Foto bij The Hello and the first drop of water

R volgde Elijah door de poort die naar hun 'compound' leidde. Een prachtige artistieke binnenplaats ontvouwde zich voor haar. Diverse ruimtes waren door open ramen of deuren zichtbaar. Een vuurkorf knapperde bij een zitplek van drie banken en twee uiterst comfortabele stoelen. Een viertal druivenranken sierden de vier muren tegen de boven muren. Op de balustrade stond een man, zijn blik was van een koning die neerkeek op een naderende gast. Aan weerszijde van hem stonden vier mensen; twee blonde vrouwen, rechts van hem, naast hen een blonde jongeman en links van hem een donker harige vrouw.
"Please, brother, introduce us this beautiful lady?" De man gebaarde achteloos met een hand. R haar eerste indruk was dat hij zonder meer sterk was.
"Brothers, sisters, Hayley, this is Rosemunde, also called Rose or R." Elijah keek omhoog, zijn handen in zijn broekzakken stekend. R keek omhoog, en glimlachte.
Dit soort mensen kende ze.
"Welcome, Rose, in New Orleans!" De 'koning' spreidde zijn armen, alsof hij haar zijn trotste bezit wilde aantonen.
"Thank you, er?" De naam was haar nog niet verteld.
"Rosemunde, may I present to you; Klaus, Kol, Freya, Rebecca and Hayley."
"Hi, everyone..." R grijnsde schaapachtig. Een voor een kwam ze naar beneden via een open houten trap. R haar hand, die zonder aarzelen aannamen ook al had ze afgekloven nagels, zwarte vegen en plakten ze, werd geschud door ieder van hen.
"Please," Klaus liep naar de zitplek, "take a seat." R nam het aan, haar backpack op de grond naast haar zettend. Vragen werden op haar afgevuurd zodra ze haar kopje kamille thee had.
"Where you come from?"
"Germany,"
"Do your parents still live?"
"Mother not, father does."
"Brothers or sisters?"
"No brothers, once I had a sister,"
"How did she died?"
"Suicide,"
"Do you miss your father?"
"No, I hate him,"
"How old are you?"
"Depending,"
"On what?"
"If you believe."
"In God?"
"No, in immortality."
"We do," gegrinnik.
"I am 82 years old." R benoemde de feiten met een logica, die feiloos door de mensen om haar heen gekopieerd werd.
"So... how?"
"How have you become immortal?"
"By birth," nu werden er verwarrende blikken uitgewisseld. Maar R zweeg.
"What are you?"
"Human, werewolf, vampire, witch, woman." Ze nipte van haar thee. Ze zag hun gezichten in puzzels veranderen.
"Please, Rosemunde, can you explain?" Elijah zat naast haar met zijn handen gevouwen op zijn over elkaar geslagen benen.
"My father is a vampire, my mother was before she died a werewolf, and well...apparantly those two together made me a witch and those two..." R keek naar haar schoot.
"This sounds quite impossible to me..." Klaus leunde achterover in zijn stoel met zijn vingertoppen tegen elkaar gedrukt. Een scheve, spottende grijns verspreidde over zijn gezicht.
"Oh, Klaus, you hypocrite!" Rebecca lachte. R keek van de een naar de ander. Hoe konden ze hier zo makkelijk over doen? Meestal werd ze na dit bericht met de vertrouwde weg eruit gegooid. Elijah zag R haar bedenkzame blik en lichte toe wat Klaus was. Dus deze familie was gewend aan 'vreemde' wezens!
Voor het eerst in járen voelde R iets in zichzelf ontspannen.
"Who are you?" Fluisterde ze toen de stilte neerdaalde, het nachtleven buiten het huis was nog maar zacht hoorbaar.
"We," Elijah glimlachte bijna trots, "are the Mikaelsons." Natuurlijk had ze van deze familie gehoord. Ze had alleen niet verwacht dat ze zo... normaal zouden zijn. Ze had verwacht dat ze nog rond liepen in de oude Victoriaanse kleding en dat de lijken om hen heen lagen. Dat ze haar gelijk vast zouden zetten. Niet dat zo menselijk zouden zijn.
"Ah," bracht R uit, "that... I didn't see coming." Gegrinnik, totaal geen verrassing dat ze hun naam kende.
"Anyway," Klaus spreidde zijn handen uit op de armleuningen van de stoel. "you might want to take a shower, clean clothes and perhaps also dinner?" R keek hem even aarzelend aan, maar knikte toen. Dat klonk erg verleidelijk.
"What do you want as meal?" Rebecca's gezicht was mooier als ze lachte.
"Er... I am not really critical... anything. I would be glad if I could get orange juice, but that's it..." Ze grinnikte, "I wll make special for you, Freya do you lead her to the bathroom?" Freya knikte en kwam overeind, "please, Rose follow me." R stond op om haar te volgen toen Kol ook opstond.
"Do you like dresses?" Verbaasd keek R om, een random, onbelangrijke vraag.
"Er, depending on the dress, but usually I prefer trousers...why?" Hij grijnsde en verdween, R keek onzeker naar Freya, die haalde een schouders op.
"Yeah he does that. Get used to it." Dat klonk alsof ze verwachtte dat ik zou blijven.
De badkamer was zo groot als R haar ouderlijke huis. Een tegelvloer in donkergele kleuren, tegels tot halverwege de muur die een mozaiek in een organisch patroon. Het plafond was van donker kleurig hout, R dacht aan rozenhout, de wastafel was een erg vintage oude ton met een marmeren wasbak erin. De spiegel besloeg de bovenste helft van de muur aan één zijde. De verlichting kwam van drie muur lampen in de vorm van adelaarskoppen. Freya pakte uit een houtenkast, eiken, een badjas, drie handdoeken, shampoo, zeep, washandjes en iets wat R niet kende. Die legde ze op een wit granieten tafeltje dat tussen het enorme bad en de douche instond.
"Do you prefer a bath or the shower?"
"Er, bath I think..."
"Okay," Freya drukte op een knop en vanuit een goudkleurige kraan stroomde het water. Fronsend keek R ernaar, dat het in een wastafel gebeurde, oke, maar in een bad?
"What is the matter?" Freya zag haar bedenkelijke gezicht.
"Is it normal to get a bathtube full warm water?"
"In this era, yes."
"Wow..."
"That was also my first reaction," Freya glimlachte, "but I do adore it!"
"I can imagine that..." R grijnsde, voor het eerst in dit huis. Freya drukte nogmaals op de knop, het water stopte, het bad was vol.
"I will leave you alone, take your time." Freya glimlachte en verliet de badkamer. Even stond R verlaten in de badkamer met haar backpack op de rug. Langzaam liet ze het ding op de grond zakken. De deur had een slot dat ze erop deed. Langzaam, voorzichtig bijna, trok ze haar jas, schoenen uit. Het was lang geleden sinds ze zichzelf had ontdaan van kleren. Ze keek in de spiegel en het was alsof ze door de ogen van een ander keek.
Haren zwart, vettig vol klitten en zonder model, kleren die viezer waren dan de goot, zwarte vegen op haar gezicht, een grauwe, blanke huid, nagels die welliswaar kort waren maar niet het zachte roze dat ze ooit geweest waren. Ze begon te begrijpen waarom mensen haar 'eng' vonden, want ook haar ogen, die in feite blauw waren, waren rood omrand en adertjes, waarschijnlijk door gebrek aan bloed, waren duidelijk zichtbaar. Sneller nu ontdeed R zich van haar, tot de draad toe, versleten sokken uit, haar trui volgde en even rilde ze. De blouse die duidelijk een paar maten te klein was viel op de groeiende stapel. Even keek R naar haar spiegelbeeld, ze moest echt wat meer eten, ribben waren iets te goed zichtbaar. Haar ouderwets beha viel met een plofje op de grond. Haar ribbroek gleed van haar benen, en hoewel haar ledematen verborgen waren geweest onder kledij, waren ze niet minder vies dan de rest van haar lijf. Naakt nu keek ze naar haar lijf. Het was alsof ze erbuiten stond. Behoorde dit haar toe?
Naakt nu stapte ze voorzichtig in het aangename warme water. Zachtjes kreunde ze van genot. Dat was écht veel te lang geleden. Ze liet zich toe om ervan te genieten. Met een washand schrobde ze het jaren oude vuil van zich af. Het water kleurde in no-time bijna zwart. Even aarzelde R om het niet te verschonen, maar met dit water zou ze absoluut niet schoner worden. Dus drukte ze op de knop waar 'refresh' op stond.
Een klein uur later stond ze schoon, droog en vrouwelijk voor de spiegel. Nu was duidelijk dat ze een lelieblanke huid had, dat haar haren zwart en stijl was, dat ze littekens had maakte niet meer uit. Er klonk een zachte klop en Elijah's stem klonk door de deur.
"Rosemunde?"
"Yes?"
"I have here some clean clothes for you." R glimlachte, trok snel een badjas aan en ontsloot de deur. Elijah glimlachte, bewonderend, en reikte haar de gebleekte spijkerbroek, schoon ondergoed, hemd en blouse aan.
"Thank you, Elijah." R pakte het aan en legde het op een eveneens wit granieten tafeltje naast de wasbak.
"Give me your dirty clothes, we can clean them." R aarzelde even.
"If... I am remaining here... I think you can throw them away, they don't fit me anymore..."
"Hm, then the bin it is, this were all the clothes you had?"
"Yes." Elijah pakte de kleren aan.
"Then I see you in a few minutes?"
"You will," R glimlachte en Elijah verliet de ruimte, R sloot de deur opnieuw af en kleedde zich met de perfect zittende kleren. Haar haren liet ze los. Het water liet ze weglopen. De handdoeken hing ze aan een droogrek. Op blote voeten, de schoenen had ze meegegeven, liep ze met de backpack de ruimte uit. Het licht uitschakelend.
Tijd voor wat te eten en meer verhalen.

Er zijn nog geen reacties.


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen