Foto bij Proloog
'Eleanor, nee! Stop!' Draco keek doodsbenauwd naar het meisje dat voor hem stond. Bevend staarde ze hem aan met een vastberaden blik in haar ogen. Haar hand, die de staf tegen haar slaap drukte, trilde hevig. Hij had nooit geweten dat zij hiertoe in staat zou zijn. Stiekem hoopte hij dat ze te laf zou zijn, maar hij wist dat dit enkel een wens was; ze blufte niet. 'Expelliarmus!'
      'Protego!' Haar wil was zo krachtig dat zijn eigen staf met kracht uit zijn handen schoot. De spreuk was tegen hem gekeerd. 'Nee! Niet doen Draco. Ik kan niet leven met die schuld. En ook niet wetende dat ik mijn leven lang zal moeten vluchten. Er is voor mij geen kant op behalve de dood of een levenslange opsluiting. Ik heb geen keuze.'
      Een schok ging door hem heen. Dat gevoel was wederzijds. Maanden had dat gevoel aan hem geknaagd, maar zelfs toen had zij hem bijgestaan. Nu kon hij niks doen; hij wist dat ze gelijk had. Hij probeerde haar voorzichtig te benaderen, maar met elke stap die Draco dichter naar haar toe zette, zette zij er een achteruit. Hij vloekte in zichzelf. Hij moest bij haar in de buurt komen, zonder dat zij uitgelokt zou worden om de actie voort te zetten.
      'Dat is niet waar! We vinden een uitweg! Eleanor, doe je staf weg!'
      'Het spijt me, Draco. Neem geen voorbeeld aan mij, maak alsjeblieft de juiste keuzes. En leef, oké?' Ze sloot haar ogen en opende haar mond.
      Draco vloekte en stormde op haar af. Hij strekte zijn hand uit naar haar arm, maar het moment dat zijn vingers haar huid aanraakte, verlieten de dodelijke woorden haar lippen. Hij schreeuwde toen een helder groen licht hem verblindde en het lichaam van Eleanor als een lappenpop in zijn armen stortte. Haar stok viel in het gras en stilte nam zijn plaats in.
      Draco's hart ging tekeer. 'Nee... Eleanor?' Hij keerde haar lichaam zodat zij hem aankeek. Haar ogen waren hun glans verloren. Ze waren leeg en kil en ze staarden in het niets. Draco bewoog haar hoofd, terwijl hij een scherpe ademteug nam. 'Eleanor. Hé. Wordt wakker.' Hij wist dat het zinloos was, maar wilde het niet geloven. Hijgend schoten zijn ogen over haar gezicht, maar hoe langer hij wachtte, hoe meer hij zich begon te beseffen dat het echt was gebeurd en het onomkeerbaar was. Hij zakte door zijn knieën en hield haar dode lichaam dicht tegen zich aan. Het was een akelig gevoel, maar het feit dat hij deze keer haar armen niet om zich heen voelde, deed de emmer overlopen. Zijn vingers groeven in haar huid en hij begon zachtjes te snikken. Ze was echt weg. Ze had hem echt in de steek gelaten.
      'Wat is hier gebeurd?'
      Snikkend keek Draco op, maar door de wazigheid van zijn vochtige ogen herkende hij Snape met moeite, alleen zijn stem en zwarte gewaad gaven aan met wie hij sprak. Draco slikte een keer en zei; 'ze heeft zichzelf vermoord!' Hij schreeuwde dit harder dan hij had bedoeld.
      Snape keek neer op het lichaam van zijn student. Even leek hij spijt te willen betuigen, maar toen keek hij koortsachtig om, greep Draco bij zijn kraag en trok hem met zich mee, terwijl Eleanors lichaam door de kracht uit zijn handen viel.
      'Laat me los! Ik laat haar niet zo achter.'
      'Ze is dood, Draco. Potter zit ons op de hielen. We moeten gaan.' Bruusk gaf Snape nog een ruk aan zijn kraag en wist hem uiteindelijk tot het bos mee te sleuren, voordat Draco zich met kracht losmaakte uit zijn greep. 'Hoorde je niet wat ik zei? Ik laat haar niet achter!' Draco greep zijn stok en richtte deze op Snape. Hij was niet van plan op te geven. Eleanor mocht misschien dan wel dood zijn, maar hij was het enige dat zij nog over had. Ze verdiende meer dan hier achtergelaten te worden, alleen en langzaam wegrottend in de vergetelheid. Nee, ze verdiende een respectvolle begrafenis dacht hij, ergens waar zij zou worden herinnerd en niet zou worden beoordeeld over haar laatste beslissingen. Draco wist wie zij was en hij respecteerde haar keuzes, goed of fout, net zoals zij bij hem had gedaan, maar hier zou de school enkel valse getuigen geloven.
      Snape zuchtte. 'Hier hebben we geen tijd voor Draco.'
      'We maken tijd,' antwoordde hij vastberaden. 'Ze gaat met ons mee.' Nog voordat Snape actie kon ondernemen, rende Draco terug naar Eleanor. Het kon hem niets schelen wat ze thuis zouden zeggen. Zij hoorde nu bij hem. Wat er ook zou gebeuren, ze ging mee. Hij zag haar in het gras liggen en Potter zat over haar lichaam geleund. Hij tilde haar lichaam van de grond en liep richting het half verbrandde huisje van Hagrid. Draco bleef op een afstand, maar hield hem nauwlettend in de gaten. Hij was koortsachtig dat Potter haar mee naar de school zou brengen, maar toen Potter Hagrids huisje verliet zonder Eleanor, rende Draco naar haar toe. Hij vond haar lichaam op het bed van de reus en bleef even staan. Door haar lichaamshouding leek het alsof ze vredig in slaap was, maar haar grimmige gezichtsuitdrukking verraadde anders. Draco omsloot haar middel met zijn armen en sloeg haar over zijn schouder. Hij verliet het huisje en keerde terug naar Snape. De professor keek hem aan en sloeg zijn mantel een keer stevig om zich heen. 'Ik verwacht een uitleg als we zijn teruggekeerd.' Hij stak zijn arm uit en Draco pakte deze vast. Het verschijnselen trok aan zijn lichaam als een hengel aan een vis en toen hij zijn ogen weer opende, was hij thuis.

Reacties (9)

 • GossipGirl21

  Mooi geschreven hoor

  2 jaar geleden
 • Altaria

  Poor Ella!

  3 jaar geleden
 • Draxo

  Oké, ik heb serieus ADH 1 in ongeveer 3 dagen uitgelezen. Ik was heftig verslaafd aan dat verhaal.
  God, wat ben ik blij dat je er mee door gaat! En YES, meer Draakje. Dat maakt het voor mij net nog ietsje meer verslavend. Vanaf nu ga ik elke keer een reactie achterlaten, je verdient het!

  Snel verder.

  3 jaar geleden
  • Laleah

   Oh wauw! Dankjewel! Dat vind ik echt super tof om te lezen! Ik ben heel blij dat je het leuk vond!

   3 jaar geleden
  • angeljdk

   😍

   3 jaar geleden
 • BOOKWURM

  Draco kan Ella niet achterlaten, want hij houd va haar. Ik denk dat Draco zichzelf ergens ook wel de schuld geeft voor wat er allemaal met Ella gebeurd is... Ik ben heel benieuwd wat je ervan gaat maken

  3 jaar geleden
 • Sunnyrainbow

  Awesome!!

  3 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen