And another one.

Je raad het al, als me vader al boos werd omdat ik met Michael zoende dan word hij al helemaal boos als hij er achter komt dat die jongen aan de deur mijn vriendje Dario is.

Ik hoor de deurbel gaan en hoor hoe mijn vader de deur opent. Niet veel later hoor ik mijn vader me naam roepen en met een zucht sta ik op uit Michael z'n armen.. Ik wil helemaal niet opstaan en wil Dario al helemaal niet zien. Michael kijkt me kort aan en ik glimlach. ''Ben zo terug.'' zeg ik en met die woorden loop ik de slaapkamer uit door naar beneden waar mijn vader en Dario in de gang staan. Mijn vader kijkt niet al te blij en Dario kijkt erg ongemakkelijk. ''Princess..'' begint me vader. Oh nee.. hier komt het.. een preek over waarom ik me vader niet verteld heb over Dario en dat ie niet kan blijven. ''Ik wist niet dat je een vriendje had.. waarom heb je me dit nooit verteld.. Weet je moeder hier van?'' vervolgt mijn vader. Ik bijt kort op me lip. ''Euh.. Ik heb je jaren niet gesproken dus kon het je niet echt vertellen paps.. Maar ja mama weet er van, niet dat ze er blij mee is maar ze weet het wel.'' antwoord ik dan. Me vader draait naar Dario. ''Dus.. Dario was het toch? Mag ik vragen wat je hier komt doen?'' vraagt mijn vader. Dario die er nog steeds ongemakkelijk bij staat knikt. ''Ik hoorde van Katy dat ze hier was en ben eigenlijk meteen gekomen, maar als u liever heeft dat ik ga dan ga ik weer.'' antwoord Dario. Mijn vader denkt even kort na en zucht dan. ''Nee je hoeft niet te gaan, maar het was erg onverwachts.'' zegt mijn vader op een rustige manier. Ik haal opgelucht adem, hij is gelukkig niet boos. ''Ik laat jullie even alleen om te praten.'' vervolgt mijn vader en kijkt me daarna nog een keer streng aan voor dat hij de hal verlaat en naar de woonkamer loopt. Fijn bedankt pap.. Ik ga op de trap zitten en Dario komt naast me zitten. Zo zitten we even in stilte tot dat Dario het verbreekt. ''Waarom vertelde je niet dat je weg ging?'' vraagt hij. Ik bijt nogmaals op me lip. ''Ik euh.. het spijt me Dario, maar ik werd thuis helemaal gek van me moeder en stiefvader en had mijn vader al jaren niet meer gezien.. dus heb me koffer gepakt en ben hier naar toe gekomen.'' Beantwoord ik zijn vraag. Dario knikt begrijpelijk. Ik haal diep adem wetend dat ik spijt ga krijgen van wat ik nu ga zeggen. ''Dario.. Ik euh.. Ik denk dat het beter is als we uit elkaar gaan. Ik bedoel niet dat ik niet meer van je hou ofzo.. dat is het niet maar ik denk dat het echt beter is voor ons beide.'' zeg ik. Dario kijkt me ongelovig aan en knikt dan. ''Ik begrijp het.. dan ga ik maar.'' zegt Dario en staat op. Ik sta ook op en kijk hem aan. ''Sorry Dario..'' zeg ik terwijl ik naar de grond kijk. ''Het is oké..'' bemoedigd Dario me en knuffelt me nog een keer kort voor hij de deur uit loopt waardoor ik alleen in de hal achter blijf vechtend tegen de tranen..

Even later loop ik weer terug naar mijn kamer waar ik me met een zucht op bed laat vallen. Michael die er nog steeds ligt kijkt me aan en trekt me dan ineens in naar zich toe waarna hij z'n armen stevig om me heen slaat. Ik nestel me tegen Michael aan en zo blijven we daar in stilte liggen.. Na een tijdje verbreekt Michael dan toch de stilte. ''Waarom moest je naar beneden?'' vraagt hij en kijkt me aan. ''Dat was me vriendje.. ik bedoel ex vriendje heb het net met hem uit gemaakt.'' antwoord ik. Michael knikt en kijkt naar het plafond. ''Dus.. waarom heb je het uit gemaakt met hem?'' vraagt hij dan weer naar even stil geweest te zijn. Ik bijt kort op me lip en kijk naar mijn nagels. ''Ik voelde me niet goed meer bij hem.. ik denk dat ik verliefd ben geworden op een andere jongen.'' antwoord ik weer. Michael kijkt me aan. ''Verliefd geworden op een andere jongen?'' vraagt hij. Ik knik. ''Wie dan als ik het vragen mag?'' vraagt hij. ''Ik ben verliefd op..'' en op dat moment klapt de deur open...

Er zijn nog geen reacties.


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen