Theo Walcott


'Are you doing okay?' vroeg ik toen we in het park zaten. Nadieh had Finley op schoot genomen en voorzichtig probeerde ze hem een papfles te geven. Finley balde zijn kleine vuistjes en hield vastberaden zijn mondje dicht.
'I don't know, he doesn't seem to want to eat!'
'He does that with me sometimes, too. Nothing unusual!' stelde ik haar gerust. Soms kon Finley gewoon erg koppig en eigenwijs zijn.
'Oh, so it isn't because he hates me?' lachte ze opgelucht.
'Are you kidding me? Of course not!' Ik pauzeerde even en keek haar toen listig aan. 'He's too young to hate you yet!'
Ze sloeg me uiteraard meteen tegen mijn arm, en nog hard ook!
'Thanks, that's very reassuring!' riep ze beledigd.
I'm sorry, babeeee!' lachte ik. 'How could he possibly hate someone whom I love so much?'
Ze glimlachte tevreden en keek omlaag naar Finley die plots aan zijn papfles was beginnen zuigen. 'Oh, he's drinking! Look at him, so cute!'
Ik lachte vertederd en wat ze niet opmerkte, was dat ik ook vertederd naar haar keek. Ik kon niet beschrijven hoeveel het voor me betekende dat ze probeerde een band met Finley op te bouwen. Dat het niet eenvoudig voor haar was, zorgde ervoor dat ik het alleen maar meer waardeerde.
Plotseling viel het Nadieh op dat ik langer naar haar staarde dan normaal en ze trok al lachend haar wenkbrauw op.
'What are you looking at, mr. Walcott?!'
'At my two favourite human beings,' antwoordde ik bedachtzaam.
We wandelden rustig verder door het park en keerden toen terug naar mijn appartement. Zo te zien, was Finley nog het meest vermoeid van de wandeling, want hij viel thuis meteen in slaap in zijn wieg.
'So how did you find it with Finley?' vroeg ik toen ik naast Nadieh op de bank plofte. Ik schoof dicht naar haar toe en kuste haar zachtjes.
'It was nice,' vond ze en aaide mijn wang die ze daarna kuste. 'A lot easier than I thought it was gonna be. And Finley didn't cry once!'
Ik lachte. 'He's a good boy, just like his dad.'

Anne Ramsey


Toen ik na het werk terug thuis was, schonk ik voor mezelf iets fris te drinken in en checkte mijn mobiel. Nadieh had me al honderden snapchats gestuurd van haar uitje in het park met Theo en Finley. Ze leek het erg naar haar zin te hebben en ik was blij voor haar. Ik antwoordde met een heleboel emoji's en vroeg haar dan of ik haar kon verwachten voor het avondeten, maar zoals verwacht had ze al plannen met Theo. Ik had pas om zeven uur met Alexis afgesproken dus nam ik de laptop erbij en bekeek wat youtube-filmpjes.
Mijn relaxte stemming sloeg om toen er werd aangebeld en Blake nonchalant tegen de muur van de gang zag aanleunen.
'Have you thought about my deal?' viel hij met de deur in huis. Hij schaamde zich nergens voor.
Ik was even van slag, maar herpakte me. Ik ging me echt niet laten doen.
'You can forget about your deal,' zei ik bot en sloeg stoer mijn armen over elkaar.
Blake rolde met zijn ogen en snoof. 'You thought you could just move to London and leave me in jail? After all that we had together? You betrayed me!'
Ik gaf geen kik en keek hem koel aan. 'I got out of our toxic relationship as soon as I got the chance.'
Hij pruilde. 'Aww, does that mean that you never really loved me?'
'Piss off, Blake! Just leave me alone and especially Alexis! You're just after me to blackmail him. You wouldn't even be interested if I weren't dating him.'
'Come on, Anne, as if you aren't with him just for the money! Or don't you scam people anymore? That would surprise me.' Hij lachte geniepig. 'I gotta say, well done for seducing Arsenal's highest earner.' Sarcastisch klapte hij in zijn handen.
Ik besloot wijselijk mijn mond te houden. Hij probeerde me toch alleen maar uit te dagen.
Dreigend deed Blake een stap naar voren. 'You won't get rid of me that easily this time, you fucking bitch.'
Met die woorden liep hij weg, maar ze hadden hun effect niet gemist. Ik sloot meteen de deur en deed die op slot terwijl ik naar de keuken ging en een glas water nam om mezelf te kalmeren. Ik kende Blake en ik wist dat dit nog maar het begin was.

Er zijn nog geen reacties.


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen