Ik word wakker van iemand die heel hard goedemorgen roept aan de andere kant van de gang. Ik sta duf op en zie dat Bryce nog ligt te slapen. Ik heb mijn tenue nog aan omdat ik gisteravond te lui was om me om te kleden en loop dus zo de kamer uit. "Wat moet je?" het geluid komt uit Scotty's kamer en volgens mij is het ook Scotty's stem. "Jij gaat ons helpen met een grap!" hoor ik Claude's stem. Ik ga naast de deur staan en kan net meekijken. "Vertel verder..." zegt Scotty. "Iedereen gaat vallen..." begint Mem. "Natuurlijk in een enorme valkuil, ik doe mee!" zeg ik als ik naar binnen loop. "We probeerden het eigenlijk onder ons drie te houden, weet je," zegt Mem. "Dat is dan niet gelukt," lach ik. "Nee, je doet niet mee," zegt Mem. "Als ik niet mee mag doen ga ik nu briefjes schrijven over jullie snode plannetjes en die onder iedereen zijn deur door schuiven," zeg ik. Scotty, Mem en Claude kijken elkaar bedenkelijk aan. Natuurlijk win ik dit! "Oké, maar je moet wel doen wat wij zeggen," zegt Mem. "Mee eens," stemt Claude in. "Omdat het de meerderheid is," zegt Scotty. "Yes!" zeg ik enthousiast. "Als je wilt dat de rest ook wakker word moet je vooral ze hard gaan schreeuwen," zegt Claude. We sluipen Scottys slaapkamer uit naar de gang. Dan naar buiten. Ik en Scotty beginnen met graven als Mem en Claude takken gaan zoeken. Als het gat diep genoeg is komen Claude en Mem net terug. Ze gooien een touw naar onder waardoor wij eruit kunnen klimmen en dan gooien we de takken eroverheen. Dan gooi er en nog een paar handjes zand overheen en je ziet het nauwelijks meer. Dan komen Celia en Silvia naar buiten. "Wacht! Blijf daar! Ik roep wel.voor het ontbijt!" zeg ik als ik de meiden, zonder dat ze het merken, om het gat heen stuur en naar de ontbijt plek toe duw. "Drie... Twee... Een!" telt Mem af. "SLAAPKOPPEN, KOMEN JULLIE NOG ONTBIJTEN OF WAT!!!" roepen we alle vier in koor. Een paar minuten later komt iedereen tegelijk naar buiten gestormd. En er vallen 4 mensen in. Kevin, Mark, Jack en Nathan. "Haal ons hieruit!!!" roept Kevin boos. "Echt als ik jullie te pakken krijg. Scotty staat alleen te grijnzen. "Scotty de schuld geven," mompel ik als ik naast Mem en Claude sta. "Scottys idee!" roep ik. "Wij hadden er niks mee te maken!" zegt Claude erachteraan. "Wij waren ook al bijna slachtoffer," zegt Mem met een zielig stemmetje. Dan komt Kyky duf naar buiten terwijl ze met Caleb praat, natuurlijk. "Wat is hier gebeurd?" vraag ik. "Ach, lieve zus! Kom gezellig bij ons ontbijten!" roept Mem. "Wat hebben jullie uitgehaald?" vraagt Kyky achterdochtig. "Niks, kom maar mee!" zeg ik als ik haar meetrek. Caleb loopt gewoon mee, zonder het gat te zien en zonder in een boogje te lopen en valt even later ook naar onder. "ALS JULLIE ME NU NIET OMHOOG HELPEN DOE IK JULLIE NOG WAT AAN!!!" roept hij hard. Kyky kijkt omlaag en ziet dat er nog 4 mensen in liggen. "Mem! Arrie!" roept​ ze als ze mij en Mem terugroept als we proberen weg te glippen.

"Genoeg! Haal de jongens uit dat gat anders komen we sowieso te laat voor de wedstrijd! Nu!" roept ze als ze gaat ontbijten. "De wedstrijd was toch pas morgen?" vraagt Axel als hij naast me komt lopen. "De wedstrijd is verplaatst," zeg ik. "Dat moeten we dan tegen de rest zeggen," antwoord Axel. "Laat de coach dat maar doen," zeg ik lachend. Ik kijk om me heen. Dan zie ik dat Mark wegloopt met een paar jongens waaronder Jude en Caleb. Ik ga naast Bryce zitten aan de eettafel en schep wat te eten op. "Heb je zin in de wedstrijd?" vraag ik. "Natuurlijk heb ik daar zin in," zegt Bryce met volle mond. Ik moet lachen en wrijf door zijn haar waarna hij geschokt een hand erdoorheen haalt om te voelen of het nog goed zit. Ik moet weer lachen. "Jij houd echt heel erg van je haar," merk ik op. "Tja... Er is maar een ding waar ik meer zorgen om maak, op voetbal na," zegt hij geheimzinnig. "Wat?!?" vraag ik dwingend. "Daar kom je vanzelf wel achter," zegt hij plagend. Ik zweer dat ik zijn wangen heel even, een klein beetje rood zie worden en kijk hem aan. "Bedoel je het team?" vraag ik. "Iemand in het team," zegt hij als hij de laatste hap pakt dat op zijn bord ligt en wegloopt. Ik denk nog even na. Wat zou hij hiermee bedoelen?

Even later sta ik naast Kyky en Mem. Ik vertel ze waar ik en Bryce over hebben gepraat en Kyky roept, natuurlijk, meteen weer: "Hij vind je leuk! Hij heeft het natuurlijk over jou! Soms doe je te bescheiden!" Ik kijk haar even aan. Kan ze gelijk hebben. Bedoelde Bryce echt... mij?

Reacties (3)

 • Duendes

  Wow, rude. Geen wonder dat hij trust issues heeft

  True ehh

  of Claude...

  OH MAAR DAT SHIP IK WEL

  4 jaar geleden
 • DeNaamIsGideon

  poh

  4 jaar geleden
 • Samanthablaze

  "Scotty de schuld geven," mompel ik als ik naast Mem en Claude sta. "Scottys idee!" roep ik. "Wij hadden er niks mee te maken!" zegt Claude erachteraan. "Wij waren ook al bijna slachtoffer," zegt Mem met een zielig stemmetje.

  Wow, rude. Geen wonder dat hij trust issues heeft

  "Hij vind je leuk! Hij heeft het natuurlijk over jou! Soms doe je te bescheiden!" Ik kijk haar even aan. Kan ze gelijk hebben. Bedoelde Bryce echt... mij?
  Well, I don't really ship it, dus ik hoop van niet, maar waarschijnlijk wel, zo te zienxDGosh, het zou toch een drama worden als hij bijvoorbeeld Mem zou bedoelen, of Claude...

  4 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen