Foto bij Hoofdstuk 12

Kinsley< en >Imogen:D
Even een vroeg hoofdstukje. Ik ben bijna klaar met het hele verhaal en zodra ik klaar ben ga ik wat sneller uploaden. Enjoy!

Opmeten, opschrijven en opnieuw. Zo ging het de hele middag voor de vier van adel. De jurken en pakken moesten precies goed zitten en er werd een heleboel geld voor opzij gezet.

Imogen had haar zoveelste jurk aangepast en weer was het niet goed. Haar moeder had een onduidelijk beeld in gedachten en als het niet precies dat was, dan was het niet goed. Imogen had zelf haar favoriete jurk al gevonden. De top zat ruim en viel over haar schouders, de rug was open, maar werd toch dicht gehouden met een los korset gespannen patroon, de rok van de jurk was groot en had twee delen; een wit onderstuk en een beige overlapping. Het bovenstuk had dezelfde beige kleur en bij de jurk kwam een lederen korset voor om de middel. Ze vond hem prachtig, maar de gedachte aan de bruiloft liet haar weinig vreugde overhouden.
'Moeder, ik wil toch echt nog eens de derde jurk aanpassen,' zei Imogen terwijl ze zichzelf in de spiegel bekeek in een jurk die zijzelf vreselijk vond.
Anna zuchtte en wuifde naar de kledingmaakster, om nog eens die jurk op te halen. Ze kwam een paar seconden later aan met de beige jurk en Imogen kleedde zich weer om.

Kinsley had vrijwel direct de jurk gevonden waar zij en haar moeder helemaal verliefd op waren. Het was een lange lichtroze jurk, die perfect kleurde bij het rood en goud van haar ketting, die ze van Kegan had gekregen. De top had een weide hals en hing over haar schouders en de mouwen kwamen tot het midden van haar onderarmen, waar de stof een extra rand hand die in flinke golven was gezet. De rok was slap en het zorgde ervoor dat haar figuur mooi uitkwam.
Kinsley liep in de jurk naar Imogen toe, maar toen die haar aan zag komen lopen, zorgde Imogen vlug dat ze een smoesje had om niet met Kinsley te hoeven praten.
'Moeder, ik vind deze echter zo leuk. Ik wil dat dit mijn trouwjurk wordt.' Ze smeekte of ze de beige jurk mocht en toen Kinsley Anna had gezegd dat zij hem ook de mooiste vond, gaf Anna eindelijk toe.

Na vijf uur in de winkel te zijn geweest konden ze eindelijk afrekenen. Dit vond Kinsley de perfecte gelegenheid om Imogen aan te spreken.
'Imogen, lieverd. Je moet echt met me praten.' Ze was naast haar vriendin gaan lopen, Imogen versnelde haar pas. Kinsley had moeite haar grote passen bij te houden, maar ze had er op het moment alles voor over om Imogen aan het praten te krijgen. 'Praat alsjeblieft met me! Het spijt me echt heel erg voor wat ik heb gedaan, maar als je me niet verteld wat er aan de hand is, dan kan ik er niets aan doen. Ik wil er wat aan doen, dus zeg me alsjeblieft wat er aan de hand is. Ik houd echt nog steeds heel veel van je.'
Dat laatste deed iets in Imogen knappen. Ze had zo veel moeite om dat te geloven, na alles wat er de afgelopen weken was gebeurd. Ze balde haar vuisten tot haar nagels in haar handen sneden en keek Kinsley met een kwade blik aan. 'Geloof je dat nou zelf? Volgens mij hecht je veel meer waarde aan dat stomme kettinkje van Kegan dan aan mij!'
Kinsley bleef perplex staan terwijl Imogen met snelle passen steeds verder van haar vandaan liep. Ging het al die tijd om dat kettinkje die Kegan voor haar op de markt had gekocht? Alsof het ding opeens begon te branden in haar vel greep ze ernaar en trok ze het van haar nek. De sluiting knapte eraf en viel in de sneeuw; de rest van het kettinkje volgde. Als dat goedkope stuk troep ervoor had gezorgd dat Imogen boos was, dan hoefde ze hem niet meer.


Leopold voelde zich schuldig om zijn vader te laten betalen voor een uiterst duur pak die hij niet eens aan zou doen. Hij had zijn tas al ingepakt en was klaar om over twee dagen weg te gaan; de ochtend van de bruiloft.
Hij praatte de hele dag met zijn vader alsof er niets aan de hand was en Kegan deed hetzelfde. Af en toe keken ze elkaar even aan, maar dat was nooit langer dan een paar seconden, want Leopold was het zat om telkens door zijn prachtige mosgroene ogen gehypnotiseerd te worden. Hij wilde de sproeten op zijn gezicht niet meer leuk vinden en hij wilde niet meer zijn volle lippen kussen. Hij wilde gewoon weg on dit leven achter zich laten en hij was het zat om verliefd te zijn op Kegan.
Hij stapte de koets in en staarde uit het raampje. De weg naar het kasteel droomde hij over zijn toekomst en hoe hij zijn droom als kledingmaker zou waarmaken. Dan kon hijzelf de pakken en jurken voor bruiloften ontwerpen. Hij raakte enthousiast door er alleen al aan te denken!

Kegan voelde zich ongemakkelijk door de stilte in de koets. De koningen waren wel aan het praten, maar Leo was zo stil en aan het wegdromen, met een aparte glimlach op zijn gezicht. Hij wilde zijn excuses aanbieden en vertellen dat hij hem alleen maar jaloers probeerde te maken. Al vanaf het begin, toen Leopold zijn verhalen had gelezen, hoopte hij erop dat Leopold hem zou vertellen dat hij van hem hield. Kegan had vaker verhalen gelezen waarin een jongen verliefd was op een meisje, maar zij niet op hem. Hij probeerde er alles aan te doen om haar te winnen.
Kegan had gehoopt dat Leopold zijn best voor hem ging doen en dat Leo hem helemaal zou pamperen tot hij toegaf dat hij hem ook leuk vond. Het was egoïstisch. Maar niets verliep zoals gepland. Leopold wilde niet eens meer met hem praten en Imogen, waar hij en Kinsley dezelfde theorie op wilde uitvoeren, was woedend op Kinsley. Hij kon nu echter geen sorry zeggen en vertellen wat er aan de hand was met hun vaders in de buurt. Het zou pas echt een catastrofe zijn als zij er ook van wisten, voor dat alles was uitgepraat.
Leopold keek voor even naar Kegan en Kegan voelde zo veel emoties opkomen terwijl hij in die prachtige heterochromatische ogen van Leo keek. Het liefste wilde hij huilen en in zijn armen liggen, Leo kussen en zeggen dat het hem speet, maar hij ging er nog even mee wachten. Hij kon zichzelf er nog niet toe brengen. Hij zou het zeker nog voor de bruiloft doen.

Reacties (1)

  • Snufkin_

    Oké Kinsley ik heb een idee: tackel Imogen van achteren, spring boven op haar en kus haar totdat ze je gelooft! En Kegan, potverdorie zeg het juist waar je pa bij is! Dat weet hij het ook meteen!

    Wel echt jammer dat het al bijna is afgelopen....

    4 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen