We leven in een wereld die constant in beweging is. Waar je ook kijkt; je ziet dat we onszelf verplaatsen in ruimte en tijd. Niets is zoals het gisteren was, niets is zoals het één seconde (of zelfs een milliseconde) geleden was. We leven in een wereld die voortgedreven wordt door verandering, en dat is een mooi iets, maar soms voelt het alsof die verandering net iets te snel gaat. Het is alsof je racet tegen de tijd, en de tijd je langzaam inhaalt en de afstand tussen jou en het heden steeds verder vergroot.

Er zijn veel soorten verandering die naar mijn mening te snel gaan. De snelheid van de (sociale) media, die zich steeds opnieuw blijft uitvinden, waardoor je logischerwijs op een bepaald moment niet meer kunt volgen. De technologie is nog zoiets wat zo snel vooruit gaat dat, wanneer je een nieuwe gsm hebt gekocht, nog geen maand later het volgende model al uit kan komen. We voelen ook allemaal de nood om steeds opnieuw mee te gaan in die veranderingen, bang om ergens achteraan te hinken en niet mee te kunnen praten over die nieuwste gadget, maar soms is het belangrijk even op adem te komen en alles gewoon te laten gebeuren.

Ook in mijn eigen leven zie ik dat sommige veranderingen te snel voor me gaan. Het lijkt nog maar gisteren toen ik nog een jong kind van vijftien was dat zich geen zorgen hoefde te maken over financiën of mijn toekomst. Nu word ik al bijna achttien, zie ik dat iedereen om mee heen geld verdient en voel ik me bijna schuldig dat ik nog maar één keer in mijn leven een vakantiebaantje heb gehad. Ik zie hoe iedereen opgroeit en weet wat hij of zij doet, terwijl ik helemaal in paniek raak omdat ik geen idee heb hoe ik voor mezelf moet zorgen, hoe ik zelf dingen moet gaan regelen en hoe het zelfs mogelijk is om niet compleet te falen in mijn leven.

De wereld staat niet stil, wat nu nu is, is nu niet meer nu. We zien zoveel om ons heen veranderen, dat het soms misschien een beetje beangstigend wordt. De tijd is voor iedereen even genadeloos.

Er zijn nog geen reacties.


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen