Schuin is Sisseltong.

POV Liv

"Wat doe jij hier." ik draai me om en zie Draco Malfidus staan. "Ik was bij Perkamentus." zeg ik met tegenzin. "Wat moest je bij Perkamentus." vraagt hij op een bijna dwingend toon. "Gaat je niks aan." mompel ik. Ik duw hem aan de kant en loop maar een kant op. "De Zwadderich kelders zijn de andere kant op." zegt Draco achter me. "Oké best breng me erheen dan is iedereen blij." zeg ik chagrijnig. "Follow me." zegt hij en loop de andere kant op. Ik volg hem braaf.

"Nou dit is het." zegt Draco als we in de leerlingenkamer staan. "Oké bedankt voor het brengen." mompel ik. Ik loop naar twee trappen en kijk op de twee bordjes. Er staat op: Links Meiden Slaapzalen. Recht Jongens Slaapzalen. Ik loop de linker trap op. Op de deuren staan allemaal namen. Ik zoek mijn naam en zie dat ik alleen slaap. Waarschijnlijk heeft Perkamentus dat expres gedaan. Ik open de deur en zie een tiental aan slangen. "Ga weg." zeg ik in sisseltong. "Je kan sisseltong. Het spijt ons zeer dat we hier zijn Dame." zegt een enorme cobra. "Waarom zijn jullie hier." zeg ik. "We zijn hier neergelegd door een jongen met wit blonde haren en een donkere jongen met zwart haar." zegt de cobra weer. "Ga nu en kom niet terug." zeg ik dwingend. De Slang zegt nog iets wat ik niet kan verstaan en ze kruipen allemaal de deur uit en verdwijnen uit het niets. Woedend loop ik naar de leerlingenkamer. Ik zie Draco en die andere jongen met een groep Zwadderaars bij het haardvuur zitten. Nog steeds woedend loop ik erheen. "Draco Lucius Malfidus waarom in vredesnaam ligt er een berg slangen in mijn slaapkamer." sis ik woedend. "Wat?" vraagt Draco onschuldig. "Doe niet zo schijnheilig en zeg me waarom." sis ik woedend. "Je bent de nieuwe. Weet je ik vraag me af waarom ik je niet hoorde gillen van angst." zegt Draco grijnzend. "Hierom. Expecto Patronum." zeg ik met mijn toverstok in mijn hand. Meteen verschijnt er een Basilk. Ik zie Draco en de rest van de Zwadderaars die blijkbaar hebben meegeluisterd geschrokken naar mijn Patronus kijken. "Ja dat is mijn patronus dus laat me voortaan met rust." sis ik nog steeds woedend. Als ik de trap op ben gelopen en door de gang lopen knappen er allemaal glazen dingen. Ik ren snel naar mijn kamer. Ik zie dat het al laat is en besluit maar om te gaan slapen.

Ik trek snel mijn kleren aan en ren naar beneden. Na een halfuur heb ik dan toch eindelijk de grote zaal gevonden. Ik loop naar de Zwadderich tafel maar net voordat ik er ben worden mijn handen vast gepakt. Ik zie dat het Fred en George zijn en vraag: "Wat is er." "Jij gaat niet bij dat stelletje sukkel zitten." Zegt Fred waarop George naar Draco en zijn 'vrienden' wijst. "Waar moet ik dan gaan zitten." zeur ik omdat ik trek heb. "Bij ons aan de Griffoendor tafel." zeggen ze tegelijk. Ik zucht en geef toe terwijl ik naar de Griffoendor tafel wordt getrokken. "Hey wat doe jij hier." vraagt Hermelien blij. "Vraag dat maar aan dat stelletje sukkels." zeg ik terwijl ik eten pak en naar Fred en George wijs. "Ze missen je gewoon." zegt Harry. "Ja, ze missen je gewoon. Alle Wemels en wij." zegt Hermelien weer. "Ja misschien wel maar ik kan er niet zo veel aandoen he dat ik in Zwadderich zit." mompel ik teleurgesteld. "Het geeft niet je blijft onze vriendin." zegt Ginny opeens die me een knuffel geeft. Ik knuffel haar terug en glimlach. "Welk vak hebben jullie eerst." vraag ik als we aan het eten zijn. "Toverdranken." zegt Hermelien terwijl ze haar rooster bekijkt. "Hier heb je je rooster." zegt iemand. Ik draai me om en zie Draco staan. "Wel wel wel, Dat je zo lief bent om hem te komen brengen." zeg ik zoet. "Pak nou maar aan dan kan ik weg bij al die modderbloedjes." zegt Draco. "Wat zei je." sis ik terwijl ik tegenover hem ga staan. "Modderbloedjes." herhaalt Draco zichzelf rustig. "Kom hij is het niet waard." zegt Hermelien met een gekwetste toon in haar stem. "Niemand beledigt mijn vrienden." sis ik woedend. Ik kijk Draco woedend aan. Hij kijkt me arrogant aan. Dat is de druppel. Ik bal mijn vuisten en sla hem hard in zijn gezicht. Meteen schiet Griffoendor in de lach als ze Draco zijn pijnlijke gezicht zien. Draco stampt Woedend weg. "Goed waar waren we gebleven." zeg ik rustig. Hermelien grinnikt en zegt. "Hier is je rooster weer je hebt ook toverdranken." ik knik en na tien minuten lopen Harry, Ron, Hermelien en ik naar het toverdranken lokaal.

"Goed vandaag gaan we Amortenia maken jullie hebben 2 uur gebruik je tijd." zegt Slakhoorn meteen als we binnenkomen. "Met wie moeten we werken." vraagt ik beleefd. "Met wie je maar wilt." zegt hij dan. Ik knik en kijk naar Hermelien die knikt. We lopen naar elkaar toe en beginnen aan de drank.

"Wat hebben we nu." vraag ik. "VTDZK." Antwoord Hermelien ik knik dat hadden we ook altijd op Beauxbaton. We lopen het lokaal binnen. Sneep staat al achter het bureau en zegt monotoon: "We gaan vandaag werken aan de Patronus. Wie kan hem al." Ik steek mijn hand op net als Hermelien, Harry. "Goed Juffrouw Wemel." Zegt Sneep. Ik knik en mompel: "Expecto Patronum." Meteen komt mijn Basilk uit mijn staf. Sneep schrikt zichtbaar maar herstel zich snel en knikt. "Juffrouw Griffel." Ook Hermelien lukt het meteen en er komt een Otter uit. Bij Harry kwam er een hert uit. "Goed zo jullie drie gaan de rest helpen." zegt Sneep weer monotoon. Daarna beginnen we.

"Dus als ik het goed begrijp denk je dat de sorteerhoed het fout heeft." zegt Perkamentus. Het is avond en ik zit bij Perkamentus omdat ik teveel twijfel aan mijn afdeling. "Ja ik hoor niet in Zwadderich ik ben dan wel Zalazar Zwadderich zijn nakomeling ik hoor daar niet." zeg ik. "Oké is goed je mag het nog een keer proberen."

Reacties (2)

  • Fioree

    En je hebt er een abo bij! 😉

    4 jaar geleden
  • Fioree

    Super leuke story! Snel verder

    4 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen