Sarah trok een pruillip toen ook Tiësto het podium afliep. Ze liet haar armen dramatisch vallen. De muziek stopte, wat ons allemaal teleurgesteld deed omdraaien. Het geroezemoes van de menigte was opeens oorverdovend.
‘Ik ga niet met hem mee hoor,’ bromde Kai. Zijn helderblauwe ogen keken me doordringend aan. Ik voelde Harry’s ogen in mijn rug branden. ‘Echt niet.’ Overtuigd van zijn eigen gelijk sloeg hij zijn armen over elkaar. Tom keek beduusd van de één naar de ander.
‘Heb ik wat gemist?’ Met een grijns sloeg Tom een arm om Kai heen en keek me bedenkelijk aan. Sarah was druk in gesprek met de bewaker.
‘Feline en Harry gaan wat drinken in Amsterdam. En wij mogen mee.’ Kai spuwde het laatste haast uit. Ook bij de naam ‘Harry’ vertrok zijn gezicht. Ik rolde met mijn ogen en keek vragend naar Tom. Deze kneep zijn ogen tot spleetjes en keek vervolgens langs me heen naar de krullenbol. Als een echte volwassen man liep Tom naar het hek en stak zijn hand uit.
‘Tom, huisgenoot van Fé.’ Hij gebaarde naar mij en glimlachte vriendelijk. Harry begroette hem terug, niet wetend wat er ging gebeuren. ‘Als je haar ook maar met je tengels aanraakt…’ Tom zwaaide gevaarlijk met zijn vinger naar Harry. Zijn blik had een dreigende uitstraling, wat ik nog niet eerder bij Tom had gezien. Ik keek dan ook met volle verbazing toe hoe mijn huisgenoot de bezorgde vader uithing. Tom opende zijn mond om nog iets te zeggen, maar zijn aandacht werd getrokken door Sarah die over het dranghek heen sprong. Hij greep haar verbouwereerd bij haar arm. ‘Wat doe jij nou?’ foeterde hij. Hij leek zich helemaal thuis te voelen in zijn vaderrol. Opnieuw zwaaide hij met zijn vinger, dit keer naar de bewaker. Deze trok geamuseerd zijn wenkbrauw op, waardoor Tom uit zijn rol viel en in de lach schoot. Lachend sloeg hij de bewaker op zijn schouder en knikte Harry vervolgens toe.
‘Wil je een biertje? Ik moet mijn muntjes opmaken.’ Verbouwereerd door de omschakeling bedankte Harry mijn huisgenoot vriendelijk, maar wees het aanbod af. Kai en ik daarentegen namen het gratis biertje graag aan.
‘Maar ga je nou mee?’ Kai keek zijn beste vriend vragend aan. Deze schudde lachend zijn hoofd.
‘Natuurlijk niet. Ik ga lekker stappen vanavond.’ Met die woorden baande Tom zich een weg door de kleiner geworden menigte. Sarah was er met de bewaker vandoor. Ik hoopte haar nog wel te spreken, voordat ze het terrein zou verlaten. Hierdoor bleven Harry, Kai en ik in een gespannen en ongemakkelijke stilte achter.
‘Zullen we maar met Tom mee?’ Aarzelend keek ik Kai aan. Harry negeerde ik een beetje, niet wetend wat me te wachten stond en wat hij nou weer van me wilde. Kai knikte dankbaar en liep al weg. Ik beet even bedenkelijk op mijn lip en wierp een blik op mijn horloge. Kwart over acht.
‘Ik zie je over tien minuten,’ vertelde ik hem. ‘Zullen we hier afspreken?’ Hij maakte een instemmend geluid, waarna ik me omdraaide en achter Kai aanrende. Lachend sprong ik op diens rug en woelde door zijn haren. Kai grijnsde en pakte mijn benen stevig vast. De massa mensen begaven zich allemaal naar de ingang. Daar moesten wij ook zo heen, verschrikkelijk. Tom stond ongeduldig in de rij bij de drankjes. Iedereen maakte last minute zijn muntjes op. Ik was blij dat we gewoon de kosten met zijn allen hadden gedeeld. Dat scheelde veel gedoe. Tom kocht vier biertjes, twee voor zichzelf, waarna we ons op een stenentrappetje lieten zakken. Mijn benen deden pijn. Een diepe zucht ontglipte mijn lippen, terwijl ik bedenkelijk een slokje bier nam.
‘Doe je wel voorzichtig, Fé?’ De twee jongens keken me bezorgd aan. Ik grinnikte en keek ze hoofdschuddend aan.
‘Waarom opeens zo bezorgd?’ Kai sloeg zijn ogen neer, maar Tom was bloedserieus.
‘Ben je vergeten hoe je wakker werd?’ Die opmerking trok me terug in de realiteit. Het internet! Door de leuke dag was ik het helemaal vergeten. Geïrriteerd knarste ik met mijn tanden en haalde een hand door mijn haren. ‘Je was het vergeten.’ Tom constateerde het met een luchtige toon in zijn stem. Hij gaf me een klopje op mijn been en sloeg zijn armen om me heen.
‘Je bent jong. Ik zeg; geniet ervan.’ Met die woorden duwde hij me lachend van zich af. Ik dronk mijn biertje leeg en gaf de jongens een dikke knuffel.
‘Ik zal jullie whatsappen als ik in bed lig.’ Ik grijnsde. ‘Maak me vanavond niet wakker hoor. Heb geen zin in nog een korte nacht.’ Mijn waarschuwende opmerking leverde twee grote glimlachen op.
‘Maak je geen zorgen,’ mompelde Kai. ‘Waarschijnlijk slaap je niet eens thuis.’ Deze opmerking negeerde ik volkomen. Ik liep weg, maar gaf Kai toch wel even een klap tegen zijn achterhoofd. Verontwaardigd keek hij om, maar ik stak enkel mijn tong uit. Zelfverzekerd liep ik terug naar Harry. Deze leek niet verplaatst en keek verveeld naar zijn mobiel. Sarah en de bewaker waren druk aan het opruimen. Ik schudde mijn hoofd. Sarah die opruimde? Ze wilde wel erg graag een drankje met de bewaker doen.
‘Saar,’ riep ik. Verdwaasd keek ze op. Haar blonde haren had ze in een staart gebonden, haar zonnebril stond in haar haren en haar vlaggetjes waren een beetje uitgelopen. Ondanks haar ietwat verstrooide gezicht, was ze nog steeds een natuurlijke schoonheid om te zien. Ik glimlachte en liep naar haar toe. Harry’s ogen volgden mijn bewegingen nauwlettend. ‘Ik ga,’ vertelde ik haar. Ze fronste mijn wenkbrauwen en keek me bedenkelijk aan. Haar handen plaatsten ze in haar zij, waardoor ze een strenge houding kreeg.
‘Waar ga jij dan heen?’ Nog steeds keek ze bedenkelijk voor zich uit. Had ze Harry nog steeds niet gezien? Ik gebaarde naar Harry, die met een kleine glimlach zijn hand op stak.
‘En wie is dat?’ Haar stem klonk argwanend. Haar rechter wenkbrauw trok ze inmiddels wantrouwend op. Ik sloeg mijn hand voor mijn hoofd, waardoor ze geconcentreerd Harry’s gezicht in zich opnam. Langzaam ontspande haar gezicht, waarna deze met volle verbazing zich op mij focuste. ‘Is dat…’ Ze maakte haar zin niet af en sloeg haar hand voor haar mond. Binnensmonds vloekte ze. Ze wilde wat zeggen, maar opnieuw stokte haar zin. Vervolgens vormde een grote lach zich op haar gezicht en wiebelde ze met haar wenkbrauwen. ‘Nou veel plezier meid.’ Ze drukte een kus op mijn wang en schoot haar grote vlam weer te hulp.
‘Jij ook,’ mompelde ik nog. Ze was haar interesse alweer verloren. Langzaam liep ik op Harry af. En hoe dichterbij ik kwam, des te onzekerder ik werd. Voor zijn neus bleef ik staan. Hij glimlachte slechts kleintjes en wenkte me. De dranghekken waren inmiddels weggehaald. Braaf achtervolgde ik Harry, me afvragend waar we heen gingen. Hij nam een andere ingang, de ingang waar alle artiesten doorheen gingen. Zenuwachtig dribbelde ik achter hem aan. Hij had nog altijd niks gezegd. Een zwart busje stopte voor onze neus. Zonder een woord te zeggen opende Harry de deur. Aarzelend stapte ik in. Hij volgde me, waardoor we opeens samen in een busje zaten. Waarheen eigenlijk?

Reacties (4)

 • Mulli

  Oh god hahahaha

  4 jaar geleden
 • Smexy

  Nou ik ben benieuwd hoe dit gaat verlopen.
  Je schrijft geweldig.

  4 jaar geleden
 • Teal

  Ongemakkelijk wel dit afspraakje hahaha

  4 jaar geleden
 • VampireMouse

  Dat noem ik nog is een makkelijke ontvoeringxD
  Ben heel benieuwd hoe dit verder gaat maar eerst ga ik 3 jaar sollen my God wat ben ik moe! "
  !later xxx

  4 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen