Tom en Sarah waren goed gehumeurd. Lachend en tierend met een fles Bacardi in hun hand liepen ze over de straten richting de Rai. Ik volgde hen op een kleine afstand met Kai naast me. Ik probeerde opgewekt te klinken, maar Kai kon niks anders dan nukkig voor zich uit kijken. Mijn blik ontwijkend stak hij een sigaret op en nam een grote slok van zijn mixdrankje. Ik volgde zijn voorbeeld en nam ook een grote slok. Het zonnetje was doorgebroken, waardoor ik genietend mijn – of beter gezegd- Harry’s zonnebril opzette.
‘Fé?’ De vragende ogen van Kai keken me aarzelend aan. Hij sloeg zijn ogen weer neer toen onze blikken elkaar kruiste. ‘Wat is er gebeurd?’
‘Niks. Echt niet, dat moet je geloven. Hij probeerde een move te maken, maar ik heb niks gedaan. En toen zette ik hem klem uit woedde. Ik wilde niet dat hij me zo behandelde.’ Mijn stem sloeg over en ik begon mezelf heviger te verdedigen dan ik wilde. Een diepe zucht ontglipte mijn lippen en een grote slok drank zette mijn keel even in brand.
‘Ik heb het niet over hem.’ Het gefluister was nauwelijks hoorbaar, maar toch wist het mijn haren rechtop te zetten. ‘Ik heb het over ons.’ De stem bevatte pijn en schaamte. Ik knarste met mijn tanden en klemde mijn kaken stijf op elkaar. Wat moest ik hem zeggen? Dat hij slechts een middel was om over mijn ex heen te komen? Dat ik nooit iets van liefde voor hem heb gevoeld? Dat ik hem al die maanden gebruikt heb als seksbuddy. Het was nauwelijks over mijn lippen te krijgen.
‘Je bent mijn maatje.’ Ik gaf hem een por, hopende dat het gesprek een luchtigere wending kreeg. ‘Mijn beste vriend. Altijd geweest, vanaf de dag dat ik je ontmoette.’ Mijn blauwe ogen bekeken zijn gezicht nauwlettend, maar zijn ogen vermeden contact.
‘Was dat het? Beste vrienden, na alles wat we hebben gedaan?’ Hij nam nonchalant een haal van zijn sigaret, maar ik wist dat zijn bloed in een hoog tempo door zijn lichaam raasde. Ik schraapte mijn keel, maar besloot te zwijgen. Dit keer staarde ik naar de grond, hopend dat Sarah of Tom ons uit dit gesprek gingen redden. Mijn voeten slenterde voort, de feestgangers haalde ons schreeuwend en opgewekt in. Hoe dichter we bij de Rai kwamen, des te stiller we werden. ‘Fé,’ zuchtte Kai teleurgesteld. Hij pakte mijn hand en verstrengelde onze vingers.
‘Ik ben niet boos. Het is mijn eigen fout. Ik had het eerder moeten stoppen.’ Hij drukte een kus in mijn haren en liet mijn hand weer los. Zijn woorden deden tranen opborrelen, maar toch was ik opgelucht dat hij het ging beëindigen. We sloten achteraan in de rij. Tom en Sarah stonden een paar meter voor ons. Kai trok me in een knuffel. Ik snoof zijn geur op en omhelsde hem ook.
‘Het spijt me,’ mompelde ik in zijn shirt en vocht tegen de tranen. Ik ging zijn warmte missen. En ik wist dat de eenzaamheid zonder hem opnieuw zou aanwakkeren. Toch kon ik het niet maken om hem voor mezelf te houden. Het zou egoïstisch zijn. En dat wilde ik niet, ook al was ik dat wel de afgelopen maanden geweest. De schuld borrelde opnieuw op. Kai reageerde niet op mijn verontschuldiging. In plaats daarvan liet hij me los en glimlachte kleintjes. Ik was blij dat ik mijn zonnebril op had, zodat hij mijn vochtige ogen niet meer zou zien. Mijn tranen zouden hem niet verder helpen.
‘Laten we er een leuke dag van maken.’ Zijn stem klonk overtuigend en zijn glimlach onthulde niks van zijn gevoel. Toch kon ik de pijn en het verdriet in zijn ogen zien. Het voelde alsof ik het had uitgemaakt, terwijl er nooit iets officieels was.
‘Ja, dat moet lukken,’ beantwoorde ik mijn beste vriend. Vervolgens pakte ik zijn hand en gaf er een kneepje in. Met zijn tweeën wurmden we ons naar voren om weer bij Tom en Sarah aan te sluiten. Ze vroegen niks, wetende dat het verhaal nog wel zou komen. Mijn horloge gaf aan dat het half drie was.
‘Zullen we allereerst naar Sam Feldt gaan?’ Sarah sprong nog net niet enthousiast op en neer. Ik maakte een instemmend geluidje en wist mezelf naar voren te wurmen. Gaten vullen, die tactiek had ik inmiddels ontwikkeld. Hier en daar sprong ik op de foto bij toeristen, die lachend selfies maakte. Een Duitser sloeg zijn armen om me heen en lachte enthousiast.
‘You made my day.’ Ik lachte beleefd terug en gooide mijn lege drankflesje in de dichtstbijzijnde prullenbak. Enthousiast liepen Sarah en ik het terrein op. Klaar voor een groot feest. De jongens volgden ons braaf. In de Rai kwam de muziek ons tegemoet. Sam Feldt was al aan het draaien. Behendig wist Sarah een weg naar voren te banen. Niet veel later stonden we genietend te springen op de vrolijke nummers van Sam Feldt. Harry was verleden tijd, Kai leek zijn verdriet voor even vergeten en ik kon opgelucht van mijn anonimiteit in deze menigte genieten. Dat internet nog verder ontploft was, kon ik niet weten. Mijn mobiel zat veilig in mijn binnenzak met vliegtuigstand aan. Wat Harry ging doen, bleef voor mij een groot raadsel. Wat zijn beweegredenen waren geweest, waren eveneens een grote mysterie. Toch was ik niet nieuwsgierig. Ik genoot van de muziek, van de sfeer en van mijn vrienden. Deze dag zou geweldig worden. Een dag om niet te vergeten. Dat ik deze dag echt nooit zou vergeten, bleek enkele uren later.


Woehoee, examens gingen vet goed vandaag!
Omdat ik zo blij ben en er weer een paar abootjes bij zijn gekomen, hier nog een hoofdstukje.
What's going to happen?;)
Ben benieuwd naar jullie fantasieën! En wat vinden jullie van Kai?

Reacties (3)

 • Smexy

  Oehhh spannend !!

  4 jaar geleden
 • VampireMouse

  Fijn dat je examen goed ging! Hoeveel moet je er nog?

  Goed geschreven ben heeel erg benieuwd!

  Xx

  4 jaar geleden
 • Mulli

  Ik denk.. dat Harry daar is.*O*

  4 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen