2012Hoofdstuk 3.10

Met mijn handen wreef ik over mijn gebolde buik, het kussen wat ik onder mijn rug geschoven had, gaf mijn wat meer stevigheid. Het kleine wezentje in mijn buik leek met de dag, week, maand te groeien. Hoever ik precies was wist ik niet, maar ik droeg het erg ver naar voor. Isa, dacht aan een jongen, een zes ponder, ik daarin tegen dacht eerder aan een gezond schepsel. Het maakte mij niet zo heel erg veel uit.
Of het nou een jongen of een meid zou zijn, het moest gezond te wereld worden gebracht. Gezond, op kunnen groeien.
'Ik wist het wel' was de snerende stem van Isa, 'en maar koppig doen' ze schudde haar hoofd. Ik voelde het matras licht indeuken, 'het kon gewoon niet anders, je moest wel zwanger zijn, je cyclus had je al gehad' ze haalde haar schouders op. 'Ik hoop maar dat je weet wie de vader is, anders zit je straks nog met een probleem' ze grimaste een vreemde blik, waarbij ze zich recht drukte. Met een paar seconden had ik mij gedraaid, had ik mij net als Isa, recht gedrukt.
Mijn hand gerezen, keek ik haar vinnig, fel aan, ze had verkeerde woorden in haar mond genomen.
'Wat, ik spreek de waarheid, je kan moeilijk je kind tegen alle drie papa laten zeggen' grijnsde ze.
'Of je moet daar juist op kicken' lachte ze, kattig.
Voor ik het wist had mijn hand haar wang al geraakt, verschrikt stapte ik een pas naar achter, keek haar met grote ogen aan.
Ze krulde haar hand rond haar wang, stapte wankel naar achter en keek mij angstig aan.
'Sorry' opperde ze, bibberend.
'Sorry' herhaalde ik sarcastisch, 'waar haal jij het lef vandaan, dat in je mond te nemen' mijn wenkbrauwen had ik tot een boze frons gedrukt. Ze schudde bang, angstig haar hoofd. 'Ga naar je hoek, opschieten' gromde ik haar wenkend toe. Ze schuifelde naar haar hoek, ik liet mij vervolgens op mijn matras zakken.
Af en toe kon het meisje behoorlijk het bloed onder je nagels vandaan trekken. Vooral als ze tegen haar maandelijkse tijd aan zat. Wanneer ze trek in chocolade kreeg, vreetbuien, puisten en vreemde emotie wisselingen. Ze was dan aardig snel op haar tenen getrapt. Een zucht rolde over mijn lippen.
'Ga je dit melden' Isa haar bibberende stem van duidelijk hoorbaar.
'Hoezo wil jij dat weten? Bang dat ze je wat aandoen?' ik draaide mijn hoofd haar richting in. Keek haar sarcastisch, vragend aan, waarop ze begon te knikken. 'Misschien een tip, je hoeft het niet van mij aan te nemen, maar weet dat alles aan het licht komt, daarvoor hoeft een medegevangene nog niet haar mond voor te openen' ik rees opnieuw mijn wenkbrauwen. Glimlachte liefjes, en draaide mij vervolgens op mijn zij.
Sloot mijn ogen en voelde mij na een kleine tijd, langzaam wegzakken.
Wegzakken naar het diepe donkere duistere onbekende, dromenland.
Dromend over het wonder dat ik over enkele maanden te wereld zou brengen.voedsel....

Reacties (3)

 • Pusheen_The_Cat

  haaaaa, goed zo izzy
  wie niet horen wil moet maar voelen
  en klik het pleeezzz door, dat is leuk (snap je)xD

  4 jaar geleden
 • Sarouratjex

  OMG ze is zwanger ! snel verder pleaseeeee

  4 jaar geleden
 • Luckey

  Ik wist het!!!
  Het kon sowieso niet anders dat ze zwanger was!!!
  Alleen hoe reageert Seppe daar op eigenlijk?
  Isa wil ik echt slaan
  Maandelijks ding of niet!!
  Ben benieuwd wat er gaat gebeuren als die kleine er is

  4 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen