Ze hingen bij Gideon thuis op de bank en waren zijn filmcollectie aan het bekijken. Hij had van alles en nog wat. Van thrillers tot romcoms, maar ook zat Fantasy en Science-Fiction.
‘Ik heb een zeer gevarieerde filmsmaak,’ verkondigde hij trots toen Lucas zich erover verbaasde. ‘Dus er is altijd wel wat te kijken te vinden bij mij thuis, met wie dan ook.’
‘Dat is inderdaad wel handig,’ beaamde Lucas. Ondertussen zat hij de fantasy, actie en Science-Fiction films van Gideon te bekijken. Daar lag zijn interesse het meest. Romcoms vond hij helemaal niets en thrillers waren hem soms net te eng.
Op een gegeven moment zat hij met de Star Wars serie in zijn handen en Gideon begon een enthousiast verhaal af te steken.
‘Dat is denk ik wel één van mijn favoriete film series! Ze zijn allebei geweldig, al hou ik toch wel het meest de originele trilogie, want ja, dat is toch echt het verhaal waar het allemaal om draait. Maar de aanvullende informatie van wat er allemaal daarvoor is gebeurd, hebben ze ook echt geweldig uitgewerkt!’ Vervolgens strooide hij nog met allemaal namen en verhaallijnen. ‘Welke vind jij eigenlijk het best?’ vroeg Gideon hem plots aan het einde van zijn woordenstroom. Lucas vond zijn enthousiasme erg leuk om te horen, maar had eigenlijk nooit de films gezien en had nauwelijks een idee van waar Gideon het over had. Maar toegeven dat hij die film nooit had gezien vond hij toch wat ongemakkelijk. Het waren enorm bekende films en lagen op zich wel in zijn genre. Hij had ook eigenlijk geen idee waarom hij ze nooit gezien had.
‘Weet je, ik moet eerlijk toegeven dat ik ze nooit gezien heb,’ bekende hij toch maar, hoewel met schaamte. Gideons ogen werden groot.
‘Serieus?’ vroeg hij, de verbazing straalde van zijn gezicht af. Lucas knikte beduusd. Plots vloog Gideon overeind en griste de films uit zijn handen.
‘Nou, we hadden een hele dag samen gepland en we hebben nog uuuuren. We gaan ze vullen met Star Wars!’
‘Oh, maar eigenlijk had ik andere ideeën voor vandaag,’ stribbelde Lucas nog een beetje tegen.
‘Je hebt pech! Want je hebt heel wat in te halen en ik vind dat dit het juiste moment hiervoor is.’ Lucas wist dat hij het niet meer van Gideon zou winnen. Hij had ervaring met Stefan. Als hij enthousiast werd over een film en ze hadden de tijd om deze te kijken, dan was ook hij niet meer te stoppen en eindigde de discussie ook met het kijken van de desbetreffende film. Maar andersom was dat Lucas ook een paar keer gelukt.
Toch wilde hij nog een ludieke poging doen, puur om Gideon wat te plagen. Hij rende op zijn vriend af en probeerde de dvd’s uit zijn handen te trekken. Wel voorzichtig, want natuurlijk wilde hij ze niet beschadigen.
‘Wat doe je!?’ riep Gideon verbaasd uit, maar had al gauw door dat Lucas hem aan het plagen was door de voorzichtigheid, maar ook speelsheid die hij aan de dag legde. Uiteindelijk gaf Lucas dan ook op en Gideon wist zijn dvd’s in veiligheid te brengen. Hij grijnsde uitdagend naar Gideon toen deze zich weer naar hem omdraaide. Het had alleen niet helemaal het effect wat hij verwacht had. Hij dacht dat Gideon hem met wat woorden terug zou plagen, maar in plaats daarvan lagen ze niet gauw daarna opeens op de bank, hun lichamen verstrengeld, hun lippen die elkaar telkens weer vonden in passionele zoenen.
‘Oh, wow, dat was enthousiast,’ bracht Lucas uiteindelijk uit. Ze lagen nog tegen elkaar aan op de bank, maar keken elkaar nu slechts glimlachend aan.
‘Sorry, de remmen gingen opeens een beetje los.’ Gideon grijnsde en Lucas schudde glimlachend met zijn hoofd. ‘Maar jij bent soms gewoon zo wild aantrekkelijk. Die uitdagende grijns deed het m.’
‘Oh?’ bracht Lucas verbaasd uit en hij voelde zijn wangen weer rood worden, zoals ze bijna altijd deden als Gideon lovende of uitdagende opmerkingen maakte.
‘Je hebt zelf echt geen idee van hoe aantrekkelijk je kan zijn, hè?’ vroeg Gideon hem en hij schudde van nee.
‘Zonde, een beetje meer zelfvertrouwen en zelfbewustheid kan een mens goed doen.’
‘Dan moet je me dat maar leren? Gezien je zelf zat lijkt te hebben.’ Nu was het Gideons beurt om te blozen, hoewel hij wist dat Lucas dit niet vervelend bedoelde.
‘Ik kan inderdaad een poging doen. Al heb ik eigenlijk geen idee hoe.’ Hij ging weer overeind zitten en Lucas volgde zijn voorbeeld.
‘We zien wel,’ zei hij uiteindelijk en glimlachte geruststellend. ‘Maar, zijn er toevallig nog meer films die jij geweldig vind en die ik zou moeten kennen?’
Gideon trok een peinzende blik, terwijl hij nadacht. ‘Ik weet nog niet heel goed wat jij nu precies leuk vindt.’
‘Maakt niet uit. Roep gewoon wat jij leuk vindt. Wat ik leuk vind, komt zo wel.’
‘Nouja, sowieso Star Wars en Harry Potter, maar dat weet je nu onderhand wel. De series en films van Star Trek vind ik ook goed. Oh, en dit jaar is een nieuwe serie genaamd Sherlock begonnen en die is ook echt geweldig!’
‘Van Sherlock Holmes?’ vroeg Lucas en Gideon begon enthousiast te knikken.
‘Maar dan in een modern jasje. Ze hebben de acteurs echt geweldig gekozen en de personages wat meer diepte gegeven. Om van te genieten en dan ook nog lekker spannend omdat het een detective is.’
‘Klinkt interessant. Als is me eens verveel kan ik dat wel gaan kijken.’
‘Doen! Of met mij gaan kijken, ik vind het niet erg om ze nog eens te kijken. Het zijn ook maar drie afleveringen van anderhalf uur.’
‘Oh, wow, dat ben ik niet gewend van een serie,’ bracht Lucas verbaasd uit. Veel series keek hij niet, maar degenen die hij wel keek hadden meestal minstens 10 afleveringen in een seizoen.
‘Het is best frustrerend, want je wilt zo graag meer zien, maar het is er niet,’ klaagde Gideon.
‘Maar het is wel gemakkelijk bij te kijken!’ wierp Lucas ertegenin.
‘Voor jou ja, maar ik heb niets meer.’ Hij keek zielig voor zich uit en Lucas moest hem wel een knuffel geven. Een zielig kijkende Gideon kon hij niet aanzien. Gideon grinnikte lichtjes en knuffelde Lucas terug.
‘Wat ben je toch een lieverd,’ fluisterde hij in zijn oor. Nu grinnikte Lucas lichtjes en hij bloosde wat.
‘Ik hou er niet van om iemand ongelukkig te zien en jou al helemaal niet. Dus dan moet ik er maar wat aan gaan doen.’
‘Wat ben ik toch blij dat jij ervan houdt me op te vrolijken.’ Gideon gaf Lucas nog een korte kus, maar ging daarna weer staan. ‘Even wat drinken pakken,’ merkte hij op. ‘Wil je ook wat?’
‘Graag!’
Terwijl Gideon bezig was wat te drinken te halen, keek Lucas weer verder naar zijn dvd collectie.
‘Ah, nice, je hebt ook the Lord of the Rings!’ riep Lucas blij uit, welke een groot fan daarvan was.
‘Natuurlijk, welke fantasy liefhebber heeft ze nu niet?’ vroeg hij en Lucas haalde zijn schouders op.
‘Deze films zijn mijn persoonlijke favoriet. Zo geweldig! Natuurlijk heb ik ook de boeken gelezen en ondanks dat ik dingen mis, representeren de films het verhaal wel goed.’
‘Jij met je boeken,’ plaagde Gideon hem wat, maar Lucas had ondertussen al wel een beetje geleerd om door te hebben wanneer hij hem plaagde. Meestal ging hij er dan ook niet op in.
‘Maar de zorg waarmee ze ook alles hebben ontworpen, vind ik ook echt geweldig,’ ging Lucas verder, Gideons opmerking negerend. ‘Ik hou ervan om boeken te lezen over hoe alles tot stand is gekomen en dergelijke. Alle ontwerpen en dergelijke.’
‘En de wapens toch ook, zei je een keer?’
‘Jaa, hun wapenontwerpen zijn echt geweldig en ik krijg toch telkens weer de neiging om een zwaard te kopen. Maar geld.’ Hij keek beteuterd.
‘Hoeveel kost zo’n zwaard dan?’
‘Hangt een beetje van de kwaliteit af die je wilt hebben. Wil je echt goede kwaliteit, dan ben je al gauw een paar honderd euro kwijt. Die van mindere kwaliteit kan je voor zo’n 70 euro al vinden. En op zich heb ik het geld wel, maar ergens ben ik weer bang om het aan zoiets uit te geven. Want het is op zich wel een flink bedrag.’
‘Misschien moet je stoppen met twijfelen en het gewoon een keer doen.’ Gideon glimlachte en klopte hem bemoedigend op zijn schouder.
‘Muh,’ sputterde Lucas nog wat en liet zich tegen de bankleuning aanvallen. ‘Heb je trouwens meegekregen dat ze the Hobbit gaan verfilmen?’ zei hij vervolgens na een korte stilte, het onderwerp van persoonlijke onzekerheid mijdend.
‘Hmhmm.’ Gideon knikte, maar leek niet super enthousiast. ‘Ik ben benieuwd, al betwijfel ik hoe ze zo’n boek in twee films willen stoppen. Het is ongeveer de helft van the Return of the King en die heeft maar 1 film gekregen!’
‘Ja, maar in die film mist zoveel, dat ik wel graag had willen zien! Nu ze er twee films van gaan maken, kan je veel meer van de interessante details te zien krijgen, omdat er nu de ruimte voor is.’
‘Ja, waar, maar ik had gehoord dat ze er nieuwe personages in gaan stoppen en daar ben ik persoonlijk geen fan van.’
‘Daar moet ik je gelijk in geven. Haal liever al bestaande personages naar voren dan in plaats daarvan nieuwe te verzinnen die volgens jou interessanter zouden kunnen zijn.’ Lucas idee van boekbehoud kwam weer duidelijk opzetten. ‘Toch blijf ik er erg nieuwsgierig naar. Qua ontwerp en special effects en dergelijke was Lord of the Rings al geweldig, nu, tien jaar later, kunnen ze veel meer dan toen.’
Ze bleven nog even door discusseren over the Hobbit en andere films, om na een tijdje toch maar te besluiten om te beginnen aan Star Wars. ‘Het kan misschien wat verwarrend zijn,’ begon Gideon enthousiast. ‘maar ik wil het je wel laten kijken in de volgorde van verschijnen. De eerste drie films zijn dus de hoofdtrilogie en die zijn toch echt wel het best. Dus stel dat je het echt niets vindt, dan heb je die in ieder geval gezien. Maar de prequels mogen er ook echt wel zijn. Persoonlijk snap ik ook al die haat erop niet, want zo slecht zijn ze echt niet. Alleen, tja, de haat op Jar Jar Binks snap ik wel, maar die is ook gewoon strontirritant.’ Rustig luisterde Lucas naar Gideon’s stortvloed aan woorden en glimlachte.
‘Ik denk dat ik het gewoon maar moet gaan zien.’ Zijn vriend bevestigde dit volmondig.

Reacties (1)

  • SonOfGondor

    Kijk, met Gideons meningen ben ik het nou helemaal eens. Vooral over de prequels *kijkt naar username*

    4 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen