'Natuurlijk, maar wel in het weekend. Dan heb ik daar meer tijd voor,' vertel ik. Als we aan de overkant komen, laat hij mijn hand los. Nog maar een klein stukje en hij weet dat we bij McDonald's staan. Eens zien hoe hij dan reageert. Dit is ons middagje.
'Papa?'
'Wat is er, Kian?' vraag ik zo onschuldig mogelijk. Zou hij wat doorhebben?
Hij houdt zijn hoofd wat schuin. 'Waar gaan we heen?'
Ik gebaar naar links. Volgens mij heeft hij een vermoeden. 'We gaan hier naar links.'
Lachend en springend komt hij terug naar mij. 'McDonald's, echt waar, papa!' Om omhoog te springen en slaat hij zijn armen om mijn heup.
Waarop ik hem optil. 'Ja, ik zei toch al dat dit ons middagje is. Inclusief eten...'
'Yay,' glimlachend verstopt hij zijn gezicht in mijn nek. 'De beste middag ooit.'
Bij de deur zet ik hem neer. 'Als je maar wel weet dat ik er geen gewoonte van wil maken om iedere keer naar McDonald's te gaan.'
Blij knikt hij wat. 'Oké, papa.'
Met mijn hand net achter zijn hoofd, gaan we naar binnen en bestel ik een Big Mac menu en een happy meal voor Kian.

Reacties (1)

  • Tomlinsbear

    Awh Kian is zo aandoenlijk. Louis is inderdaad echt een super goede papa. Hoe erg ik ook van drama houd, soms is zo'n stukje ook heerlijk.

    4 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen