Octodad: Dadliest CatchIn 2014 is de game Octodad: Dadliest Catch uitgekomen. Dit spel is gereleased voor de PC, PS4, PS Vita, Wii U en de Xbox One, en is de sequel van Octodad, die in 2010 als gratis spel uit kwam. Tussen alle shooters en oorlog spellen door, besloot ik een kijkje te nemen in het alledaagse leven van een octopus.Het gezinsleven
Jij bent Octodad. De echtgenoot van Scarlet en vader van twee kinderen: Tommy en Stacy. Er is alleen een klein dingetje: niemand weet dat jij een octopus bent en je moet er voor zorgen dat dit ook zo blijft. Zoals verwacht mag worden van je echtgenote, zadelt ze je op met klusjes die je moet uitvoeren en dan blijkt het nog best lastig te zijn om met je tentakels een grasmaaier te besturen of even koffie te zetten.

Je bestuurt zelf zijn beide tentakels waarmee hij loopt en eentje waarmee hij dingen kan oppakken. Dit vereist nog redelijk wat behendigheid en kan op den duur frustrerend worden.

Humor
Octodad speelt makkelijk weg en dit komt onder andere door de humor die erin zit. Natuurlijk is de hele setting sowieso al komisch, maar de dialogen maken het allemaal nog een stukje humoristischer. Ook het "geblub" van Octodad is om te lachen, aangezien hij nooit verstaanbaar is.

In de game zit de Chefkok, die als enige doorheeft dat Octodad eigenlijk een octopus is. Hij komt op de meest bizarre momenten langs en weet de boel altijd een beetje op te jutten.Soms een beetje té
Ondanks dat de game ontzettend leuk is, is het niet makkelijk. Toegegeven, heel moeilijk is het niet, maar het vervelende aan tentakels is, dat ze wel eens in de knoop willen zitten. Dat maakt het spel zo nu en doen vreselijk frustrerend, aangezien het wel even duurt voordat je jezelf weer uit de knoop hebt gekregen.

Ook ben je met ongeveer 2,5 uur wel klaar met spelen. Dat is ontzettend kort voor een game en meteen een groot nadeel. Eigenlijk had ik wel meer willen zien van Octodad in alledaagse situaties, hoewel dat misschien weer ten koste zou gaan van het verhaal. Grafisch gezien loopt het spel nog een beetje achter, maar een breekpunt is dat niet.

Conclusie
Op de PC kost Octodad €14 en dat vind ik het zelf niet helemaal waard voor een spel dat zo kort is. Maar haal je hem echter in de sale en verwacht je er niet meer van dan een paar uurtjes lol, dan zit je helemaal goed. Zelfs zo goed, dat ik hoop dat er nog een vervolg komt!

Er zijn nog geen reacties.


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen