"I am Broken, A Fox, A Snake. I'm Your Weakness…"

Voorzichtig opent Joey zijn ogen bij het geluid van een lachend meisje. Hij word even verblind door het licht. Het is geen zonlicht, gewoon kamerlicht, zo'n licht dat je aandoet als het donker word. De details worden duidelijker, hij is in een badkamer. Een badkamer met een bad, een douche, een grote spiegel, een wastafel en erg belangrijk, een klein meisje. Ze zou ongeveer 6 jaar zijn. Een grote lach is op haar gezicht wanneer haar vader haar optilt en een rondje met haar draait. Wanneer haar vader haar weer neerzet ziet Joey dat ze in haar ondergoed staat, hoe kan ze dan nog lachen? Waarom lacht ze wanneer haar vader haar vastpakt en haar aanraakt terwijl ze in haar ondergoed staat!? Joey word even afgeleid door de spiegel, hij gaat ervoor staan. Niets. Wat was er daarnet gebeurd? Flitsen van herinneringen komen op, de mannen, pistool. De hand van Joey schiet naar zijn schouder, er is geen plek, ook bij zijn buik is niets te zien. Zou dat betekenen dat hij dood was? Buiten bewustzijn? Slapende? Zou hij dan ooit zijn ogen weer open doen? Zou hij dat wel willen, bij die mannen thuis, zijn vader, familie. Of zou hij alles gewoon los laten. Niet meer vechten.
Zijn vader zou wel teleurgesteld in hem zijn; 'Zo zwak dat hij niet eens overleefd van een man met een pistool. Wat een lafaard. Zo zwak dat hij zichzelf laat verkrachten.'
Zijn vader had gelijk, hij was ook zwak. Naar zijn mening dan. Daar heeft hij zo lang voor gestreden, zo lang om dat niet te zijn. Het is voorbij, en deze keer echt voor altijd. Hij komt niet meer terug. Toch, die mannen zouden boeten! De woede komt weer bij Joey naar boven wanneer hij eraan terug denkt. Hij heeft zich laten vermoorden! Hun hadden dood moeten zijn!
De gedachten van Joey worden bruut verstoord door het gelach van het meisje en de vader loopt de badkamer even uit. Toch blijft ze glimlachen. Joey kijkt haar diep aan en loopt naar haar toe, rondjes om haar heen, alsof hij een roofdier is bij zijn prooi. Hij stuurt zijn energie naar haar. Zijn angsten, zijn woede. Het meisje blijft lachen, toch ziet Joey dat de lach angstig is, alsof ze de energie van hem voelt. Zijn woede, maar vooral, zijn angst.
Het meisje prutst wat met haar vingers en staat er een beetje onzeker bij. Op dat moment komt haar vader weer binnen en strekt een arm naar haar uit, ze doet een stapje naar achter. Tranen staan in haar ogen en ze kijkt hem aan, "Niet aanraken." Haar vader kijkt een beetje verrast, toch kan Joey de grijns niet van zijn gezicht halen, hij had een prooi. Een zwak meisje. Joey blijft naast haar staan en ziet de angst in haar ogen. Ze snapt het gevoel niet. Ze weet niet waar het vandaan komt, maar het is er wel. En het zou ook niet zomaar weggaan. Niet zolang hij er nog was.

Reacties (2)

 • HedwigDeUil

  Is Joey nou dood? Een soort engel ofzo?

  3 jaar geleden
 • Pusheen_The_Cat

  (N) Joey, geen kleine meisjes pakken
  dat is zwak !!
  kom beter weer tot leven en kill those basterds:Y)
  keep going - rete spannend nu(nerd)
  kudootje verdiend (al zou ik er 1000 geven) !!!!

  4 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen