Foto bij 147.

Jullie reacties zijn zo lief!(flower)

Britta Nina Waldner

Alle vier keken we Allie verbaasd aan. Wat was er? Waarom leek ze zo nerveus? Was er iets gebeurd? Serieus, als iemand haar iets aan had gedaan, ging de verantwoordelijke spijt krijgen. Ja, ik kon soms wel echt de overbezorgde mama-eend zijn en ik vond het absoluut niet erg.
Allie zuchtte diep en ademde vervolgens diep in en uit. 'Ik moet jullie iets vertellen,' kwam er moeizaam over haar lippen. 'Het is lastig om toe te geven en ik weet nog steeds niet precies hoe ik het precies moet doen, maar ik vind het belangrijk om eerlijk tegen jullie te zijn. We zijn immers vriendinnen, bijna familie. En al scheidden volgend jaar onze wegen, jullie zullen zo ontzettend belangrijk voor me blijven,'
Ik pakte Allie's hand vast en gaf haar een geruststellend kneepje. 'We blijven vriendinnen tot het einde,' bevestigde ik en glimlachte gemeend.
Rose pakte Allie's andere hand en gaf daar ook een kneepje in. 'Precies. Je komt niet van ons af, al wil je het graag,'
Hanna keek wat bezorgder. 'Gaat het wel, A? Je ziet zo bleek?' Ook mijn zus was goed in het spelen van de overbezorgde mama-eend.
Allie knikte langzaam. 'Ja, ik moet dit even kwijt. Het kost me heel veel moed, maar ik kan dit,' zei ze en haar stem kreeg steeds meer kracht, terwijl ze sprak.
'Wat het ook is, wij steunen je,' zei Spencer glimlachend. Instemmend knikten Rose, Hanna en ik.
Voor de laatste keer ademde Allie diep in en uit en keek ons stuk voor stuk aan. 'Jullie hebben vast wel gemerkt dat ik de laatste tijd veel heb opgetrokke met Albus,' begon ze. Fronsend keek ik haar aan? Waar ging dit verhaal heen? Natuurlijk had ik het wel opgemerkt, maar ik wist niet waarom. Sowieso had ik geen reden kunnen bedenken. Wat zou het zijn? Gespannen wachtte ik de rest van haar verhaal af. 'Albus en ik.. We delen een geheim. Een geheim dat ik jullie nu ga vertellen,' sprak ze langzaam.
Rose onderbrak haar even. 'Albus weet dat je jullie geheim gaat onthullen?' vroeg ze voor de zekerheid. Wat was ze toch een goede nicht.
Instemmend knikte Allison. 'Ja, hij vertelt nu aan James en Lily,'
Nu snapte ik er nog minder van. Welke rol hadden James en Lily in het verhaal?
'Albus en ik delen een soortgelijke eigenschap.. Iets wat ik besefte toen ik vorig jaar samen was met Colton,' ging ze hakkelend verder. Ze was zo zenuwachtig.. 'Daarvoor had ik het niet door, maar door Colton zag ik het licht,'
Alle vier hingen we aan Allie's lippen. Wat had Colton ermee te maken? Dit werd vager en vager.. 'Ik heb een date voor vanavond,'
'Albus?' vroeg Spencer verbaasd die er ook niets van snapte. Gelukkig was ik niet de enige die nogal traag van begrip was, maar Allie sprak in teveel raadsels.
Lachend keek Allison haar aan. 'Nee gekkie. Natuurlijk niet. Mijn date is een meisje,' het hoge woord was eruit.
'Oh, wat leuk!' reageerde Hanna gelijk enthousiast. ‘Wie is het?’
'Ik vermoedde zoiets toen je Albus betrok in je verhaal,' grinnikte Roos.
'Wacht, betekent dit dat jij en Albus allebei gay zijn?' vroeg Spencer dommig die het nog niet helemaal snapte.
'Ik ben zo trots op je!' zei ik enthousiast.
Allie glimlachte. 'Dankjewel meiden, jullie zijn de beste vriendinnen ooit,' zei ze en trok ons allemaal in een knuffel.
'Groupshug!' riep ik vrolijk en drukte de meiden nog wat dichter tegen elkaar aan. We lachten allemaal en waren oprecht blij voor Allison. Achteraf hadden we de stukjes wel kunnen koppelen, maar we waren er gewoon absoluut niet mee bezig geweest.

Reacties (3)

 • HopeMikaelson

  IK WIST DAT ALLIE GAY WAS HET WAS MIJN GROOTSTE VERMOEDEN!
  GEWELDIG I LOVE IT WANNEER MENSEN DE LGBT COMMUNITY ACCEPTEREN! YOU ROCK ALLISON!
  Maar Albus ook gay O.o Die had ik niet verwacht
  Nou ik denk dat het goed is voor Allie dat ze het durft te vertellen, want niet iedereen durft dat te vertellen myself included, maar k ben niet gay
  Eindelijkkkkkkk (:

  2 jaar geleden
  • Chantilly

   Allie: “Ah, jouw reactie is zo lief! Maar bij Al was het gewoon iets minder obvious omdat we niet zo focussen op lagere jaarlagen”

   2 jaar geleden
 • DieEneSaar

  Komt er morgen ook weer een stukje?

  2 jaar geleden
  • Chantilly

   Misschien wel ja, maar dan moet ik wel heel veel gaan schrijven als ik in dit tempo door wil 😅

   2 jaar geleden
  • DieEneSaar

   Jammer, dit is echt mijn lievelings story! (En de HP story van LaLeah, en ik heb er nog meer, maar die zijn niet meer actief.)

   2 jaar geleden
  • Chantilly

   Awh thanks! Jaa Leah’s verhalen zijn ook echt fantastisch! Haar verhalen zijn echt te goed(H)

   Leahtje, dit is wel cute als je eindelijk bij gaat lezen ;-P

   2 jaar geleden
 • DieEneSaar

  Ik wist het! Maar ik wist niet dat Albus gay was, maar dat is niet erg. En je bent niet vergeten het hoofdstukje te plaatsen(hoera), en over 6 hoofdstukjes is het begen van Brimes(yeah)(hoop ik)

  2 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen

Add Your Banner Here