Foto bij Voorwoord.

Hallo Q,

Ik vermoed dat velen van jullie met een aantal vragen zitten, dus hier is mijn poging daar iets aan te doen.

Q: Waarom bestaat dit?
A: Afgelopen januari, inmiddels zo'n drie maanden geleden, zag ik Jesus Christ Superstar, een geweldige musical die ik iedereen zou aanraden, gelovig of niet (al is de film uit 1973 ook fantastisch!). Vervolgens zei mijn brein tegen mij: "Inge, schrijf bijbelfanfic over Judas die extreem verliefd is op Jezus - IN SPACE, heck yeah" en toen vertelde ik iemand daarover en begon zij Shia Laboeuf te quoten en later deelde ik dit merkwaardige nieuws met iemand anders die ook heel enthousiast reageerde (al zal ik ze allebei anoniem laten hier), dussss. Hier is bijbelfanfic.

Q: Bijbelfanfic? Wat is dat?
A: Fanfic gebaseerd op bijbelverhalen, I guess? Technisch gezien is dit misschien meer Jesus Christ Superstar fanfic, maar vervolgens heb ik er nog een berg dingen bij gehaald die niet uit de musical komen. Shout out naar Wikipedia en een random website bedoeld voor bijbelstudie met een hele hoop informatie over de betekenis van cijfers in de Bijbel. Ik gok dat de eigenaren van die site niet helemaal dit soort doeleinden in gedachten hadden toen ze hem de lucht in brachten, maar het lijkt me een positieve bijkomstigheid.

Q: Oké, maar back up. Judas en Jezus? Op díé manier?
A: Ja.

Q: Dus dit is een soort gigantische practical joke? Een enorme crackfic waarin je dingen belachelijk maakt?
A: Dat is nou net de grap - nee, dat is het absoluut niet. Ik denk dat het misschien vaagjes zo begon toen ik de eerste zin typte om twee uur 's nachts drie maanden geleden, maar tegen de tijd dat de tweede zin op het scherm stond was dat plan al uit het raam gefladderd. Wat dit wel is, is een hervertelling van (delen van) het Nieuwe Testament. Het speelt zich af in een ongedefinieerde verre toekomst en maakt de relatie tussen Judas en Jezus expliciet romantisch van soort (maar niet zo expliciet dat dit een 16+ rating nodig heeft, geen zorgen).
      Ik weet dat het klinkt als crack, hoe ik het ook omschrijf, maar ik zweer dat het zichzelf behoorlijk serieus neemt. Zelfs na drie maanden weet ik nog steeds niet zeker of dat nou beter of slechter is. Dat zal ik aan jullie laten om te besluiten.

Q: Wat als ik besluit dat ik het haat?
A: Ga je gang! Dat is 100% oké, eerlijk waar. Je mag mij zelfs heel boze berichtjes sturen als je je daar beter door zult voelen, maar dit is oprecht niet bedoeld als belediging van wie of wat dan ook. Ik heb er volledig vertrouwen in dat iedereen zelf zal kunnen inschatten of wat ik hierboven heb beschreven klinkt als iets wat hij of zij zou willen lezen of niet, en zo niet, dan is dat prima, natuurlijk. Ik snap dat dit een onderwerp is dat gevoelig kan liggen voor sommige mensen.

Q: Ik heb nog één laatste vraag: wtf, Inge?
A: Ik weet het, vriend. Geloof me, ik weet het.


Mochten er nog brandende vragen overblijven die ik hiermee nog niet heb beantwoord, stel ze dan vooral.(fish)

(Vis emoji, want Christendom. Ha.)

Reacties (3)

 • Derks

  Ik ben echt heel erg benieuwd wat ik ga vinden als ik op volgende ga klikken

  4 jaar geleden
 • Donwell

  (pun not intended. i swear)

  4 jaar geleden
 • Donwell

  die visemoji en dat opmerkingetje zijn het einde

  4 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen