Foto bij 20.

Hier is een volgend hoofdstukje, ik begin er alvast weer helemaal in te komen ik hoop jullie ook! Meer hoofdstukjes volgen snel!

Terwyn had amper geslapen die nacht, maar haar besluit was gevallen. Ze kon zich niet voor eeuwig in de IJzerheuvels verbergen, ze miste Dis die blijkbaar ook in verwachting was. Ze miste Thorin, ze durfde het bijna niet toegeven maar ze miste zelf de berg mijn zijn vele mooie plekjes om even tot rust te komen. Frerin leek ook blij om dit besluit te horen en zo begonnen ze al snel hun spullen samen te rapen. Tegen de avond was alles klaar voor vertrek, al zouden ze pas de volgende dag vertrekken onder leiding van een groep lijfwachten van koning Gror. Die avond zaten ze dan ook nog met de koning, Dain en Fain aan tafel te dineren. Terwyn moest toegeven dat ze deze plek wel zou missen vooral die lieve Fain die ze deels als moeder was gaan zien en de eervolle Dain zou ze erg missen. Frerin beloofde dan ook dat ze nog vaak genoeg zouden langs komen iets van Terwyn ook vurig hoopte. Zo stopte Frerin de kleine Teylin in bed terwijl Terwyn nog afscheid nam van Fain, Dain en koning Gror. De volgende ochtend vertrok het drietal al vroeg, nog voor de zon opkwam stonden de lijfwachten al klaar voor de reis. Terwyn herinnerde zich nog zo goed hoe bang en verloren ze hier eerst aankwam en hoe bang ze nu weer vertrok. Maar toch voelde ze zich sterker, ze was veranderd door alles wat ze de afgelopen maanden had meegemaakt, ze had eruit geleerd en nu ze een mooie dochter had en Frerin weer aan haar zij kon ze alweer tegen wat meer.
Na een lange reis zagen ze eindelijk de berg voor zich oprijzen tot tegen de wolken. ‘Kijk hier kleine meid, onze thuis!’ zei Frerin dan ook trots tegen zijn dochtertje terwijl hij haar Erebor aanwees. Terwyn drukte hierna ook een kus op Frerin’s wang ‘We zijn thuis’ fluisterde de prins toen trots waarbij zijn dwergenvrouw knikte. Net voor ze aan de grote poorten aankwamen werden deze al geopend waarbij Dis en Thorin enthousiast op hen afliepen. ‘Broertje, zusje!’ riep Thorin dan ook voor hij Frerin omhelsde en ook Terwyn een kus op haar voorhoofd drukte alvorens hij zich op het kind richtte. ‘Kijk nou wat een prachtig kind, wie had dat nou gedacht! Mijn kleine broertje heeft sneller kinderen dan mij!’ lachte Thorin terwijl ook Dis het koppel begroette en hierna meteen het kindje van Thorin wou overnemen. ‘Ze is prachtig!’ prevelde ze dan ook. ‘Kom op laten we naar binnen gaan vader staat al op wacht!’ zei Thorin hierna waarbij Frerin stevig Terwyn’s hand nam.
In de Troonzaal aangekomen zat Thror natuurlijk al op zijn troon op wacht terwijl zijn zoon Thrain trots aan zijn zijde te vinden was. ‘Vader!’ begroette Frerin zijn vader vrolijk ‘Mijn heer’ sprak hij beleefd tegen zijn grootvader. ‘Frerin, Terwyn! Wat goed om jullie hier terug te zien!’ Sprak Thrain ‘Dan nog met zo’n mooi geschenk!’ ging hij kort verder alvorens hij op het koppen afstapte. ‘Wat is de naam van dit mooie meisje?’ vroeg hij toen hij haar keurig overnam uit Terwyn’s armen die hier toch niet helemaal gerust in was. Hierna stond ook Thror op uit zijn troon. ‘Welkom, Welkom mijn prins, Terwyn, en jullie kind. Ik hoop dat jullie een goede reis hadden’ zei hij toen waarbij Terwyn beleefd boog terwijl Frerin zijn vraag beantwoorde. ‘Jullie hebben vast honger!’ zei Thror toen waarbij Frerin en Terwyn al wat harder knikten ‘Zeker mijn heer’ zei Frerin dan ook. ‘Wel dan laat ik jullie eerst naar jullie vertrekken gaan en dan zie ik jullie dadelijk op het diner’ zei de koning waarbij het koppel knikte. Terwyn nam haar dochter weer over van Thrain en volgde Frerin al snel naar zijn kamer die nu ook haar kamer was.
Ze dropten snel al hun spullen, fristen zich op en gingen toen dineren met de koning, Thrain, Thorin, Dis en haar man. Hoewel Terwyn nog wat gespannen was viel die spanning al snel van haar schouders eens ze aan tafel zat en zij en Frerin open over hun verblijf in de IJzerheuvels konden vertellen. Thror was zelfs oprecht geïnteresseerd en gedroeg zich uitzonderlijk vriendelijk. Hoewel Terwyn eerst vermoedde dat dit snel zou veranderen bleef hij de gehele avond zich goed gedragen en was oprecht blij van de twee goed en wel terug te zien.

Reacties (1)

  • Croweater

    Thror zal zich vast niet lang netjes gedragen...

    3 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen