POV Liv

Perkamentus zet de sorteerhoed op mijn hoofd. "Alweer he het spijt me meid je lijkt erg veel op je vader." zegt de sorteerhoed in mijn hoofd. "Maar ik vind dat ik er niet helemaal thuis hoor." zeg ik. "Je lijkt op je vader kwa uiterlijk en een beetje je innerlijk. Je bent niet zo'n iemand die de hele tovenaarswereld in zijn macht wil." "Ik vind het in Zwadderich niet leuk." zeg ik zacht. "Oh maar meisje het komt wel goed." daarna is het stil. Ik zet de hoed weer af en zeg zacht: "Ik blijf in Zwadderich." "Het komt wel goed Juffrouw Riddle." zegt Perkamentus. "Maar Perkamentus iedereen ziet meteen dat ik geen echte Wemel ben." mompel ik. "Je houd gewoon het verhaal aan dat je bent geadopteerd uit een weeshuis." Antwoordt Perkamentus met een glimlach. Ik knik nog even en loop het kantoor uit naar de Zwadderich kelders.

"Daar is onze Wemel weer he." zegt Draco als ik de kelders kom binnenlopen. "Ja problemen mee." Snauw ik. "Ja bloedverrader." sist de andere donker jongen met die zwarte haren. Ik ben er inmiddels achtergekomen dat hij Blaise heet. "Wie zegt dat ik een volbloed ben." zeg ik grijnzend. "Een halfbloed." vraagt Draco spottend. "Misschien wel. Misschien niet." zeg ik geheimzinnig waarna ik de trap oploop naar de meiden slaapzalen. "Wedden dat ze een modderbloedje is." zegt Blaise. Ik grinnik en loop naar mijn slaapkamer waar ik op bed plof. Ik denk na ik moest dus nog twee jaar op deze school in Zwadderich zitten ervoor zorgen dat ik niet wordt ontdekt door mijn vader en iets gaan doen aan Draco. Som ik op. Ik zucht en ga maar slapen.

"Hoi jongens." zeg ik vrolijk als ik aan de Griffoendor tafel ga zitten. Ik ben daar uitgenodigd door de Wemels, Harry en Hermelien. "Hey Liv ga je al met iemand naar het openingsbal van het schooljaar." Vraagt Hermelien. Ik schrik en zeg: "Ik wist helemaal dat die er was." "Dat is normaal ook niet zo maar dit jaar hebben de afdelingshoofden en Perkamentus besloten dat we dit jaar gezellig moeten beginnen." zegt Harry die naast me neer ploft. "Nou nee ik ga met niemand." zeg ik zuchtend. "Jongens, Jongens hebben jullie het gehoord het thema van het feest is chic in het jaar 1800." zegt de tweeling tegelijk die de zaal komen binnen rennen. Ginny en ik kreunen nee he. "Jongens wat leuk dan kunnen we onze jurken zelf maken." zegt Hermelien enthousiast. Ginny en ik kijken elkaar aan en schudden tegelijk onze hoofden. "Hermelien ik ken nog wel een leuke winkel waar we jurken kunnen halen." zegt Ginny snel. "Oké we mogen vanmiddag toch naar Zweinsveld voor het feest." zegt Hermelien dan. "De jongens moeten dan trouwens ook Galage gewaden gaan halen." zeg ik grijnzend. Nu is het de beurt van de jongens om afkeurend te kreunen. Ik grinnik en we eten rustig verder. Daarna hebben we transfiguratie met Ravenklauw.

"Goed welkom allemaal bij jullie eerste Transfiguratie les dit jaar. Vandaag gaan we het hebben over faunaten." Zegt Anderling als we zitten. "Professor u bent toch ook een Faunaat." zegt Hermelien. "Ja kijk maar." Anderling verandert in een kat en weer terug. "Goed open je boek op bladzijde op nummer 365 en lees het hele hoofdstuk." Zegt Anderling streng. Ik luister braaf naar wat ze zegt en ga lezen. Ik vind het best interessant en denk na. Wat als ik dat ook nou wil worden. Ik blader door naar het hoofdstuk waar in staat hoe je er één wordt. Er staat in dat je faunaat meestal je patronus is maar dat hoeft niet perse. Gelukkig ik denk niet dat mensen het erg op prijs gaan stellen als er een basilk door de school kruipt.

"Kom we gaan naar Zweinsveld." zegt Hermelien die Ginny en ik zowat naar Zweinsveld trek. "Ja ja ja we komen al." mompelt Ginny. Ik grinnik soms is Hermelien iets te enthousiast. We lopen langs een paar winkels tot ik de perfecte jurk voor mij zie. "Kijk deze jurk dan." zeg ik terwijl ik de jurk uit het rek pak. "Ja hij is mooi hoor maar niet helemaal 1800." zegt Hermelien "Ja maar ze zei chic in het jaar 1800 en deze jurk is niet helemaal deze tijd hij is mooi en hij is chic." probeer ik. "Ja Lien kom op hij is super mooi en kijk deze jurk dan." zegt Ginny die een roze jurk uit het rek pakt. Meteen kijkt Hermelien blij naar de jurk. "Nou wat vind je ervan." zeg ik grijnzend. "Oké dan maar omdat jij een groene Zwadderich jurk hebt moet Ginny een rode Griffoendor jurk." zegt Hermelien grijnzend omdat ze weet dat Ginny rood echt vind vloeken bij d'r haar. "Oké best maar wel een mooie." zegt Ginny. "Tuurlijk Gin." zeg ik terwijl ik in de rekken kijk. "Deze?" vraag ik terwijl ik een jurk omhoog hou. "Ja die is mooi." zegt Ginny terwijl ze de jurk bekijkt. Ik glimlach en geef hem aan d'r. Nadat we allemaal een jurk en schoenen hebben gekocht lopen we terug naar het kasteel.

"Hey Meiden kan ik Liv Wemel even alleen spreken." vraagt Draco die op me afkomt lopen. Ik zucht en knik naar de meiden. Die lopen verbaast naar de grote zaal. "Dus waarom wil je me spreken." vraag ik verveeld. "Wil je met me naar het bal." zegt hij flirterig. "Draco laat me denken. Je scheld mijn vrienden uit voor modderbloedje. Je haat mijn best vrienden en familie. NEE." zeg ik. Draco rolt met zijn ogen en loopt weg. Dan komt Blaise aanlopen: "Kan ik je ergens mee helpen." vraag ik. "Ja sorry dat ik zo tegen je deed wil je met me naar het bal." vraagt hij. Ik denk na ik weet dat hij het niet meent maar om Draco te pesten zeg ik: "Ja lijkt me leuk wacht je dan een halfuur van te voren op me in de leerlingenkamer." vraag ik met een knipoog. Hij wordt rood, knikt en loopt snel weg. Ik kijk hem grinnikend na en loop ook naar de grote zaal. Ik loop snel naar de Griffoendor tafel. "Wat was dat nou." vraagt Ginny nieuwsgierig. "Hij vroeg me naar het bal." zeg ik grijnzend. "Je hebt toch geen ja gezegd." Vraagt Hermelien geschrokken. "Natuurlijk niet wat denk je wel niet van me." zeg ik quasi geschrokken. "Nou sorry hoor." zegt Hermelien. "Ik ga wel met Blaise." zeg ik nu grijnzend. "Blaise die best vriend van Draco toch." zegt Ginny bijna boos. "Ja maar rustig want Draco vroeg me namelijk eerst. Dus hiermee pest ik hem nogal." zeg ik weer grijnzend. De meiden zuchten opgelucht. En we gaan eten dan komt Sneep onze kant oplopen. "Juffrouw Wemel." zegt Sneep. "Welke." vragen Ginny en ik tegelijk. "Liv Wemel." zegt Sneep geïrriteerd. "Ja professor." zeg ik beleefd. "Ik wil graag dat je niet meer bij Griffoendor gaat zitten." zegt Sneep verveeld. "Maar meneer ze hebben me uitgenodigd het is dus niet verboden en Anderling vind het ook niet erg." zeg ik uitdagend. "Ik duld geen tegenspraak." zegt Sneep emotieloos. "Best." mompel ik. Ik pak mijn spullen loop naar de Zwadderich tafel. "Zo is ons Modderbloedje er weer." zegt Draco spottend. "Ja gezellig he." zeg ik. Ik ga expres naast Blaise zitten en geef hem een kus op zijn wang. Ik kijk achterom en zie dat heel Griffoendor me afkeurend aankijkt. Ginny en Hermelien grijnzen en beginnen het volgens mij uitleggen aan Ron en Harry die me daarna grijnzend aankijken. "Wat hebben jullie wat of zo." zegt Draco chagrijnig. "Nee we gaan samen naar het feest, kijk Blaise bied in ieder geval wel zijn excuses aan." zeg ik met een gemaakte glimlach. Draco staat chagrijnig op en loop de grote zaal uitReacties (2)

  • DieEneSaar

    +abo

    4 jaar geleden
  • Fioree

    Wanneer komt er een nieuw hoofdstuk?

    4 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen