Ik had met Gemma de hele middag ingepland voor Harry's verjaardag. We zouden na het picknicken in central park naar een restaurant gaan en daar een hapje eten. Gemma vergezelde ons daar weer bij. Ze was gelijk enthousiast zodra we haar onder ogen kwamen in het restaurant.
"Hoe was je verjaardag?" vroeg ze gelijk aan Harry.
Harry glimlachte tevreden "bedankt voor alle moeite, ik had echt niet verwacht dat mijn verjaardag zo goed zou verlopen dit jaar".
Ik was ook blij om dat te horen. Ik had ook geen idee hoe deze verrassing uit zou pakken. Ik had Harry per slot van rekening niet meer gesproken sinds het voorval bij Patrick thuis. Toen ik eenmaal zijn gezicht zag zodra hij me opmerkte die ochtend in de woonkamer, sprak dat boekdelen. Het lichtte enorm op zodra ik hem aan keek. Hij zag er dan ook echt vermoeid en slecht uit. Ik dacht dat hij gewoon zijn zin wou doordrijven met al die sms'jes en telefoontjes, maar het leek hem wel echt pijn gedaan te hebben. Het had me alleen maar meer overtuigd dat ik hem zijn verhaal moest laten doen. Ook toen hij het eenmaal verteld had, voelde ik een grote dosis aan compassie. Ik kon me wel vinden in het idee om hem te vergeven, maar het had zijn tijd nodig. Ik wou niet gelijk weer in bed duiken als voorheen, hoewel Harry onweerstaanbaar was. Ik moest het realistisch houden. Ik wou niet dat ik me wederom gekwetst ging voelen zodra Harry het weer af zou laten weten. Het was niet zo dat ik dacht dat Harry me toch niet leuk ging vinden, maar hij moest het wel echt vertellen deze keer. Ook ging ik streven naar meer informatie over hem. Ik had hem verschillende dingen over school en het campus verteld, maar over Harry zelf wist ik vrij weinig. Ik wist zijn naam, waar hij woonde, dat hij kunst maakte en hoe hij er naakt uit zag. Maar heel veel meer wist ik ook weer niet. Ik wist niet of hij die informatie met opzet achterwege gelaten had.
"We gaan vanavond wel naar Florida" deelde Harry mede aan Gemma. Ze glimlachte "samen?"
We knikte beide. "Dat is ook snel" gaf ze toe.
Ik knikte. "We kunnen ons ook gewoon rustig gedragen. Even alles doorpraten" lichtte Harry toe. Gemma knikte "ik breng jullie wel naar het vliegveld dan".
Harry knikte gelijk enthousiast "dan mag ik ook wijn drinken bij het eten nu".
"Want die heb je nog niet gehad vandaag" merkte ik sarcastisch en lachend op.

Na het etentje waren we eerst mijn spullen op gaan halen op het campus en toen de koffer van Harry, om vervolgens naar het vliegveld te vertrekken. Jamie had me ietwat vreemd aan gekeken, al zeker toen Harry en Gemma ook de kamer binnen kwamen lopen. Ik had besloten hem de sms'en met een update zodra we weer in de auto zaten. Gemma zat achter het stuur terwijl we naar het vliegveld reden. Harry zat naast haar op de passagiersstoel en ik op de achterbank. Ik nam mijn telefoon er bij, gezien er nu toch niemand mee kon kijken.
U (18:29): ik heb met Harry gepraat, ga vanavond mee naar Florida. Zal niks overhaasten. We praten het gewoon nog wat verder uit en zien vanuit daar wat we verder gaan doen
Al vrij snel hoorde ik dat er een bericht binnen kwam. Harry keek ietwat fronsend achter zich. Ik glimlachte onschuldig en keek toen naar het sms'je van Jamie.
Jamie (18:30): Je moet het zelf weten, zolang je maar geen dingen doet waar je spijt van gaat krijgen
Ik stopte mijn telefoon weer weg. Jamie had wel een punt. Ik wou niet nog een keer spijt krijgen van alles wat ik met Harry gedaan had. Ergens hoopte ik dat hij ook dacht dat hij ietwat voorzichtiger moest zijn. Ik wist alleen niet of Harry echt zo was. Het was het ietwat roekeloze en vooral vrije aspect van Harry waar ik me tot aangetrokken voelde. Harry deed wat hij zelf wou, en kwam daar nog meer weg ook.

Reacties (1)

  • Smexy

    Oeh ben benieuwd hoe dit verder zal verlopen, maar ik hoop dat het snel weer helemaal goed is tussen die twee.

    4 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen