Foto bij 149.

HET ANTWOORD WAAR WE OP HEBBEN GEWACHT(A)

Britta Nina Waldner

Rose en ik liepen gearmd de trap af, terwijl Hanna en Spencer glimlachend naar hun dates keken aan het einde van de trap. Allie had met Caitlin bij de bibliotheek afgesproken, dus die was als eerste verdwenen. Natuurlijk zagen we er allemaal prachtig uit. Mijn jurk was rood en vooral erg sexy. Misschien was het een beetje te sexy, maar ik wilde James gewoon laten zien wat hij miste. Als hij ten minsten oog voor me had.. De engie die ik namelijk wilde was hij en enkel hij. Ik had al maanden aan geen andere jongen gedacht. Dat moest een persoonlijk record zijn.
Rose en ik liepen lachend naar de Great Hall. 'Dus moet ik een leuke jongen voor je zoeken?' vroeg ik lachend aan haar.
Rose zuchtte. 'Wie dan? Ik wil iemand van onze leeftijd, dus heb je enkel het zevende jaar. Dan vallen alle jongens van Gryffindor af, unit Hufflepuff zijn alle leukerds al bezet en Slytherin en Ravenclaw? Ik weet het niet,' ratelde Rose. Hmm.. Aan wie kon ik haar koppelen? Elliot? Thomas? Nathan? Lastig.
We liepen de zaal binnen en gelijk zag ik meerdere mensen naar me staren. Ja, ik zag er erg indrukwekkend uit. Maar ik wilde alleen dat James dat opmerkte al wist ik dat ik ook van anderen starende blikken kon verwachten. Ik negeerde de blikken en zocht James tussen de leerlingen. Waar hing hij uit?
'Kom, laten we iets te drinken gaan halen,' stelde Rose voor en trok me mee naar de drankjestafel. We dronken wat punch (alcoholvrij jammer genoeg) en bekritiseerden wat jurken van andere meiden tot ik mijn aandacht naar een van de ramen werd getrokken. Een uil tikte met zijn snavel op de ruit en begon enthousiast te fladderen met zijn vleugels toen hij door kreeg dat ik hem zag. Fronsend keek ik naar de uil. Had hij een boodschap voor me? Uitgerekend nu? Ik vatte een kou als ik zo naar buiten ging. Maar het maakte me niet uit, ik was veel te nieuwsgierig.
Ik draaide me naar Rose die niet door had gehad dat ik niet meer naar haar luisterde. Ze was Flora's jurk aan het bekritiseren en als ik het zo aanhoorde, was het niet erg positief. 'Excuseer me, ik ben zo terug,' zei ik en tilde mijn jurk iets op, zodat ik makkelijker de zaal uit kon snellen. Ik voelde wat blikken in mijn rug prikken, maar negeerde ze allemaal. Ik wist niet dat je zo snel kon lopen op zulke hoge hakken en ik kon je wel melden dat het geen aanrader was. Ik opende de deuren naar buiten en zocht de uil in het witte landschap. Al snel kwam hij aangevlogen en landde elegant op mijn schouder. Ik pakte het briefje aan zijn pootje en glimlachte dankbaar. 'Danke, ik ben erg nieuwsgierig welk nieuws je me komt brengen,' zei ik en aaide hem over zijn rug, waarna hij wegvloog.

Lieve B,
Hier is je antwoord! Ik heb zo snel mogelijk alle losse feiten die ik had al had gecombineerd en nieuwe feiten toegevoegd. Ik hoop dat het geen half werk is, want dat is eigenlijk niet mijn ding. Al leek het me belangrijker dat je snel een antwoord had. Ik zal je niet langer in spanning houden, daarom reageer ik op het einde wel op je vragen.
Je had gelijk. Er klopt iets niet met Cecilia. Niets verrassend natuurlijk. Ze is namelijk altijd zo slecht geweest, ook voor jij en H bij ons op school kwamen.
Haar familie bezit heel veel duistere objecten wat Jean-Pierre (ik moet je de groetjes van hem doen en trouwens hij heeft nu iets met Aurora!) me wist te vertellen, aangezien zijn vader vroeger bevriend was met de vader van Cecilia. Samen met Jean-Pierre en Aurora ben ik nagegaan of Cecilia een van de duistere objecten in bezit zou kunnen hebben en die iets negatiefs op die jongen kunnen hebben.
Als eerste herinnerden we ons die afgrijselijke ketting van haar. We hebben gezocht en gezocht, maar dat bleek geen duister object te zijn. Het is gewoon heel lelijk en het kind heeft gewoon geen enkel gevoel voor mode.
Daarna duurde het even voor we iets gevonden kregen. We hebben foto's gezocht van haar en gekeken wat nog meer iets weg kan hebben van een duister object.
Jean moest gelijk denken aan de Horcruxes, aangezien hij had gevonden dat die ook een slechte invloed kunnen hebben op hun omgeving. Maar dat leek Aurora en mij niet zo logisch. Waarom zou Cecilia een Horcrux hebben en bij zich dragen?
Opeens wisten we het: het was die ene ring die ze altijd om leek te hebben. We weten ook wanneer ze die voor het eerst om heeft gedaan en waarom. Ze heeft die ring gekregen van een toenmalig vriendje uit Amerika en was er helemaal blij mee. We hebben het opgezocht en ja hoor: dat is het duistere object. Het beïnvloedt de drager en iedereen waarmee de drager close mee is.
We zijn toch nog wat dieper in al onze informatie gedoken en hebben nog iets gevonden, misschien iets wat je totaal niet zag aankomen (wij ook niet), maar het belangrijk voor de volledigheid van het verhaal. Cecilia's familie verzamelt duistere objecten, zodat ze dan uit de handen blijven van 'slechte mensen'. Cecilia's Amerikaanse ex wilde wraak nemen op haar familie door de jongste en onschuldigste nakomeling te verduisteren, terwijl de rest van haar familie juist licht is.
Natuurlijk komen Aurora en ik in de kerstvakantie bij jullie thuis langs! We hebben elkaar al veel te lang niet meer gezien. Komt 27 december uit?
Madeleine, Aurora en Jean-Pierre

Reacties (4)

 • Flowww

  OMG IK HOU VAN DIT VERHAAL DIT IS GEWELDIG EN PLEASE LAAT BRAMES EM SCORPANNA TERUGKOMEN EN IK BEN TE ENTHOUSIAST MAAR JA😂❤️

  2 jaar geleden
 • DieEneSaar

  Damn, dat is ver gezochtxDmaar het is uiteindelijk wel logisch

  2 jaar geleden
  • Chantilly

   Het was minder logisch geweest als het antwoord er zo dik bovenop zou liggen ;-)

   2 jaar geleden
 • HopeMikaelson

  Oh damn
  Dit is niet zo leuk voor B ):
  Just kill the bitch already, dan is iedereen er meteen vanaf toch?
  HAAL DIE RING BIJ DAT WIJF WEG EN RAM HAAR OP DE BEK VOOR DIT STOMPZINNIGE GEDRAG! Maar wacht eens... James was nog niet close met Cece toen hij boos werd op B op de eerste dag 🤔

  2 jaar geleden
  • Chantilly

   Hahaha, denk je echt dat B dat niet gaat doen?
   Nee klopt, maar toen was hij gewoon boos omdat hij dacht dat ze met andere jongens bezig was hem dus al was vergeten!

   2 jaar geleden
  • HopeMikaelson

   Oh oke (:
   Straks nog een stukje of morgen 😇

   2 jaar geleden
 • Magicsongzz

  Snok die ring van haar vinger komaan!
  Een late veel beterschap! oeps waarschijnlijk ben je al veel beter

  2 jaar geleden
  • Chantilly

   Geduld is een schone zaak(A)
   Dankjewel! Nee, nog niet helemaal en dat is zo fijn nu ik tentamenweek heb.. Kuch, kuch

   2 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen