2013Hoofdstuk 4.8

Bewonderend bekeek ik mijn collagemuur, het zag er schitterend uit. Gelijk was het huis, wat huiselijker geworden door de vele fotolijstjes, die ik aan verschillende muren had gepind. Knikkend, fronsend, verschoof ik nog enkele lijstjes op de muur om een beter effect te creëren. Na zo'n drie lijstjes verhangen te hebben, omgewisseld te hebben met andere, vond ik hem af.
Een glimlach sierde mijn lippen, schuifelend met mijn verdikte enkels liep ik naar de keuken. Drukte daar vervolgens de waterkoker aan en begon te timer, schreef het in de keuken op het stroomblad, hoeveel ik gebruikt had aan minuten en maakte mijn thee verder af. Een grote pot gevuld met heet water, op een dienblad nam ik mee naar de woonkamer. Daar zette ik de pot op een warmhoudplaat dat verwarmd werd door een kaars.
Zo kon ik het meeste tijd rekken. Het minste stroom gebruiken.
Mijn huis was sfeervol, het werd volkomen verlicht door kaarsen.
Nu zou je zeggen, dat wordt dan toch ook gigantisch warm? Ja, en ook weer een Nee. Zodra het hier in huis warmer dan 25 graden wordt, begint er een vreemd iets te loeien voor een klein half uur. Dan worden alle ruimtes, gemeten, gemeten waar de meeste warmte vandaan komt en daar kan ik dan eventueel wat kaarsen dimmen. Het gebeurt ook wel eens dat er meerdere ruimtes warmer zijn, dan word het in beide ruimte's kijken hoeveel nodig is aan dimmen.
Je zou zeggen logisch, erg economisch, groen.
Nou in mijn geval, hoogzwanger was het erg irritant.
Een luid rinkelend belletje horend vanuit een kamer, ruimte.
Tot nu toe hoefde ik maar over mijn gehele huis 2 kaarsen te dimmen.
Geen grote, die konden alleen uit, als ze daadwerkelijk afgebrand waren. De branduren verstreken waren, de lont gedaan was.

Als er een oorlog ooit uit zou breken, zou mijn familie hier in dit pand veilig zijn.
Niemand zou ze ooit kunnen vinden, horen, ruiken, opmerken. Het zat diep, heel erg diep onder de grond gebouwd. Verstevigd, met zo dik beton, isolatiemateriaal, dat het weken, misschien zelfs langer zou duren voor ze er door waren. Dan moesten ze nog eens door verstevigd steen. En dan nog eens door dikke ijzeren vergrendelde deuren. Die niet zomaar zouden meegeven.
Ik had de vele ingangen gezien, de diepte gemerkt met het naar binnen gaan.
De druk was anders, en soms duurde het ook even voor je verder kon.
Het zou een moeilijk tot zwaar project worden om het ooit te slopen. Wanneer wij gevlogen waren, verhuisd waren. Seppe zou niet zomaar mij opgeven. Isa zou hij zonder pardon zo aan Bjorn overdragen. Daar had hij maar weinig problemen mee. Nu ze in verwachting was, al enkele maanden, moest de man zich inhouden.
Heel hard inhouden, en dat was soms nog erg lastig voor Bjorn.
Isa liep voortdurend met twee blauwe ogen, een dik geslagen lip, en armen en benen vol blauwe plekken.
Ze wilde het kind niet baren, niet groot brengen. Ze had te horen gekregen tot wat voor categorie ze hoorde. Flynn en Seppe hadden bedacht de rest van hen tijd met ons door te brengen, een gezin te stichten. Dat was ook een van de redenen waarom ze uit de groep gezet waren. Maar Isa duidelijk kennende, heeft ze daar alles op tegen. Seppe, had al oog voor me, maar nu nog veel meer. Nu Isa vervelend was, irritant, koppig in hen ogen.
Ze hadden gezegd, dat ze nog wel zou bijdraaien, op het moment van haar bevalling.
Ze hadden een perfecte straf voor het jonge meisje in petto.
Op het moment dat haar kind geboren werd, kreeg ze de kans contact ermee te maken. Weigerde ze het, zou ze niet braaf wezen in hen ogen zou ze haar pasgeboren kind niet meer zien, tot ze zich zou gedragen. Als dat betekende dat - dat nog heel wat jaren zou duren, dan zij de dat maar zo, want dan zou ik Izzy, de moeder van haar kinderen woorden. ZIJN!!

Ja, hoofdstuk 6.17 is in de MAAK...
Je zal nu wel denken, jeeetje, dat zijn nog veel chapters te lezen...
Ja dat klopt ook wel want de 5 Serie heeft ook zo'n 10 tot 12 hoofdstukken.
Maar goed, we zijn nog niet zo heel erg ver... Jullie zijn nog maar bij 4.8...
Enjoy this Chapter....

Reacties (2)

 • Pusheen_The_Cat

  eerst moet die Isa bevallen
  en dan zodanig manipuleren en gek maken tot ze helemaal doordraait
  dan moet ze wel luisteren, en zal ook gehoorzamen.

  KUDOOOOOOOOOOO !!!!

  4 jaar geleden
 • Luckey

  OMG !!!
  Give me more!!!

  4 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen