Foto bij Chapter 195.1 ||

Theo Walcott


Okay, ik gaf het toe, ik was de laatste tijd niet echt optimaal geconcentreerd tijdens training en dat merkte Arsène Wenger ook op. Ik begreep wel dat hij daardoor niet anders kon dan mijn basisplaats aan een andere speler te geven, maar dit was nu al de derde keer op rij dat ik op de bank zat. En dan nog voor een FA Cup halve finale op Wembley! Ik wilde niet arrogant overkomen, maar ik had toch stiekem gehoopt dat ik mocht spelen. Ik deed mijn best om enthousiast te zijn voor de anderen, maar het was toch met een zuur gezicht dat ik plaats nam in de dug-out.
'Don't worry, mate, I'm sure the boss is gonna use you as a sub in the second half,' suste Danny Welbeck me die naast me zat. Hij mocht dus ook niet starten, maar hij ging sowieso nog een rol spelen gedurende het verloop van de wedstrijd. Over mezelf was ik niet zo zeker, ondanks Danny's woorden.
Tijdens de tweede helft gaf Wenger me de opdracht om op te warmen, maar toen de wedstrijd overging naar verlengingen stond ik nog steeds langs de kant. Het was echt geen fijn gevoel om langs de zijkant te staan - letterlijk en figuurlijk.
Uiteindelijk wonnen we en iedereen was superblij. Er werd volop gezongen en gedanst in de kleedkamer, hoewel ik er snel vanonder muisde. Ik zocht de spelerslounge in het immense Wembley stadion en glimlachte toen Nadieh me aan de ingang opwachtte.
'Hey babe! Congrats! We're in the final!!! How fantastic is that?!' Ze omhelsde me enthousiast en kuste me, maar keek toen raar op toen ik niet volop terug kuste. Wat ongemakkelijk krabde ik in mijn haar.
'Sorry, I know I should be happy but I just can't let go that Wenger didn't sub me! Not even during extra time!' Ik zat echt verveeld met mezelf. Ik zou blij moeten zijn met de overwinning van ons team, maar ik dacht enkel aan mezelf!
Nadieh keek me meelevend aan en wreef over mijn schouder. 'Don't take it personal. You know Wenger has to make decisions and hey, you can still play in the final.'
Ik sloeg terneergeslagen mijn ogen neer. 'I doubt it. I'm only messing things up lately, aren't I? Losing my son, losing my spot in the team,... what an achievement,' bromde ik sarcastisch.

Anne Ramsey


Al hoofdschuddend klapte ik het portier dicht en keek toe hoe Alexis de honden uit de auto liet.
'This is your way to celebrate that you're in the FA Cup final? By jogging all the way to Alexandra Palace?!' Qua afstand was Alexandra Palace en het nabijgelegen park niet ver, maar het gebouw lag wel bovenop een steile heuvel. Normaal leek het me wel een uitdaging, maar ik had vandaag echt geen zin om bezweet rond te lopen. Toch had Alexis me weer kunnen overtuigen om mee te gaan met zijn zuiderse charmes.
'Exactly! It's a good training!' Hij deed wat opwarmoefeningen terwijl de honden al in de startblokken zaten.
'But it's sooo steep!' klaagde ik. Ik kon in de verte een glimp van het grote, historische Alexandra Palace opvangen en zo te zien, zouden we echt nog een heel eind moeten omhooggaan.
'Aww, come on, mi guapa! It'll be fun! And they say you have a nice view over London at the top,' zei hij om me te motiveren.
Ik rolde met mijn ogen en keek hem plagerig aan.
'Okay, I'll do it for the view, not for you,' stemde ik uiteindelijk toe.
Alexis lachte en floot toen naar de honden dat ze ons moesten volgen. Al wandelend zou het al een pittige klim zijn, maar om helemaal naar boven te joggen?! Alleen Alexis was zo gek om dat te doen. Ik kon zijn tempo niet bijhouden dus sjokte ik achter hem aan. Tenslotte was dit een training voor hém, niet voor mij.
Het laatste stukje door het park werd echt steil en ik voelde zo al het zweet. Lekker als we straks misschien nog naar het centrum van de stad zouden gaan om een hapje te eten... zou ik eerst weer helemaal moeten douchen.
Met enige vertraging kwam ik op de top. Alexis was al aan zijn stretchoefeningen begonnen en lachte natuurlijk toen ik buiten adem arriveerde. Ik wilde er net een opmerking over maken totdat ik plots een rode bus zag voorbijrijden met vooraan in het groot "Shuttle bus Alexandra Palace" op. Meen je nu dat er gewoon een BUS was die je naar de top bracht?! En ik dat hele stuk maar afzien!

Er zijn nog geen reacties.


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen