2013Hoofdstuk 4.1

Verwonderend zat ik op de bank, in mijn nieuwe woonkamer. Seppe was naast mij komen zitten nadat hij een grote pot thee had gezet. Fronsend keek hij mij aan, hij schraapte kort zijn keel, 'er zijn echt wel een aantal regels' fluisterde de man, stilletjes. Ik keek hem nieuwsgierig aan, 'regels, ben benieuwd' glimlachte ik oprecht geïnteresseerd.
'Op het bord in de gang staan de regels, de belangrijkste, die gelden door het hele huis' begon Seppe, zijn vinger wees naar de gang richting de keuken, eetkamer en de woonkamer waarin wij ons nu bevonden.
'De vele gangen geven een soort van doolhof effect, tevens leuk voor de kinderen als ze willen spelen' glimlachte Seppe wijzend naar mijn gebolde buik.
Ik begon nu luid te lachen, schudde mijn hoofd, 'voorlopig, zal deze kleine nog niet spelen' opperde ik wrijvend over mijn buik.
De baby lag te slapen, het was een stuk rustiger geworden, nu ik het nieuwe verblijf was binnen gestapt.
'Overigens is er een bepaalde tijd dat je maar stroom hebt' Seppe fronste zijn wenkbrauwen, 'makkelijker uitgelegd, over de gehele dag heb je maar 8 uur stroom, gebruik het stroom, elektra, dus goed, niet nutteloos, want het werkt op een aggregaat, die weer wordt opgeladen door zonnepanelen op het dak. Het duurt een tijd voordat de accu's van het apparaat goed gevuld zijn. Vandaar het limiet' was Seppe zijn verhaal.
Ik knikte aandachtig. 'Dus als ik thee zet, dat duurt ongeveer 5 minuten aan stroom, heb ik nog maar 7 uur en 55 minuten stroom?' stelde ik de vraag. Mijn wenkbrauwen gerezen.
De man knikte, 'ja, letterlijk, precies, zoals je het nu vraagt' glimlachte de man. 'Oké dat is dus duidelijk' knikte ik, 'het staat ook op het bord in de gang. Dat is dus een belangrijke regel. Aandachtspunt' grijnsde de man.
'Dat is aan de andere kant best balen' mompelde ik bedenkelijk.
'In een dag zitten 24 uren, waarvan we 12 uren per dag gemiddeld leven, de overige 12 slapen' mijn wenkbrauwen gefronst.
'Ik heb je gevraagd een verlanglijstje te maken' Seppe keek mij kort vragend aan.
'Ja, ja dat klopt' knikte ik, een stuk papier uit mijn versleten trui trekkend.
'Heb je goed nagedacht over wat je precies wilde hebben, zowel als in alle vertrekken' Seppe fronste zijn wenkbrauwen, nadat hij zijn vraag stelde.
'Ja, erg goed. Heb het er allemaal neergeschreven' grinnikte ik.
'Rachel zal voorlopig met Bjorn mee zijn, hij had een speciaal klusje voor haar' Seppe rolde kort zijn ogen, tijdens zijn zin. 'Isa' ik fronste mijn wenkbrauwen, 'dat ligt geheel aan haar gedrag' mompelde Seppe, bedenkelijk. 'Haar houding is de laatste maanden verschrikkelijk. Nu dat ik weet dat Bjorn zich vergrepen heeft aan jullie, zal ik extra voorzichtig moeten wezen, hem hier binnen te laten' Seppe keek mij kort schuldig aan.
Ik wist hoe erg hij het vond als een van de andere heren over mij heen geweest waren.
Maar ook hij wist dat hun gevoelens hadden, speciale gevoelens, zoals hij gevoelens deelde met ons.
'Zorg nu maar eerst dat je - je thuis voelt. Pak dat pakket uit in je slaapkamer, in de babykamer, kijk even rond. Ik kom morgen even kijken hoe alles gaat. Dan kunnen we als je wilt nog iets gezelligs doen' Seppe drukte een flinter dun kusje op mijn lippen.
Dronk zijn glas thee uit en drukte zich vervolgens recht.
'Als ik de eerste deur uit gaat, draai ik hem in het slot. Niet schrikken je hoort een vreemd geluid. Dat is om de ruimte te verzegelen. Je kan niemand binnen laten en ook niet de deur openen. Je bent volkomen veilig hier, er kan en zal je niets gebeuren' legde Seppe wijzend uit.
'Maak je geen zorgen' grinnikte ik, hem wuivend toe.
'Ben een grote meid, wordt een moeder' lachte ik de man toe.
'Goed, tot morgen' knikte hij. De deur trok hij dicht. Het geknars van sleutels, en andere sloten vulde mijn gehoor, een vreemd gezoem, in plaats van gepiep vulde mijn gehoor. Dat was dus het geluid, dat de ruimte zou verzegelen.
Ik draaide mij op. Bekeek de ruimte, mijn huis!!
Ik was THUIS!!!

HIER is hoofdstuk 4.1...
Ik hoop dat jullie er van kunnen genieten, want ik gaan zo slapen!!!
Heb al 2 dagen van de avondvierdaagse gehad (niet als loper maar als verkeerregelaar) en heb er nog 2 te gaan!!!
Heb inmiddels in 2 dagen al ruim 10KM gelopen, en ik doen niet eeens MEEE!!!

Reacties (2)

 • Pusheen_The_Cat

  ik zou toch proberen te gaan ontsnappen
  volgens mij kan je zo uit het raam glippen ????_O_

  4 jaar geleden
 • Luckey

  Ik ben benieuwd goe de kamer enzo word
  Lijstje?
  Wat voor lijstje?!
  Vraag me ook af met die baby hoe ze dat doen als ze moet bevallen en hun behoeftes ...
  Wat is er met Rachelle ?
  Give more!!!

  4 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen