2012Hoofdstuk 3.9

Misselijk, drukte ik mij recht. Met mijn hand voor mijn mond geslagen, sprintte ik naar het toilet, boog mij door mijn knieën, haalde mijn hand voor mijn mond. Kneep mijn ogen samen en voelde een golf, mijn lippen over glijden. Kokhalzend, kwam de tweede golf er gelijk achteraan. Mijn wangen droog wrijvend, gleed mijn hand na verloop naar de knop van doorspoelen. Na de knop ingedrukt te hebben. Mij te willen recht drukken, voelde ik de misselijkheid gelijk opnieuw toetreden, ik boog mij opnieuw naar de pot toe, en liet de derde golf er ook maar uit golven.
'Izzy' was de slaperige stem van Isa.
Mijn mond droog wrijvend, de wc doortrekkend, drukte ik mij recht.
'Gaat het wel' was de slaperige stem van Isa, 'ja, gaat wel' mompelde ik hees.
Ergens was dat een grote leugen, dit was al dag drie, al drie dagen lang was ik al vriendjes met de toiletpot. Misselijk in de ochtend, tot het spugen aan toe, af en toe van die vreemde moodswings. Veel naar het toilet en maar weinig energie. 'Zo klinkt het anders niet' was de gapende stem van Isa. 'Ach, wat weet jij nou' mopperde ik haar toe. Liet mij op mijn matras glijden.
'Niets, maar misschien ben je wel zwanger' grijnsde ze schouderophalend.
'Het hoeft niet zo te zijn hoor, maar het kan' ratelde ze luchtig verder.
Ik schudde mijn hoofd, rolde mijn ogen in de kassen, zwanger ik? Nee dat kon niet, ik was enkele weken terug nog geweest.
Ik kon het dan wel niet meer precies uit rekenen, wanneer ik voor het laatste was, maar vaak was het toch echt na de 24ste dag.
'Wanneer gaan we nou verhuizen' was de zeurderige stem van Isa.
Een zucht rolde over mijn lippen, 'voorlopig nog niet' ik fronste mijn wenkbrauwen, 'complicatie's met de verbouwing, vertraging' knikte ik verder. 'Dus, geen datum, dag, of iets wat ons kan voorbereiden' Isa stelde behoorlijk lastige vragen. Voornamelijk omdat ik wist dat ze graag de baas speelde. 'Dat zie je vanzelf wel' verzuchtte ik stilletjes. 'Als je maar niet denkt dat ik alles maar zomaar pik' knikte ze haar ogen rollend.
'Best, wat jij wil. Zorg nu maar dat je 25 tekeningen en 10 schilderijen gedaan heb. Wel netjes afronden, niet afraffelen, je weet wat Bjorn en Flynn met je doen' opperde ik, haar met gerezen wenkbrauwen toe. Kort begon ze wat te rillen, ze schudde haar hoofd. 'Als jij je klep houd, weten ze het niet' sneerde ze mij toe, ik liet nu nog meer mijn wenkbrauwen rijzen. 'Wat jij wil. Isa' mompelde ik kort, schouderophalend.
Ze maakte mij niet bang, ze kon toch niet zoveel tegen mij beginnen.
Ze was jonger, gemener en ruiger.
Bjorn en Flynn zouden er vanzelf wel achter raken, ze wisten toch al wel hoe het meisje in elkaar zat.
Daarvoor hoefde ik mijn mond nog niet te voor openen.
Maar dat zou ik haar nooit zeggen, ik wist inmiddels dat Flynn en Seppe mij begonnen te vertrouwen. Af en toe mocht ik al mee naar de woonkamer, zoals ze het hier noemde. Even naar boven, het huis in. Een warme lange douche of bad, een prachtige film en een lekker diner. Als ze mij niet deden vertrouwen zou ik die extraatjes ook niet krijgen. Wie braaf is, verdient. Dat werd er altijd gezegd.
Ik probeerde mij zo braaf mogelijk te gedragen.Ja, jullie avondmaal..
Rommelende magen zullen gestild worden..
Nou, morgen wordt een bijzondere, lastige dag voor mij.
Na vandaag het een en ander meegemaakt te hebben (fiets voor mijn deur, dat letterlijk tegen over het politiebureau gevestigd is, is gejat door mijn boven buurman, deze treitert, pest, mij al een aardige tijd, hij denkt koning alles te zijn en ik mag niks) mag ik morgen aangifte gaan doen, bij mijn grote vriendelijke buren, het politiebureau, met spoed. Ze vonden het erg jammer de man mis te lopen, want het was zo goed als een heterdaadje, waarom het staat op camera,haha !!!! Plus morgen avond heb ik de avond vierdaagse van het dorp waarin ik ben opgegroeid, dus ik ben pas na 09:00 uur beschikbaar!!!!

Reacties (3)

 • Pusheen_The_Cat

  hou je klep isa en werk !!
  zo verdoe je je tijd ook nuttig in plaats van zielig te doen
  je komt er totaal niet ver mee !!

  4 jaar geleden
 • Sarouratjex

  Snel verder!

  4 jaar geleden
 • Luckey

  ze is echt wel zwanger!!!
  seppe laat der ene test doen!!
  isa ik mag je totaal niet!!1

  wat is dat voor buurman?!
  succes emt lopen

  4 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen