Na enige tijd kuchtte het meisje. Ze likte haar lippen vochtig en liet haar blik voorizchtig zijn kant afdwalen. “Wat ben je aan het denken?” vroeg ze, alsof ze bang was van zijn antwoord.
Hij haalde zijn schouders op, zijn blik nog steeds naar de oneindige zee gericht. “Wel, ik denk eigenlijk aan helemaal niets. Ik zit hier en mijn hoofd is nog nooit zo zen geweest.” Zijn rechtermondhoek trok scheef en er ontstond een grijns op zijn gezicht.
Ze vond het heerlijk, hoe ontspannen de jongen kon zijn. Iets waar zij enkel van kon dromen, haar gedachten maakten steeds overuren, haar hersenen waren duizenden kronkels, verweven in elkaar. Een begin of einde vinden was moeilijk, haast onbegonnen werk. Een diepe zucht verliet haar mond terwijl ze met haar handen figuurtjes maakten in het zand.
“Jij denkt wel weer aan van alles he?” glimlachtte de jongen vriendelijk terwijl hij zijn blik van de zee af liet dwalen, haar rrichting uit.
Ze sloot voor enkele seconden haar ogen, voelde zicht betrapt maar knikte dan toch met een grijns op haar gezicht. “Je kent me toch. Denken dat is iets dat ik alleen niet doe wanneer ik slaap en dan nog doe ik wel weer iets anders.” Het meisje ging niet verder, ze had geen zin om weer te zeuren.
Eigenlijk had ze ook gewoonweg dat recht niet. Hier zat ze dan, op een spaans strand met de liefde van haar leven te kijken hoe de zon haar weg in zee vond. Nee, ze had het recht niet om te piekeren en te paniekeren. Ze was waar en bij wie ze wilde zijn. Meer mocht ze niet verlangen of beter gezegd meer wilde ze niet verlangen.

Hij leeft van dag tot dag en dat kan ik ook maar beter doen.
Vandaag ben ik goed genoeg en is hij dol verliefd.
Hoe het morgen gaat, dat zullen we dan wel weer zien.Reacties (1)

  • Peperoni

    damn, ik snap haar hunkering naar de zekerheid of stabiliteit voor de komende weken, maanden zelfs. en dat ze er ook zoveel over nadenkt. de relaxte houding van de jongen bracht me toch wel weer op mijn gemak. ik geloof erin, en hij ook. ik voel het. wat een intens moment.

    4 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen