Foto bij 19.

Plots hoorde ze het geluid van een wel erg bekende hoorn. ‘Ze zijn er!’ mompelde ze dan ook waarbij Fain knikte ‘Nu moet je ervoor gaan Terwyn, Frerin zal hier snel zijn!’ Probeerde ze Terwyn moed in te spreken. Ze had dan ook niet gelogen. Nog geen tien minuten later liep Frerin de kamer in en knielde meteen naast Terwyn neer. ‘Lieverd is alles in orde?’ vroeg hij dan ook met paniek in zijn ogen weerspiegeld. Terwyn knikte 'nu wel' sprak ze wat terughoudend en greep hierna Frerin’s hand klaar om de baby ter wereld te brengen.
Iets later legde Fain een gezonde baby in een doek gewikkeld op Terwyn’s borst ‘Proficiat je hebt een dochter!’ zei ze waarbij Frerin een kus tegen Terwyn’s bezwete voorhoofd drukte ‘Ze is prachtig!’ prevelde de dwergenprins ‘Hoe ga je haar noemen?’ vroeg Fain waarbij Terwyn haar pasgeboren meisje even liefdevol aankeek ‘Teylin’ sprak ze dan ook waarbij Fain en Frerin goedkeurend knikten. ‘Dat betekend harp’ zei Frerin dan ook waarbij Terwyn knikte. ‘Jij speelt toch nog steeds op je harp toch?’ vroeg ze dan waarbij Frerin knikte ‘Als ik tijd vind ja’ zei hij zacht. ‘Wel ik laat jullie wel even alleen’ zei Fain uiteindelijk waarbij Terwyn en Frerin nog een hele nacht van hun eerste kindje konden genieten.
Ook de komende dagen zouden de jonge ouders hun kind overal heen brengen, en overal had iedereen cadeautjes voor het kind. Van speelgoed tot teddyberen en kledij. Zelfs koning Gror had een cadeau voor het kind, namelijk een warme dierenpels van wolvenvel. Terwyn was dolgelukkig, en ook Frerin nam zijn taak als vader heel serieus.
Een week na Teylin’s geboorte zaten Terwyn, Frerin en hun dochter te picknicken op de heuvel in de schaduw van de bomen waar nu en dan een fris briesje en een paar zonnestralen doorschenen. Net als Terwyn haar dochter in haar armen nam kwam een dienstbode aangelopen met een brief voor Frerin. De prins bedankte de jonge dwerg en opende de brief voorzichtig. Hij was afkomstig van Erebor dus wie weet kwam hij wel van Thorin of Dis. Geen van beide was echter het geval. De brief kwam van Thror, deze had gehoord van de zwangerschap en wist dat Terwyn ondertussen bevallen was. Hij vroeg dan ook of het kersverse jonge koppel niet huiswaarts zou komen zodat het kind kon opgroeien in de omgeving waar het hoorde. Waar Frerin ook thuishoorde dus vooral. Terwyn was dan ook absoluut niet blij met de brief ‘Waarom zouden we naar Erebor terug keren zodat hij zijn kleinzoon terug heeft?’ gromde ze dan ook nadat Frerin de volledig brief had voorgelezen. ‘Hij krijgt mijn kind niet in handen!’ zei de dwergenvrouw koppig. ‘Terwyn Erebor blijft onze thuis. We zijn daar opgegroeid, we leerden elkaar daar kennen, de berg zal voor altijd deel uitmaken van ons leven. Het kind is toch veilig bij ons, je hoeft je geen zorgen meer te maken over grootvader, ik laat hem jou niets aandoen!’ beloofde de prins. ‘Hoe kan je hem tegenhouden?’ prevelde ze dan. ‘Terry, luister naar me! Als we niet gaan stuurt hij sowieso zijn mannetjes om ons op te halen, als we nu gewoon op een volwassen manier terug naar Erebor gaan en hem voorstellen aan zijn achterkleinkind komt alles wel goed!’ zei de prins. Hierover bleef Terwyn lange tijd nadenken. Ze staarde in stilte voor haar uit of keek naar Teylin. ‘Ik zal er een nacht over slapen, morgen kan ik beslissen mijn prins’ zei ze dan ook zacht waarbij Frerin begrijpend knikte. ‘Zoals je wenst liefste!’ antwoorde hij. Hierna begeleidde hij Terwyn terug naar haar kamer waar ze Teylin te slapen legden en zelf gewoon van elkaars gezelschap genoten

Reacties (1)

  • Croweater

    Iets zegt me dat het een heeeel slecht idee is om terug te gaan!

    3 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen