Foto bij 151.

Tentamenweken zijn stom, geniet ervan!

Britta Nina Waldner

'We gaan gelijk over tot actie, Britta,' glimlachte McGonagall. 'Je zou misschien toch een carrière als Auror moeten overwegen, je hebt een goed instinct voor dat gebied,'
Er werd op de deur geklopt en Zabini verscheen met James en Cecilia achter zich aan.
'Miss Mantoux, meneer Potter, neem plaats alstublieft,' verzocht McGonagall hun vriendelijk.
Ik liet mijn blik over James glijden. Hij zag er echt heel goed uit in pak. Wauw, ik denk niet det er ooit iemand beter in pak uit heeft gezien dan hij. 'Professor,' begon James. McGonagall keek hem afwachtend aan. 'Als Britta zich weer aanstelt en ons ergens van beschuldigd, moet u niet zo dom zijn om haar te geloven. Wij hebben niets gedaan,' verdedigde hij zichzelf en Cecilia. Ik kon er niets aandoen, maar door zijn woorden kromp ik ineen en voelde ik mijn hart breken.
'Daarom bent u hier niet, meneer Potter,' klonk Zabini's kille stem.
McGonagall schraapte haar keel. 'Mag ik uw ring, miss Mantoux?' vroeg ze aan Cecilia. Verbaasd keek Cecilia naar McGonagall en deed haar ring af van haar wijsvinger en gaf deze aan McGonagall. McGonagall liep naar een van de boeken in de kast naast haar en begon fanatiek te bladeren, wetend wat ze zocht. Verbaasd keken Cecilia en James naar haar die nog geen flauw benul hadden waar ze naar zocht. Ik echter had wel een idee, ze zocht in een boek of dit de daadwerkelijk de ring was. Nu we toch even moesten wachten: had ik al gezegd dat ik Cecilia's jurk niet mooi vind? Het kan komen doordat Cecilia de jurk aanhad of omdat het gewoon niet mijn smaak was. 'Aha,' haalde McGonagall me uit mijn gedachten en verbaasd keek ik op. Ze keek me recht aan. 'Je hebt gelijk,' zei ze trots en keek vervolgens naar Zabini. 'Heb je de tand?' vroeg ze hem. Wacht, wie heeft het hier over tanden gehad? Hopelijk trekken ze er een van Cecilia uit en heeft ze pijn. Oh nee, wacht. De ring heeft haar een trut gemaakt. Mag ik dan niet oordelen? Nee hè? Lastige situatie dit. Maar even terug op de tand, wie zijn tand was dit? Het was echt heel groot, dus welk dier zou het geweest kunnen zijn? Dat is een vraag voor later.
Zabini knikte en haalde een grote tand uit zijn binnenzak, waarna hij deze aan McGonagall gaf. 'Alstublieft,'
McGonagall legde de ring op tafel en pakte de tand met een hand vast en de ring in de andere hand. James, Cecilia, Zabini en ik keken met grote ogen naar McGonagall, terwijl ze de ring doorboorde met de enorme tand. De ring brak in tweeën en er kwam een soort dikke zwarte rook uit de ring.
'Kan iemand misschien even uitleggen wat hier net is gebeurd?' vroeg Cecilia verbaasd. Haar stem was in het begin hatelijk en bozig geweest, maar op het einde van haar zin leek hij te verzachten. De haat verdween uit haar lichaam.
'Ik zal jullie alleen laten,' zei ik voorzichtig en stond op uit de stoel. 'Bedankt dat u mij geloofde,' bedankte ik McGonagall die namelijk meteen mee was gelopen toen ik zei dat het dringend was. Ze had geen eens getwijfeld en had het feest verlaten.
'Nee, jij bedankt Britta,' bedankte ze me hartelijk.
Ik liep het kantoor uit en zuchtte opgelucht. Was dit echt gebeurd? Had ik de Evil Queen Cecilia verslagen? Ik had gewonnen! Ik had niet naar James durven kijken. Iets binnen in me leek me tegen te houden. Wat als hij ondanks dat ik de heldin van de dag was nog steeds boos op me was? Wat als hij helemaal niet beïnvloed was door Cecilia, maar gewoon woedend op mij was? En dat ik dingen begon te zien die er helemaal niet waren?
Inmiddels had ik de Great Hall weer bereikt. Allie kwam naar me toe gelopen en keek me bezorgd aan. 'Wat is er aan de hand?'
'Ik heb alcohol nodig,' zei ik ernstig. 'Veel alcohol,'

Reacties (3)

 • Magicsongzz

  Ooooo zoooo spannend!!!!

  2 jaar geleden
  • Chantilly

   Britta: “Moet je nagaan hoe ik me voelde ;-P”

   2 jaar geleden
 • HopeMikaelson

  Nu wil ik weten wat er gebeurt ):

  2 jaar geleden
  • Chantilly

   Geduld is een schone zaak ;-P

   2 jaar geleden
  • HopeMikaelson

   Wat is een geduld xd

   2 jaar geleden
  • Chantilly

   Minstens een dag wachten(flower)

   2 jaar geleden
  • HopeMikaelson

   meh ☹️ maar dan krijgen we wss wel weer scorpanna oh na na

   2 jaar geleden
 • VampireMouse

  Succes met je tentamens en gaaf stuk! Snel verder hoor!!

  2 jaar geleden
  • Chantilly

   Dankjewel! Het volgende kan je ergens dit weekend verwachten! xo B

   2 jaar geleden
  • VampireMouse

   Cool ik ga rustig zitten wachten hihi ben heel benieuwd xx

   2 jaar geleden
  • VampireMouse

   Cool ik ga rustig zitten wachten hihi ben heel benieuwd xx

   2 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen