Foto bij 2

Verbaasd staarde ik haar aan.
'Een brief voor mij?' vroeg ik. 'Wie schrijft mij nou een brief?'
Nooit eerder had ik post ontvangen, iets wat natuurlijk niet gek was, ik was nogal op mezelf gericht en had bijna geen vrienden. Post van een van mijn familieleden kon ik ook niet verwachten, in al de jaren dat ik in dit weeshuis zat opgesloten was daar niks over bekend geworden.
Ik nam de brief uit haar hand terwijl ik mijn tanden nog eens in de appel zette en een tweede hap nam. Al kauwend legde ik de appel op de houten keukentafel neer waarna ik de envelop opende door het zegel er voorzichtig af te halen. In de envelop vond ik twee velletjes perkament, ik nam het bovenste vel. Mijn ogen gleden over de letters.

HOGWARTS SCHOOL of WITCHCRAFT and WIZARDRY

Headmaster: Albus Dumbledore
(Order of Merlin, First Class, Grand Sorc., Chf. Warlock, Supreme Mugwump, International Confed. of Wizards)

Geachte mevrouw Wilson,
Het doet me een genoegen u te kunnen mededelen dat u in aanmerking komt voor een plaats aan Zweinsteins Hogeschool voor Hekserij en Hocus-Pocus. Bijgaand treft u een lijst aan van schoolboeken en andere benodigdheden.
Het schooljaar begint op 1 september.
Gelieve vóór 31 juli per uil te reageren.

Hoogachtend,

Minerva McGonagall
Deputy Headmistress

PS Binnen twee dagen verschijnt er een afgevaardigde van de school om u te vergezellen naar de Wegisweg, waar u uw schoolboeken en dergelijke kunt kopen.


Met een frons in mijn hoofd was ik tot het einde van de brief gekomen.
'Wat is dit nou weer voor een belachelijke grap?' riep ik gefrustreerd. Ik stond op het punt om de brief te verfrommelen in mijn hand tot mijn ogen die van Miss Wilson ontmoette. Met haar lippen vormde ze het woord 'wat'.
'Deze brief,' slaakte ik uit. 'Dit is echt de grootste onzin die ik ooit heb gehoord.' Miss Wilson bleef me aankijken met fronsende wenkbrauwen.
'Lees zelf maar,' mompelde ik terwijl ik de brief naar haar uit stak. Terwijl Miss Wilson aan het lezen was nam ik mijn appel van het aanrecht en zette hier nog eens mijn tanden in. Al leunend tegen het aanrecht trommelde ik met mijn nagels op het keukenblad, terwijl mijn ogen richting Miss Wilson gleden. Het viel me op dat tijdens het lezen haar ogen iets verwijdden.Toen ze de brief uit had keek ze me met een schuldige blik aan.
'Ik denk dat wij eens moeten praten.'

Reacties (1)

  • HopeMikaelson

    Je bent gewoon een heks! Doe toch niet zo moeilijk :')

    3 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen