Zo zaten ze die dag uren samen op Gideons bank, film kijkend. Lucas genoot van de films en hij was dan ook erg blij dat Gideon hem gedwongen had om de films samen te gaan kijken. Ze waren bezig met de derde film en het begon al vrij laat te worden. Hoewel Lucas graag verder wilde kijken, begon de slaap aan hem te trekken. Hij begon steeds meer tegen Gideon aan te leunen en uiteindelijk won de vermoeidheid het van hem. Zijn hoofd was op zijn schoot terecht gekomen en minutenlang bleef hij zo liggen slapen. Gideon had geen problemen met zijn knuffeligheid naar het einde toe, maar was toch even verbaasd toen hij ontdekte dat Lucas in slaap gevallen was. In eerste instantie wilde hij hem wakker schudden, want hij mocht niets van de film missen. Toen besefte hij, dat Lucas er zo wel erg lief bij lag en dat het veel leuker was om eerst nog even naar hem te staren voor hij hem weer wakker maakte. De film zette hij op pauze en het duurde niet lang voor hij zichzelf niet meer tegen kon houden om met zijn vingers door Lucas’ haar heen te strijken. Zijn bruine golvende haar dat een eigen leven was gaan leiden, streek hij weer netjes. Zijn haar voelde zacht aan en Gideon kon de verleiding niet weerstaan om eraan te blijven zitten, om die zachte haren telkens weer door zijn vingers te voelen gaan. Even aaide hij Lucas’ wang, maar stopte daar gauw mee, toen hij ontdekte dat de jongeman daarop reageerde. Gideon wilde hem ook weer niet wakker maken. Toch was de aanraking een trigger geweest, waardoor Lucas al gauw weer wakker werd.
Wat verdwaasd opende hij zijn ogen en ontdekte toen dat hij dus met zijn hoofd op Gideons schoot in slaap gevallen was. Snel schoot hij overeind, daarbij zijn best doend om niet van de bank af te vallen. Hij voelde zich wat beschaamd dat hij gewoon zo in slaap gevallen was. Nog wel tijdens de film waar Gideon zo enthousiast over was geweest!
‘Maak je geen zorgen, ik vond dit heus niet erg hoor,’ zei Gideon en Lucas vermoedde dat zijn schrik van zijn gezicht af te lezen was geweest.
‘Oh, okay. Maar het is ook echt niet dat ik de film stom vond hoor! Ik was alleen zo moe dat ik mijn ogen niet meer open kon houden.’
‘Ik weet het hoor. Ik voelde je steeds verder wegzakken, ook al leek je geïnteresseerd te kijken. Het zag er eigenlijk wel schattig uit.’ Lucas zette grote ogen op, toen hij dit hoorde. Dit had hij niet helemaal verwacht om als opmerking te krijgen. Als Gideon dit zag, dan leek hij er niets mee te doen, want hij boog juist voorover naar Lucas en legde zijn hand tegen Lucas’ wang aan.
Lucas, nog net wakker en dus wat verdwaasd had even nauwelijks een idee van wat hem overkwam. Hij liet Gideon maar doen, al voelde hij zijn wangen weer eens rood worden, maar nu wel ook deels door de aanraking van Gideons warme hand. Zijn vingers streken even langs zijn wang en toen ging de hand verder naar achter en wat omhoog, streek door zijn haren heen.
‘Je hebt zulk zacht haar,’ mompelde Gideon. Kort nadat hij die woorden uitgesproken had, raakten zijn lippen die van Lucas. Even was hij verbaasd, maar al gauw kuste hij terug. Ze gaven elkaar nog een paar tedere kussen, waarna Lucas zich tegen Gideon aannestelde.
‘Ik hoop dat je dit niet al te erg vind,’ mompelde hij en hij voelde en hoorde vervolgens hoe Gideon zachtjes lachte.
‘Natuurlijk niet. Ik vind het stiekem wel leuk als je zo knuffelig bent.’ Om zijn woorden kracht bij ze zetten, drukte Gideon Lucas stevig tegen zich aan. Lucas grinnikte nog wat, maar genoot van alles.
‘Zullen we dan maar de film af gaan kijken?’ stelde Lucas op een gegeven moment voor en Gideon humde goedkeurend.
‘Maar nu wel wakker blijven, hé!’
‘Ik zal mn best doen, maar kan niets beloven.’


Lucas wist wakker te blijven tot het einde van de film, maar de vermoeidheid was voor hem toen wel erg voelbaar. De afgelopen paar dagen had hij het behoorlijk druk gehad en had dus eigenlijk even moeten bijslapen. Alleen had hij daar de tijd niet voor gehad en hij bleef maar doorgaan. Nu begon hij toch echt te voelen hoe vermoeid hij was.
‘Ik weet niet of het verstandig is als je nu nog naar huis gaat,’ merkte Gideon op en Lucas schudde voorzichtig van nee. Wilde Gideon nu voorstellen dat hij bij hem bleef slapen? Hij vond dat idee zowel erg spannend als erg opwindend. Het zou de eerste keer zijn dat ze samen de nacht zouden doorbrengen.
‘Dus, wat vind je ervan om hier te blijven slapen? Ik heb een tweepersoons bed en je kan heus wel een pyjama van me lenen. Oh, en ik heb ergens nog wel een nieuwe tandenborstel rondzwerven.’
‘Oh, dat zou echt fijn zijn! Want van mijn fiets vallen, omdat ik bijna in slaap val, lijkt me niet zo’n geweldig idee.’ Gideon lachte eventjes.
‘Nee, klopt. En ik zie jou liever niet gewond raken of zoiets dergelijks.’
‘Maar, eh, sinds wanneer ben jij zo georganiseerd om meteen met dat soort dingen te komen?’ Gideon glimlachte, maar nu ietwat verlegen.
‘Gezien ik weet dat jij wel zo georganiseerd bent en wat in de stress kan raken van dat soort dingen. Dus leek het me voor jouw gemoedsrust handig om het meteen te vermelden.’
‘Oh, Gideon, wat ben je toch lief dat je daaraan denkt!’ riep Lucas uit en viel hem om de hals. Een knuffel, een kus en vervolgens lieten ze elkaar weer los.
‘Maar dan kunnen we ons nu het beste klaarmaken voor bed, denk ik,’ zei Gideon toen. ‘Jij valt bijna om en kan vast wel een goede nachtrust gebruiken.’ Lucas knikte en schudde nog wat met zijn hoofd in de hoop helderheid daarin te krijgen te krijgen, gezien deze steeds waziger begon te voelen door het slaapgebrek.
Zo maakten ze zich klaar voor bed en het duurde niet lang voor ze samen in Gideons bed onder de dekens waren gekropen. Als Gideon had gehoopt nog wat met Lucas te kunnen knuffelen en kussen, dan had hij nu pech. Eenmaal Lucas lag, kroop hij tegen Gideon aan om enkele seconden later al in slaap te vallen. Gideon bleef nog een poos naar hem kijken, zover dat kon, want Lucas had zich in zijn armen genesteld. Gideon wilde hem niet loslaten, bang dat hij dan weer wakker zou worden. Luisterend naar de rustige ademhaling van Lucas, viel Gideon uiteindelijk ook in slaap.

S’ Ochtends wekten de zonnestralen Lucas. Zijn eigen kamer was goed verduisterd, dus daar kon het licht hem niet wakker maken. Alleen leek Gideon minder om verduistering te geven en had hij slechts een paar gordijnen die betrekkelijk goed het licht door lieten. Nu werd hij er dus wel wakker en het maakte hem chagrijnig, want hij voelde zich verre van uitgeslapen.
Maar toen kwam het besef over hem heen dat hij nog in Gideons armen lag. Of misschien weer, gezien hij nog wel eens veel in zijn slaap wilde bewegen. Voorzichtig draaide hij zich om om naar Gideon te kunnen kijken, die nog wel in diepe slaap was. Ze hadden nog niet lang een relatie en dit was dan ook de eerste keer dat ze bij elkaar sliepen. Lucas vond het zeer spijtig dat hij er s’ avonds eigenlijk nauwelijks van had kunnen genieten, omdat hij zo moe was geweest. Hij hoopte maar dat Gideon nog bereid was om samen in bed te knuffelen, eenmaal hij ook wakker was, want eigenlijk was dat naar Lucas’ idee wel de beste plek voor zoiets. Al helemaal vlak voor het slapen of als je net wakker bent.
Maar nu was het tijd om nog even gewoon te blijven liggen en te genieten van een slapende Gideon tegen zich aan. Bij zijn twee ex-vriendinnen waren zij meestal degene geweest die in zijn armen hadden geslapen, maar nu was het juist andersom. Of hij zich erover moest verbazen, wist hij eigenlijk niet. Hij kreeg namelijk wel het idee dat Gideon de dominante in hun relatie was, al was dat normaal niet zo hard te merken. Het zat m vooral in de kleine dingen, zoals dat Lucas meer tegen hem aanhing en tegen hem aankroop, dan andersom. Lucas vond dit alleen helemaal niet erg. In een relatie met een meisje werd van hem verwacht haar beschermende vriend te zijn, een rol die hij op zich ook niet erg vond om op zich te nemen. Maar nu was dit andersom, Gideon nam de beschermende rol op zich en hij kon zich dus laten vertroetelen. Heerlijk vond hij dit.
‘Goedemorgen knapperd,’ zei Gideon plots. Lucas sprong van schrik recht. Hij had zo diep in zijn gedachten gezeten dat hij niet door had gehad dat Gideon wakker was geworden.
‘Oh, jij ook goedemorgen,’ zei hij uiteindelijk met een blos op zijn wangen om hem vervolgens een kus te geven.
‘Heb je genoten van mij bekijken terwijl ik slaap?’ vroeg hij vervolgens en grinnikte. Lucas knikte voorzichtig en glimlachte lichtjes.
‘Je ziet er zo vredig uit als je slaapt.’
‘Jij ook hoor,’ gaf Gideon terug en de blos die langzaamaan weer was begonnen te verdwijnen, kwam direct weer terug. ‘Maar ik denk zo’n beetje iedereen wel.’
‘Dat denk ik ook, maar het geeft toch wat speciaals.’ Vervolgens kroop hij wat dichter tegen Gideon aan en woorden werden al gauw niet meer uitgewisseld. Het was een stil genieten van elkaars fysieke aanwezigheid.
Op een gegeven moment moesten ze toch echt wel het bed uit komen. Ieder van hen had later die dag nog wel hun eigen verplichtingen. Als ze nog veel langer zouden blijven liggen, zou Gideon te laat op werk komen. Hij werkte bij een pannenkoekenrestaurant in de keuken.
‘Sorry, ik heb niet super veel in huis voor een ontbijt,’ verontschuldigde Gideon zich toen hij ontbijt klaar wilde gaan maken. ‘Je zult het moeten doen met brood ben ik bang.’ Lucas haalde zijn schouders op en pakte een boterham uit de zak in de vriezer.
‘Geen probleem hoor, ik eet ‘s ochtends ook meestal brood.’
‘Maar het is een zondag! En dit is de eerste keer dat je hier slaapt! Ik had toch wel graag een wat uitgebreider ontbijt voor je willen serveren.’
‘Dan spreken we het de volgende keer wel gewoon af als ik blijf slapen? Dan kan jij alles in huis halen wat je nodig hebt en er wat moois van maken.’ Lucas vond het niet zo’n probleem dat hij het met brood moest doen. Zolang hij s’ ochtends maar eten kreeg, was hij tevreden. Wel vond hij het erg leuk dat Gideon zo zijn best voor hem wilde doen.
‘Deal!’ riep Gideon uit en hij scheen blij te zijn dat Lucas hem het gebrek aan voorraad niet kwalijk nam. ‘Hou je van sinaasappelsap?’ vroeg hij, terwijl hij in wat kastjes aan het rommelen was, op zoek naar borden, glazen en beleg. ‘Ik heb nog wat sinaasappels liggen.’
‘Ja, lekker.’
Uiteindelijk had Gideon er toch nog wat van weten te maken en zaten ze tegenover elkaar te eten aan de keukentafel. Huisgenoten van Gideon hadden zich nog niet laten zien. De één had nog vroeger moeten vertrekken voor werk en de rest lag waarschijnlijk nog te maffen, volgens Gideon. Samen ruimden ze alles ook weer af en na nog wat tijd samen te hebben gehad, moest Gideon Lucas er op een gegeven moment toch uit schoppen.
‘De plicht roept,’ verkondigde hij met een sip gezicht, ‘hoewel ik je met moeite kan laten gaan voor vandaag.’
‘Ga maar,’ zei Lucas en gaf hem nog een kus. ‘Werk is ook belangrijk. Ik spreek je vanavond wel weer!’ Gideon knikte.
‘Ik zal je bellen zodra ik thuis ben. Fijne reis nog terug. Ik vond het in ieder geval erg leuk dat je bent blijven slapen, ondanks dat ik onvoorbereid was.’
‘Ik vond het ook erg gezellig,’ beaamde Lucas. Ze gaven elkaar nog een knuffel en een kus ter afscheid, maar toen moest Lucas toch echt gaan.
‘Tot vanavond!’

Reacties (2)

  • SonOfGondor

    Viel hij nu in slaap tijdens star wars? onacceptabel!

    4 jaar geleden
  • Moonwaves

    yay lucasxD

    4 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen